Ghisaidoobe sluit voorzitterschap SVB niet uit

Aniel Ghisaidoobe (foto: in het midden, met rechts Louis Giskus) steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken en zegt voorzitter te wil...


Aniel Ghisaidoobe (foto: in het midden, met rechts Louis Giskus) steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken en zegt voorzitter te willen worden van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Hij heeft per 16 januari zijn functie als secretaris van Hoofdklasser Leo Victor neergelegd en bereidt zich voor op grotere taken om het Surinaamse voetbal tot grotere hoogten te brengen.

Ghisaidoobe bereidt zich nu al voor om een functie in het hoofdbestuur van de SVB te bekleden bij de volgende verkiezingen. "Als ik voorzitter moet worden, dan ga ik daarvoor. Maar als er iemand anders is beter dan ik, dan gun ik hem dat ook. Feit is dat ik het nu al kenbaar maak en ernaar toe werk om het voetbalbeleid te helpen bepalen", zegt de dynamische Ghisaidoobe.

Ghisaidoobe zegt dat om in het SVB-besuur te zitten je een sterke visie moet hebben. Vooral de voorzitter. "Je moet de competentie hebben om beleid te maken en niet op basis van loyaliteit in het machtscentrum blijven. Ik geloof in leiderschap en sterke leiders moeten deze taken vervullen. We moeten mensen met een sterk(e) leiderschap en visie bij elkaar brengen om het werk te doen", vertelt hij.

Het voorzitterschap van de SVB is niet de enige ambitie van Ghisaidoobe. Hij zal ook solliciteren naar de functie van FIFA Development Officier, die nu vacant is. De SVB heeft gisteren de sollicitatieprocedure ingezet. Uiteindelijk zullen uit de beste drie kandidaten één voorgedragen worden. "Ik solliciteer niet omdat ik het een geweldige functie vind of geweldig wil doen, maar we moeten als Surinamers deze kansen benutten. Vaak klagen we dat het beleid van de CFU ons tegenwerkt, maar als we de kans krijgen om zelf daar te komen, moeten we deze niet laten liggen. André Kamperveen heeft het tientallen jaren geleden gedaan, waarom kunnen we het weer niet doen", vraagt Ghisaidoobe zich af.

Ghisaidoobe is momenteel bezig de laatste hand te leggen aan het curriculum van een Sportkaderopleiding. Hij wil kaders gaan opleiden op sportgebied. Afgelopen jaren heeft hij verschillende opleidingen gevolgd, bijvoorbeeld de Futuro III van de Fifa en ook een soortgelijke bij de KNVB. Hij is gecertificeerd FIFA-instructor for Administration en Management. Hiermee wil hij ook een bijdrage gaan leveren aan de kadervorming binnen het sportgebeuren.

Voordat Ghisaidoobe afscheid nam bij Leo Victor op 16 januari, was hij 13 jaar verbonden aan deze oranjeformatie. "Ik had het bestuur reeds geruimde tijd laten weten mij niet meer verkiesbaar te stellen bij de eerstvolgende bestuursverkiezingen binnen de club. Ik zou me anders gaan bezighouden in de sport en zou tot uiterlijk medio 2012 ter beschikking van Leo Victor zijn. Het bestuur heeft mijn verzoek, dat ik in november 2011 had gedaan, bekrachtigd."

Een van de eerste zaken waaraan Ghisaidoobe heeft gewerkt bij Leo Victor was het opzetten van een jeugdafdeling. "Er was vroeger een jeugdsectie, maar die functioneerde niet meer. Ik was aangesteld als een van de jeugdcoördinators van Leo Victor in 1999, toen ik het bestuur kwam ondersteunen. Oud-voorzitter, wijlen Cor Lie A Kwie was van plan om de jeugdafdeling te heractiveren. Samen met Frank Andries (neef van Cor Lie A Kwie) en Stephen Sporkslede hebben we toen de jeugdsectie opgezet. Ik mag vandaag met trots zeggen dat Leo Victor een van de beste jeugdopleidingen heeft, die regelmatig goede vruchten afwerpt", zegt Ghisaidoobe, die dit als een hoogtepunt ziet in zijn tijd bij de 'Leeuwen'.

Een ander hoogtepunt was het opzetten van een kunstgrasveld op ons complex aan de Prinsessestraat. "Ik mocht samen met Cor dit project uitvoeren. Het was een bijzondere belevenis om zo’n groot project te trekken. Leo Victor is de enige club in het Caribisch gebied die over een kunstgrasveld beschikt."

Een dieptepunt in de afgelopen 13 jaar was het moment, toen we geen toestemming kregen van het Christoforus Internaat om een tribune te bouwen op het sportcomplex. "Alle middelen waren er, alle voorwerk was gedaan. Maar we kregen geen toestemming. Het was heel teleurstellend", zegt Ghisaidoobe. Leo Victor heeft het sportcomplex in bruikleen van de eigenaars van het internaat. Maar het absolute dieptepunt was het heengaan van Cor Lie A Kwie. "Hij was een man met visie. Hij dacht groot en droomde ook groot. Cor was iemand die zijn dromen kon realiseren."

COMMENTS

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Ghisaidoobe sluit voorzitterschap SVB niet uit
Ghisaidoobe sluit voorzitterschap SVB niet uit
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhpeN4aFvQhVPFoOKVEArbb22qdvp3v-PZ-Uj6AmJd0v6ticEALyoPW1vWdTJsKZDm2zzm86M3ZbIg1d74pzCyczeh9SEjrEMxo9EEM2mg1aw0kgX-pbwdHD81NGOhdnjSWeIL45e8Xw8w/s1600/Marice+Issa%252C+Leo+Victor-voorzitter%252C+Aniel+Ghisaidoobe%252C+Louis+Giskus%252C+SVB-voorzitter%252C+2012.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhpeN4aFvQhVPFoOKVEArbb22qdvp3v-PZ-Uj6AmJd0v6ticEALyoPW1vWdTJsKZDm2zzm86M3ZbIg1d74pzCyczeh9SEjrEMxo9EEM2mg1aw0kgX-pbwdHD81NGOhdnjSWeIL45e8Xw8w/s72-c/Marice+Issa%252C+Leo+Victor-voorzitter%252C+Aniel+Ghisaidoobe%252C+Louis+Giskus%252C+SVB-voorzitter%252C+2012.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/01/ghisaidoobe-sluit-voorzitterschap-svb.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/01/ghisaidoobe-sluit-voorzitterschap-svb.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content