Rathipal vurig voorstander dubbele nationaliteit

Mahinder Rathipal (VHP) (foto: in het midden) is een vurige voorstander van de invoering van de dubbele nationaliteit voor sporters in de Su...


Mahinder Rathipal (VHP) (foto: in het midden) is een vurige voorstander van de invoering van de dubbele nationaliteit voor sporters in de Surinaamse diaspora. "Natuurlijk zullen nadere voorzieningen eventueel, bij wet, hiervoor getroffen moeten worden. Om meer draagvlak aan dit besluit te geven zou eventueel een enquête gehouden kunnen worden onder de sportorganisaties, dan wel onder de bevolking", zegt de VHP-parlementariër.

Ook VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi steunt dit standpunt: "Ik ben er mee eens dat we een pilot kunnen opzetten met betrekking tot topvoetbal."

"Vele landen in de wereld maken gretig gebruik van personen in de sport die een binding hebben met het land welke hen in de sport wenst in te zetten. Vooral de Afrikaanse landen doen dit. Zoals meestal diaspora in de sport wordt vertaald, zou dat voor de Surinaamse situatie moeten inhouden, dat de personen van geboorte eerst Surinamer zijn en later van nationaliteit zijn veranderd dan wel personen met een vreemde nationaliteit doch geboren uit Surinaamse ouders", zegt DNA-lid Rathipal in gesprek met NatioSuriname.com.

Voor hem kan Suriname via de sport heel positief op de wereldkaart geplaatst worden. "Andere landen doen dat met bijvoorbeeld een handelsbeurs, maar Suriname heeft de potentie om dat met sport te doen. Hoewel Suriname een vrij klein land is hebben wij reeds gezien dat vele sporters van Surinaamse origine professionals zijn geworden en hierdoor wereldburgers genoemd kunnen worden."

Volgens Rathipal heeft Suriname de mogelijkheid om sporters in diaspora te gebruiken laten liggen. "Er is geen beleid ontwikkelt naar deze personen toe. Een dubbele nationaliteit zou een optie kunnen zijn, door bijvoorbeeld de Surinaamse nationaliteit van rechtswege toe te kennen als de sportbond een sporter selecteert voor de nationale selectie. Velen malen is in het parlement hiervoor gepleit, waarbij steeds weer beloofd is serieus er naar te kijken, zonder enige resultaat tot nu toe." Volgens Rathipal is een gouden kans hiermee verspeeld. "Naar mijn mening is de samenleving heel positief ingesteld, indien men hiertoe zou overgaan."

"Ik ben zelf een vurige voorstander van. Bij een eventuele positief besluit zou natuurlijk trainingen voor ons eigen sporters, vooral beginners hoge prioriteit moeten genieten. Zeker zou ook door deze activiteiten fonds-vorming moeten plaats vinden welke dan weer de sport ten goede zou moeten komen. Hierdoor zouden de uitblinkers ook in het buitenland clinic’s/stages kunnen volgen. Niet te vergeten dat deze personen waardige ambassadeurs kunnen zijn die het land positief uitdragen. Onze jongeren zouden direct deze professionals kunnen aanzien als rolmodellen welke, een enorme psychische werking zou kunnen hebben voor de ontwikkeling van de sport", aldus de VHP-er.

Rathipal zegt dat er vanuit de sportorganisaties er meer druk uitgeoefend moet worden op de regering om het een en ander in dit context te realiseren. "De Surinaamse Voetbalbond heeft dit gedaan, maar er is meer actie casi qou druk nodig. Ondanks er een ministerie is van Sport- en Jeugdzaken, zien wij op dit ogenblik geen noemenswaardige vorderingen richting de sportsector."

"Nationalisme en trots zijn natuurlijk aspecten welke altijd in beschouwingen dienen genomen te worden, doch niet moeten leiden tot isolatie en valse trots in de sport. Het is te hopen dat de Surinaamse regering nu echt wel haast maakt en zijn voordeel haalt uit een beleid die Suriname beter positioneert in de sportwereld. Op eigen kracht kunnen wij helaas nog niet ver schoppen", concludeert Rathipal.

COMMENTS

BLOGGER: 2
  1. waar was Mahinder Rathipal toen hij met zijn Partij aan de macht was,,ook zo een geval mevr Jenny Simons geerlings,,ben je voorstander je hebt de macht zorg dat het in orde komt,maar ga niet praten hoe het moet om het voetbal op een hogerpeil te krijgen, want daar heb je totaal geen kaas van gegeten,,,leve Johan Cruijff

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waarom moet er vanuit de sport organisaties "meer" druk worden uitgeoefend op de regering???Is het dan verdomme nog steeds niet duidelijk wat de bedoeling van de algemene sportbonden is?De SVB bijvoorbeeld heeft al verschillende keren getracht de regering tot invoering van sportpaspoorten te bewegen en de meeste andere sportorganisaties plus de Surinamers en Surinamers in het buitenland hebben ook hun wensen luid en duidelijk KENBAAR gemaakt!!!Er zijn zat berichten in het nieuws de afgelopen jaren geweest waarvan Surinaamse lokale voetballers,zaal voetballers en andere sporters duidelijk hun ongenoegen kenbaar hebben gemaakt vanwege de stagnerende huidige wetgeving wat maakt dat professionele Surinaamse sporters in het buitenland niet uit kunnen komen voor hun land!

    Waarom moet daar weer een enquete voor worden gehouden??Het valt steeds op dat zodra de discussie over de dubbele nationaliteit weer oplaait,de Surinaamse politieke leiders steeds weer deze verantwoordelijkheid steeds weer bij de sportorganisaties leggen terwijl ze allemaal donders goed weten wat de wil van de Surinaamse sportwereld en het volk is!

    Wij weten allemaal allang wat we willen!!!Het is NIET (meer) onze verantwoordelijkheid om dan steeds weer kenbaar te maken wat we willen!We hebben al laten weten wat we willen!Daarvoor hoeft ten ene male geen enquete voor worden gehouden!Laat men in de DNA toch ophouden met deze onzin!Ik heb steeds het vermoeden dat er een politieke ONWIL heerst terwijl hen in feite niets in de weg staat!Het kan zo worden ingevoerd en niemand belet hen om dat te doen!

    En wat me ook opvalt,die meneer Santhoki,ja ja,mooie praatjes,maar inderdaad,waar was hij toen we schreeuwden om de dubbele nationaliteit en of desnoods sportpaspoorten?Waar was die man?Nee sterker nog,toen hem vanuit Nederland door de nieuws redacties de vraag gesteld werd of hij voor invoering was van de dubbele nationaliteit en uitvoering van de Toescheidingsovereenkomst,was hij daar falikant TEGEN!!!Neee werd er geantwoord,daar staat de NPS/VHP niet voor!!!En nu schreeuwt hij dat hij voor is!We weten inmiddels allang wat de meeste Surinaamse politici doen wanneer ze politiek willen scoren!Eerst met een heleboel beloftes en mooie praatjes komen om zoveel schapen te verzamelen zodat wanneer de verkiezingen uitbreken de kudde op hen zal stemmen!En zoals altijd wanneer dergelijke figuren worden gekozen in bepaalde ministeries en tot president,doen ze zoals gebruikelijk weer net alsof ze oostindisch doof zijn!

    We kennen dit soort van propaganda maken allang!Het is geen geheim meer.Daarom is de oproep aan meneer de president Bouterse namens de Surinaamse bevolking en de totale Surinaamse gemeenschap waar ook ter wereld,dat wij EISEN invoering van de dubbele nationaliteit en of desnoods sportpaspoorten om het land op een hoger nivo te tillen!De Surinaamse bevolking heeft gesproken en de verantwoordelijkheid ligt bij de Surinaamse regering!Die MOET het ten uitvoer brengen,niet wij!

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Rathipal vurig voorstander dubbele nationaliteit
Rathipal vurig voorstander dubbele nationaliteit
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQYwl-lz6e8_UkeISmD_RecksUpy3tZRke4WoZPZzbB-Sw0uBTgjQQn2Y-Y2KSMTVG9KevPsmH321hYmTbnqO93KKLUoysSenWEnZHoGr8_I2y4Hz-jpU-srdrORKXa2PLeLFNK7Eiwr4/s1600/Soerin+Mahesh%252C+Mahinder+Rathipal%252C+Humphrey+Bhagwanbali%252C+VHP%252C+2011.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQYwl-lz6e8_UkeISmD_RecksUpy3tZRke4WoZPZzbB-Sw0uBTgjQQn2Y-Y2KSMTVG9KevPsmH321hYmTbnqO93KKLUoysSenWEnZHoGr8_I2y4Hz-jpU-srdrORKXa2PLeLFNK7Eiwr4/s72-c/Soerin+Mahesh%252C+Mahinder+Rathipal%252C+Humphrey+Bhagwanbali%252C+VHP%252C+2011.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/01/rathipal-vurig-voorstander-dubbele.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/01/rathipal-vurig-voorstander-dubbele.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content