Suriprofs moeten volledige bijdrage kunnen leveren

De parlementariƫr Amzad Abdoel (NDP) (foto: links, met Rabin Parmessar) is het razend mee eens dat sporters in diaspora de mogelijkheid moet...


De parlementariƫr Amzad Abdoel (NDP) (foto: links, met Rabin Parmessar) is het razend mee eens dat sporters in diaspora de mogelijkheid moeten krijgen om een bijdrage te leveren aan het sportgebeuren in Suriname. Hij zal dit initiatief ondersteunen, als het eenmaal in het parlement wordt besproken. DNA-voorzitter Jenny Simons (NDP) zei eerder ook al dat de mogelijkheid hiertoe bestudeerd moet worden, terwijl Mahinder Rathipal (VHP) een vurige voorstander is van de dubbele nationaliteit voor sporters.

"Als wij kijken naar de rol die Suriname wil vervullen binnen het CaraĆÆbisch gebied, dan zien wij dat deze regering wel serieus bezig wil zijn met de ontwikkeling van het sportgebeuren in Suriname. In maart 2012 zal, tijdens de 23ste tussentijdse Staatshoofdenvergadering van Caricom, de launch plaatsvinden van de RSA (Regional Sport Academy). Alleen dit voornemen geeft al aan dat wij als land behoorlijk hard moeten gaan werken. Afgespiegeld op de prestaties die door onze sporters de afgelopen tijd zijn geleverd, zien wij dat de kwaliteit van sport bij de verschillende takken van sport niet is verhoogd/verbeterd of soms achteruit is gegaan. Ook omdat wij onze sporters die wel de capaciteit en kwaliteit bezitten niet waarderen, verliezen wij hen", zegt Abdoel.

"Gezien het feit dat wij nu het sportgebeuren in dit land willen ontwikkelen, moeten wij aan een ieder dus ook aan Surinamers in diaspora volledig de mogelijkheid bieden om de kennis en ervaring die zij in andere landen opdoen hier met ons te delen. Deze sporters hebben vaak het Srananman-zijn in hun hart en zijn vaak ook bereid om dat te doen. Wij moeten als land dus ook alle mogelijkheden bekijken, inclusief dubbele nationaliteit verschaffen aan deze groep, om dit land waar zij geboren zijn op een waardige manier te vertegenwoordigen op internationale fora", geeft het DNA-lid aan in gesprek met NatioSuriname.com.

"Gezien in Suriname er veel liefde voor voetbal bestaat en de prestaties die onze voetballers internationaal leveren, moeten ook zij in de gelegenheid worden gesteld om een bijdrage te leveren aan het ontwikkelen van de voetbalsport in Suriname. Ik ondersteun deze gedachte volledig", zegt Abdoel.

Partijgenoot Rabin Parmessar laat zich ook positief uit over het invoeren van de dubbele nationaliteit voor sporters in diaspora. "Deze materie speelt een tijdje. Ook de onduidelijkheid over de positie van onze ex landgenoten in Nederland en daarbuiten. Wij hebben gemeend dit tot een formeel punt van bespreking te maken in het parlement en op die manier duidelijkheid te bieden. Je merkt dat de regering de eerste stappen zet middels het uitgeven van de zogenaamde toeristenkaart. Ik hoop dat het lukt dit in 2012 te agenderen. Er moeten namelijk een aantal zaken nog voorbereid worden en dringende andere zaken die spelen", aldus Parmessar.

COMMENTS

BLOGGER: 2
  1. Wordt men eindelijk wakker of zijn dit wederom de bekende schijnbewegingen.
    Onze parlementariƫrs / ministers zijn gekend om hun 'over twee weken zijn we veertien dagen verder verhalen'(inhoudsloze verhalen/beloften)
    Shyi na bribi
    Want meteen daarna wordt gezegd dat er gehoopt wordt dat het in 2012 nog valt te agenderen. (Er moeten namelijk een aantal zaken nog voorbereid worden)
    Zoals in meerdere zaken moet Suriname het wiel opnieuw uitvinden terwijl het fenomeen van sportpaspoort/dubbele nationaliteit over de hele wereld voorkomt.
    Via Google en wikipedia ben ik zelf al een heel eind gekomen en verder is het een kwestie van informatie opvragen bij andere naties die met hetzelfde fenomeen te maken hebben gehad, COPY/PASTE en aanpassingen door terzake deskundigen op de Surinaamse situatie toegespitst laten verrichten.
    Dit alles met daarna de plenaire discussie in DNA nav de aanbevelingen van de terzake deskundigen, waarna de sport paspoortwet wordt aangenomen.
    Waarom altijd maar interessantdoenerij die nergens op slaat, ons land alleen nadeel oplevert en het algemeen belang niet dient.
    Het volkslied zegt het toch zo mooi en duidelijk.
    A WINSI OPE TATA KOMOPO
    Als je exposure wilt en branding van je merk (SURINAME), is sport het snelst en het goedkoopste middel om dat te bereiken.
    Elke multinational wil erbij horen en vooral als het om een “klein” en soms nog relatief onbekend land gaat dat aan de weg timmert.
    Kijk wat bv Usain Bolt in zijn uppie voor Jamaica in relatief korte tijd betekend heeft op atletiek gebied.
    Kijk wat Seedorf voor Nederland betekent op voetbalgebied; en toch waren er een paar nitwits die hem in Suriname hebben tegengewerkt en buiten de SVB hebben gehouden, terwijl hij met een heel uitgewerkt plan en heeeeeeeeeeeel veel geld ZIJN EIGEN LAND SURINAME wil helpen.
    Wat heel veel mensen misschien niet eens weten wat Ernesto "Mister Perfect" Hoost K-1 Kampioen in Aziƫ voor Suriname betekend heeft. Hij is een legende in die contreien.
    Voor de mensen die hem niet kennen; Ernesto Hoost (1965) http://www.youtube.com/watch?v=mJzj6FlhxjQ
    In Suriname gaat het in veel gevallen te bureaucratisch en te langzaam aan toe (de president heeft daarin gelijk) waarbij het vaak alleen gaat om te scoren(letterlijk) en niet om het algemeen belang; natuurlijk de goeden niet te na gesproken.
    Wat het voetbalgedeelte betreft:
    Verstandig zou natuurlijk ook zijn om de SVB te professionaliseren.
    Dat betekent derhalve automatisch dat je dan toch met de groep Clarence Seedorf, Winston Bogarde, Edgar Davids, Patrick Kluivert, Stanley Menzo om de tafel moet gaan zitten. Naar mijn bescheiden mening is de tijd aangebroken te breken met het ons kent ons gebeuren bij de SVB(het lijkt wel een sekte met merendeels mensen die op elkaar lijken), te kijken wat het beste is voor het Surinaamse voetbal en daadwerkelijk beleid ontwikkelen met ondersteuning van externe professionals.
    Ik heb op deze site verscheidene keren mijn mening gegeven over dit onderwerp en heb ook tegelijkertijd alternatieven aangedragen.
    Kritiek leveren is zo goedkoop, maar kom dan meteen met suggesties zeg ik altijd.
    Wat de andere takken van sport betreft moet er ook veel werk verricht worden.
    De vraag is mijn inziens gerechtigd of deze minister van sport capabel genoeg is dit proces in gang te zetten, adequaat te begeleiden en vooral de juiste mensen om zich heen te verzamelen of gaan we dan weer de richting op van zweef tekie grab tekie personen; alleen mijn eigen mensen die niet eens een afgeronde middelbare schoolopleiding hebben genoten of affiniteit met de materie of teveel petten op hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. tja hahaha er hoeft niks aan dit tekstbestand van hierboven toegevoegd worden denk ik zo....kijk wat voor namen wij hebben hierboven die RoyC ons geeft:
    Clarence Seedorf, Winston Bogarde, Edgar Davids, Patrick Kluivert, Stanley Menzo en Ernesto Hoost op het "martial arts" kan onze kickbox , of karata of kunfu bijscholen met kliniks, lucia rijkers kan dit op vrouwen gebeid doen zij was 10jaar wereld kampioen kickbox...of Ilonka "Killer Queen" Elmont ook jaren wereld kampioene van de freefight/kickbox.
    en de judoka Guillaume Ricaldo Elmont 11 maal nederlands kampioen, won de wereld titel en Francisko Elson basketballer van de San Antonio Spurs die de NBA wonnen in 2008 die kan basket bal kliniks geven enz. enz. en deze lijst is nog langer he ? als jullie ff een maand te tijd hebben on te lezen dan vul ik het verder aan :)
    net wat RoyC zei; sport is de beste goedkoopste en snelte manier om een land een boots te geven ,maar ook de mensen op straat van Surinaamse komaf die krijgen veel respect van andere rassen omdat zij trots gaan kijken naar "ons" vanwege de sport prestaties, ...bv ik was in Chili en Peru in 2007/2008 en die gasten daar konden al die Surinaamse voetballers ,van Hasselbank t/m Romeo Castelen...alleen helaas voor ons dachten zij dat ze uit een Afrikaans land kwamen bv Ivoorkust of Nigeria en niet uit Suriname, en het frapante van alles was dat men niet eens wist dat Suriname uperhaup bestaat/bestond ??? nog nooit van gehoord(alleen de meesters en juffrouws wisten het) toen ik uitlegde het ligt naast Guyana en die ligt weer naast Venezuela(Guyana kenden zij volgens mij ook niet) en boven Brasil...dacht men aah ok ...maar niet overtuigend,...misschien gewoon uit beleeftheid zei men maar ja daar..
    en ik kan ze misschien blamen dat men wel moet weten waar Suriname ligt het is toch in hun continent,...maar dat zij niet weten dat Kluivert en consurten Surinamers waren ligt aan ons beleid ,..deze gasten hadden voor Suriname moeten spelen of althans een keus hebben om te kiezen, dmv die sportpp. en de svb moet zoals elke bond achter de spelers aan gaan van hun diaspora...
    dus stop met het ons kent ons "beleid.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Suriprofs moeten volledige bijdrage kunnen leveren
Suriprofs moeten volledige bijdrage kunnen leveren
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiqZTvlsS_c1BowGfscx0GGeOMuvqnGdM_z1wl3Du6i7p7Zcf_ccTY85ZmNl_zJS8NCEYUH8eyOsKUt8RcIkvW7ZBZdk5rOZ0Rmx_2sJ56LYikF_eOW0WZnDLIpchsu6_QNOjlxyji_YL0/s1600/Mohamed+Amzad+Abdoel%252C+Rabin+Parmessar%252C+NDP%252C+2012.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiqZTvlsS_c1BowGfscx0GGeOMuvqnGdM_z1wl3Du6i7p7Zcf_ccTY85ZmNl_zJS8NCEYUH8eyOsKUt8RcIkvW7ZBZdk5rOZ0Rmx_2sJ56LYikF_eOW0WZnDLIpchsu6_QNOjlxyji_YL0/s72-c/Mohamed+Amzad+Abdoel%252C+Rabin+Parmessar%252C+NDP%252C+2012.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/01/suriprofs-moeten-volledige-bijdrage.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/01/suriprofs-moeten-volledige-bijdrage.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content