PARBO Bier Cup 2012 in mei met Suriprofs

Ook dit jaar zal de Stichting Suriprofs traditioneel een bezoek brengen aan Suriname. In mei zal er een team met profvoetballers van Surinaa...


Ook dit jaar zal de Stichting Suriprofs traditioneel een bezoek brengen aan Suriname. In mei zal er een team met profvoetballers van Surinaamse afkomst afreizen voor de goede doelen én de PARBO Bier Cup 2012. Dit jaar zullen de Surinaamse profs samen met de internationals van Suriname een team vormen. Tijdens de vorige editie van het toernooi in 2009 werd er voor het eerst geëxperimenteerd met het mixteam van profs en amateurs uit de Surinaamse competitie.

Het tweejaarlijkse toernooi werd vorig jaar afgelast, omdat de hoofdsponsor hun merk niet voldoende tot uiting kon brengen in het André Kamperveen stadion.

Voorzitter van de Stichting Suriprofs, Stanley Menzo (foto: links), geeft ook aan een Nederlandse club te willen uitnodigen voor het toernooi. "We zijn druk bezig een team uit de Nederlandse eredivisie uit te nodigen voor deelname aan het toernooi." Vorig jaar circuleerden de namen van Feyenoord en Heracles Almelo als deelnemers aan het toernooi.

In 2009 waren Antigua & Barbuda, Guyana en Frans-Guyana de tegenstanders van Suriname. Het mixteam van Suriname eindigde toen op de tweede plaats achter Frans-Guyana. In de eerste wedstrijd werd toen met 0-2 verloren van de Fransen. In de toen volgende wedstrijden begonnen er meer Suriprofs in de basis, wat resulteerde in winst tegen Guyana (5-1) en Antigua & Barbuda (1-0).

Volgende maand zal Menzo al in Suriname arriveren voor de goede doelen. "Op dit moment zijn wij druk bezig de projecten voor 2012 te selecteren. In dat kader zal ik, samen met onze projectbeheerder Hamied Ahmadali en Johan van Geijn van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB), eind februari een bezoek aan Suriname brengen. Tijdens dit bezoek zullen wij samen met de KNVB een aantal grote projecten openen", aldus Menzo.

COMMENTS

BLOGGER: 7
  1. inprincipe is dit leuk maar ik snap de SVB niet en de DNA ??? voor dit vriendschappelijke doeleinden laten zij wel de suriprofs spelen maar voor de belangrijkste wedstrijden zoals de WK kwalificaties niet ??? het moet JUIST andersom ...voor dit soort toernooien de lokale voetballers ervaring opdoen en kijken wie het aan kan maar voor de "de grote wedstrijden" moet je gewonen komen met jou sterkste mensen van surinaamse bloed, dus met je sterkste team ...like everybody else does !!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ach,het is omdat de Suriprofs doen wat ze kunnen,hier en daar wat projecten steunen,maar in feite is dit weer broodje bakkeljouw met fernandes en kaboela/reggae muziek en een leuk potje voetbal en dat was het dan weer!En ondertussen is het voetbal in Suriname steeds meer aan het kappot gaan en verder niemand in de DNA die erom maald!
    De Suriprofs worden gehaald,maar kunnen geen moer uitrichten in internationale belangrijke kwalificatie wedstrijden omdat de Surinaamse wetgeving dit tegenhoud!Bedankt hoor DNA,slopen jullie het voetbal maar verder af!Want het kan jullie toch al niks schelen!Straks worden we zelfs een Njang Patu voor het meest zwakke Monsserat!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. klopt want als het aan de SP(suriprofs) ligt spelen zij de WK kwalificaties en deze niet of deze ook. Maar sowieso de kwalificatie..en precies wat hierboven wordt beschreven het wordt gewoon een soort verkapte kwakoe festivitein en tja echt de SVB en de DNA maken het voetbal kapot,..sinds de moord op Andre Kamperveen is de motor van het Surinaamse voetbal weg en het voetbal op zijn gat en ben bang dat Monsserrat straks een "angstgegner" wordt voor ons...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben het totaal niet eens met de benadring> De Suriprofs leveren een groet bijdrage. Waar ter wereld zie dat voetballers in diaspora zich hebben georganiseerd en zich inzetten voor goede doelen in hun vaderland? We moeten meer respect en waardering opbrengen voor het werk van de Suriprofs. Het zijn jongens die geen publiciteit opzoeken, integnstelling tot heel wat andere personen en organisatie doen, omdat dat niet hun doel is. Het model om een Surimix team te maken is om de regeringen van de 2 landen te stimuleren dat het wel mogeliik is. Maar het toekennen van een dubbele nationaliteit is een politieke vraagstuk die niet op het bord van de Suriprofs gelegt kan worden. Ik denk dat we bijzonder trots op deze jongens mogen zijn. Tenminste het grote deel. Want neem maar een voorbeeld bij Seedorf, die geen deel uit maakt van de Suriprofs, omdat hij alle publiciteit alleen voor zich elf maar wilt.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @Anoniem Jan 17, 2012 05:26 AM

    ja wij zijn ook trots op de suriprofs en wij zeggen ook niet dat het toekennen van de dubbele nationaliteit op het bord van de suriprofs gelegd moet worden?! dus waar haal jij de informatie vandaan dat wij niet trots zijn op hun en het hun schuld is dat er geen dubbele paspoorten zijn?? die schuld ligt bij de SVB en de DNA ,..en het is leuk dat zij liefdadigheids projecten steunen en doen maar wij willen dat de SVB zich sterk maakt om de sportpp. gaat verstrekken,...en de Suriprof voor ons officieele wedstrijden gaan voetballen en WINNEN.!!
    en over Seedorf , kom op man wat nou hij wil alleen in de balngstelling staan die jongen doet zo veel voor de suriname en nu ook met champions for childeren" voor andere die het minder hebben dan ons....de media zoekt hem op,..en als hij mensen zou helpen door dan in de media te komen vind ik dit best,!! beter dan andere die kunnen helpen maar niet helpen omdat zij niet in de media belangstelling wil staan...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het zou niet verkeerd zijn om een dubbele nationaliteit toe te kennen aan de SP, want er zijn goede spelers die wel SU op de kaart kunnen zetten.Marokko en Turkije doen dat ook.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: PARBO Bier Cup 2012 in mei met Suriprofs
PARBO Bier Cup 2012 in mei met Suriprofs
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgy22Pdmr3tYwILpnx5aeNK8bmmXMYy6ZkqUCXG0Iovvb3vNln5eBFVRO6XMTyveON4EjIxiV7LPWQtlbVD-aUPWRtvfOZX_mcyedhPVArtcuM_J5SlcAb-KsxlrqX2_m0QsJfOO3ynzBs/s1600/Suriprofs%252C+PARBO+Bier+Cup+2009%252C+Stanley+Menzo%252C+Winston+Bogarde%252C+2009.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgy22Pdmr3tYwILpnx5aeNK8bmmXMYy6ZkqUCXG0Iovvb3vNln5eBFVRO6XMTyveON4EjIxiV7LPWQtlbVD-aUPWRtvfOZX_mcyedhPVArtcuM_J5SlcAb-KsxlrqX2_m0QsJfOO3ynzBs/s72-c/Suriprofs%252C+PARBO+Bier+Cup+2009%252C+Stanley+Menzo%252C+Winston+Bogarde%252C+2009.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/01/parbo-bier-cup-2012-in-mei-met.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/01/parbo-bier-cup-2012-in-mei-met.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content