SVB stelt Jaliens aan als technisch directeur

Met ingang van maandag 16 januari 2012 bekleedt Kenneth Jaliens (foto: links, met Louis Giskus en Waldo Gobardhan) de functie van technisch ...


Met ingang van maandag 16 januari 2012 bekleedt Kenneth Jaliens (foto: links, met Louis Giskus en Waldo Gobardhan) de functie van technisch directeur bij de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Voorlopig geschiedt dit op part–time basis, omdat met het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling, de huidige werkgever van de heer Jaliens gesproken zal worden om hem voltijds beschikbaar te stellen voor het Surinaams voetbal.

"Ik ervaar het als een eer", zei Jaliens gisteren nadat hij de eenjarige verbintenis tekende op het kantoor van SVB-penningmeester Waldo Gobardhan.

De technisch directeur is belast met de voetbal technische zaken binnen de SVB en is ter zake aanspreekpunt voor internationale organisaties. Hij rapporteert aan het bestuur, in eerste instantie aan het bestuurslid belast met de nationale selecties. Jaliens is op basis van zijn kennis, ervaring en bevoegdheid aangesteld.

Jaliens zal in zijn nieuwe functie zorg dragen voor begeleiding van bestuur technische afdelingen, ontwikkeling en uitvoering van de voetbalvisie en het technisch beleid van de SVB. Hij zal voordrachten doen voor hoofdcoaches en technisch kader voor de verschillende selecties en de ontwikkeling van jeugd- en vrouwenvoetbal, het scoutingprogramma, talenten en ‘grass root’-voetbal (buurtvoetbal) voor zijn rekening nemen. Hij zal verder beleidsplannen opstellen en is gecommitteerde van de SVB bij het afnemen van voetbalexamens. Bij bezoeken van onder meer FIFA- en CONCACAF-vertegenwoordigers zal Jaliens aanspreekpunt zijn.

In de hoedanigheid van zijn nieuwe functie zal hij samen met Regillio Kolf (coach vrouwen selectie) de SVB van 24 januari t/m 31 januari 2012 vertegenwoordigen in Canada op een FIFA Womens Symposium.

Jaliens, die aangeeft dat deze functie internationaal veel omvattend én een nieuw fenomeen binnen de SVB is, tempert de verwachtingen. "We moeten heel voorzichtig zijn, want het is een proces dat stapvoets moet plaatsvinden." Hij onderstreept echter dat bij de ontwikkeling van het Surinaamse voetbal, het plegen van overleg bijzonder belangrijk zal zijn. "Je bent afhankelijk van het heel draagvlak wil je voetbal ontwikkelen", verduidelijkt hij.

Volgens Giskus wilde de SVB allang een technisch directeur aanstellen, maar was het gebrek aan financiën een sta-in-de-weg. "Een maandsalaris moest veilig gesteld worden voor die man. Nu is dat opgelost en konden wij eindelijk ertoe overgaan."

Het aanstellen van een technisch directeur staat in het beleidsplan 2010-2013 en is onderdeel van het professionaliseren van de organisatie. Het is verder een richtlijn van de FIFA, waaraan toekomstige besturen zich zullen moeten houden. "Jaliens heeft de eer gestalte te geven aan deze functie binnen de Surinaamse voetballerij", stelt Giskus.

De SVB heeft voor hem gekozen, omdat hij voldoet aan de eisen én er lokaal geen andere kandidaten waren voor de functie. Een buitenlander kiezen zou te duur uitvallen voor de SVB. "Hij is aangesteld op basis van de bevoegdheid, kennis en ervaring gesteld door de FIFA. Je moet minimaal UEFA I-diploma hebben om in deze functie te opereren."

De overeenkomst met Jaliens is om twee redenen voor één jaar getekend. In 2013 staan er bestuursverkiezingen op schema en Giskus wil een nieuw bestuur niet opzadelen met te lange contracten.

Daarnaast wil de SVB het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling benaderen om Jaliens voltijds ter beschikking te stellen. Hij zou naar Giskus aangeeft alle rechten bij de overheid behouden, inclusief zijn salaris. De SVB zal daaraan een aanvullende vergoeding toevoegen. Bij toestemming van het ministerie, wil de SVB voor een langere periode de overeenkomst aangaan.

Door de aanstelling van Jaliens als technisch directeur moet een nieuwe bondscoach worden aangesteld voor de nationale voetbalselectie, omdat technisch directeur en bondscoach zijn niet samengaan.

Binnenkort zal er dan ook een nieuwe bondscoach benoemd worden. "Er is genoeg kader aanwezig en er zijn al enkele coaches in beeld gebracht voor deze functie, maar men wil nog geen namen doorgeven", zegt Jaliens. De bedoeling is een geheel technisch team in elkaar te zetten voor de nationale selecties van Suriname met een volledig trainingsprogramma. Hierdoor kan Suriname zich beter voorbereiden op internationale wedstrijden.

Ten aanzien van het aanwijzen van een nieuwe bondscoach zullen er naar mogelijkheden gekeken worden coaches naar het buitenland af te vaardigen om een opleiding te volgen. "Wij gaan natuurlijk eerst binnenshuis kijken alvorens naar buiten te treden", melde SVB-voorzitter Louis Giskus vorig jaar al. De coach, die zal moeten afreizen naar het buitenland, zal ongeveer tien maanden weg zijn.

COMMENTS

BLOGGER: 2
  1. dit is echt onnodig omdat 1) daar is geen voetbalvisie en het technisch beleid van de SVB en 2) hij is niet juiste man onze voetbal op een hoger niveau te bringen.

    hij heeft een opleiding gedaan in NL, en dat is goed. maar kijk naar hoe onze voetbal ging tijdens zijn instelling na ricardo winter.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja en je hebt niks aan jouw opleiding van Nederland als je te dom bent om de kennis ervan uit te halen...en het ws niet op een hoog nivo ...hij mag een derdeklasser trainen en niet hoger,..dus tja ,.,.ik kan het dan ook doen...gewoon vaak naar het spelllentje kijken en de leering uit trekken ...en goed luisteren naar de analisten op tv...en dan dit alles combineren en ,...jij hebt ook dat derde klasse nivo...

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: SVB stelt Jaliens aan als technisch directeur
SVB stelt Jaliens aan als technisch directeur
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj305_oknjpgM-YX2I9M1Kee5v3-k6X4S_PtFWA2qHwp5mUV3TXgPF1KdMV0SvT0z6PBXpKu3-Z3RS3zVioQS1pq3e-AMV_QeJTqZLPrLVolus11NaZNtsQGTk7l_c1MMfOgVInjCkdvfY/s1600/Kenneth+Jaliens%252C+Technisch+directeur%252C+Louis+Giskus%252C+Voorzitter%252C+Waldo+Gobardhan%252C+Penningmeester%252C+Surinaamse+Voetbalbond%252C+16+januari+2012.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj305_oknjpgM-YX2I9M1Kee5v3-k6X4S_PtFWA2qHwp5mUV3TXgPF1KdMV0SvT0z6PBXpKu3-Z3RS3zVioQS1pq3e-AMV_QeJTqZLPrLVolus11NaZNtsQGTk7l_c1MMfOgVInjCkdvfY/s72-c/Kenneth+Jaliens%252C+Technisch+directeur%252C+Louis+Giskus%252C+Voorzitter%252C+Waldo+Gobardhan%252C+Penningmeester%252C+Surinaamse+Voetbalbond%252C+16+januari+2012.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/01/svb-stelt-jaliens-aan-als-technisch.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/01/svb-stelt-jaliens-aan-als-technisch.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content