Emilio Limon bedankt voor Surinaams elftal

Surinaamse bondscoaches hoeven voorlopig geen beroep te doen op Emilio Limon (foto: midden). De middenvelder werd onlangs samen met vier an...


Surinaamse bondscoaches hoeven voorlopig geen beroep te doen op Emilio Limon (foto: midden). De middenvelder werd onlangs samen met vier anderen door de Surinaamse Voetbalbond (SVB) uit de selectie gezet. Deze sanctie volgde nadat zij de waarschuwing van bondsvoorzitter John Kishnadath om niet te gaan zaalvoetballen hadden genegeerd. Hij is het zat om steeds afgeschilderd te worden, terwijl zich er veel meer achter de schermen afspeelt.

Emilio Limon heeft er geen spijt van dat hij ondanks de waarschuwing toch is gaan zaalvoetballen. De middenvelder vindt het wel jammer dat de SVB of een bestuurslid voor de technische staf gaat bepalen. Net als Albert Nibte, die ook uit de selectie is gezet, is Limon van mening dat de SVB-voorzitter tot deze daad over is gegaan, nadat hij tijdens de uitzending van een futsal play-offwedstrijd gebluft zou zijn door de commentator of iemand van de Surinaamse Zaalvoetbalbond (SZVB). "De bond heeft ons eruit gezet nadat zij zijn uitgedaagd door een of ander persoon van de zaalvoetbalbond", maakt Limon duidelijk.

Dit neemt Limon de SVB erg kwalijk. "Laat het duidelijk zijn. Ik heb geen ruzie met ze en ik ben niet boos op hen, maar vind het wel jammer hoe zaken zijn verlopen", stelt de middenvelder. "Straks gaat gewoon een of ander persoon van een organisatie bepalen wat er in de selectie moet gebeuren." Volgens Limon is dit het zoveelste incident dat zich heeft voortgedaan en heeft hij daarom besloten zich voorlopig niet meer beschikbaar te stellen voor de nationale selectie. "Je bent ook mens en het is niet leuk om altijd alles te accepteren", stelt hij.

Net als de overige gestraften, benadrukt Limon dat zij niet voor het geld hebben gekozen zoals anderen dat beweren. Over deze kwestie wil de voetballer heel duidelijk zijn. Hij stelt dat velen in Suriname vanwege de moeilijke periode waarin het land verkeert, twee banen hebben om te kunnen overleven. "Wij doen dat door te voetballen of te zaalvoetballen", geeft hij aan. De handige voetballer benadrukt ook dat wat velen niet weten, is dat het de clubs zijn die vaak ervoor zorgen dat internationals over schoeisel of financiën kunnen beschikken wanneer zij in de selectie zitten. "Laat de SVB dat ook eerlijk aangeven", aldus Limon. Het is volgens hem dan ook vanzelfsprekend dat de clubs hiervoor een tegenprestatie eisen. "En dan geeft die man (Ronald Kolf, red.) in een lokaal blad dat Usain Bolt pas na zijn atletiekcarrière bij Manchester United gaat voetballen. Hij moet niet vergeten dat deze topsporters ervan leven en wij niet", bijt hij van zich af.

In zijn interland periode heeft Limon veel leuke momenten gekend. "Maar er waren meer van die minder prettige momenten. Er waren vaker momenten waarbij ik mezelf afvroeg waarom ik dit nog doe", geeft hij aan. "Men geeft vaak op ons af, terwijl zij niet weten wat wij allemaal meemaken", aldus de speler van Inter Moengotapoe.

Geen teleurstelling
Nibte, Romano Holtuin en Claidel Kohinor beweren niet teleurgesteld te zijn, maar vinden het deels toch jammer dat zij eruit zijn gezet. "Het was mijn eerste selectie bij de senioren en ik stond ook nog in de basis", geeft Nibte aan. "Maar aan de andere kant is het ook goed, omdat ik mij beter kan voorbereiden op de school."

Voor Holtuin zou dit toernooi bijzonder zijn. Het was namelijk de eerste keer dat de kleine aanvaller tot de uiteindelijke selectie zou behoren. Hij had vaker een uitnodiging ontvangen, maar schopte het voorheen nooit eerder tot de achttien. Zijn fans waren dan ook niet blij met de verwijdering uit de groep. "Mijn fans wilden mij daar zien, want als je niet in de selectie zit, ben je niet goed genoeg", beredeneert hij. Zijn aanhang heeft hem dat ook duidelijk gemaakt. "Velen, waaronder ook oud voetballers, hebben mij gezegd dat ik voor de selectie had moeten kiezen."

Integendeel tot Holtuin, vinden Nibte en Kohinor niet dat zij iets verkeerds hebben gedaan. Nibte beweert dat hij de waarschuwing misvat. De verdediger van Leo Victor had eruit begrepen dat zij alleen op de trainingsdagen van de selectie niet mochten zaalvoetballen. Volgens Kohinor, die eigenlijk niet wilde reageren, waren er afspraken tussen de SVB en de spelers. Wat die zijn, wil de sluitpost niet aangeven. Hij volstaat alleen met dat zijn fans begrip hebben getoond nadat hen te hebben uitgelegd wat er gebeurd is.

Het viertal was geschrokken van de verwijdering, maar hebben zich al gauw hierin berust. "Als je weet dat je niet mag zaalvoetballen, moet je het dan ook niet doen", geeft Holtuin aan. Net als Nibte weet nu ook hij dat zij in de toekomst moeten doen wat het beste voor hen is. De volgende keer zal Nibte voor de selectie kiezen. "Ik ben nog jong en zou ook wel eens voor de senioren selectie willen spelen", geeft Nibte aan. Holtuin denkt hetzelfde te zullen doen. "Ik denk dat ik toch voor veldvoetbal ga, omdat ik een veldvoetballer ben. Ik kan ook aardig op weg in de hal, maar de liefde voor veldvoetbal is groter."

Nibte en Holtuin hebben toch een beetje spijt van hun actie. "Je zou voor Suriname spelen en dat zegt wel wat", geven zij afzonderlijk aan. Van de groep was Holtuin de enige die sancties had verwacht. Desondanks heeft hij de verleiding om te gaan zaalvoetballen niet kunnen weerstaan. "Welke zaalvoetballer zou geen play-off willen spelen?" Nibte, Holtuin en Kohinor staan wel nog open voor een uitnodiging. Als van hen excuses wordt verwacht, beweert Holtuin de eerste te zijn die dat zal doen. Kohinor zal daar eerst over moeten nadenken. De doelman beweert namelijk niets verkeerds te hebben gedaan.

COMMENTS

BLOGGER: 3
  1. Hij zal dan ammateur blijven. Zodoende verkleint hij de kans om zich in de kijker te spelen voor prof club.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hou jij je bek je bent zeker een Fam Van de Voorzitter drm gaan we nooit vooruit ka domie. AFZ...?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. een simpele telefoontje tussen beide voorzitters (SVB & SZVB) zou dit gedoe hebben opgelost. slechts een simpel telefoontje. waarbij om medewerking wordt gevraagd dat de SZVB playoffs met een weekje wordt verschoven....maar NEE, onderling gekibbel maakt dat nu niemand is geholpen....over Communicatie gesproken...pfffff....

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Emilio Limon bedankt voor Surinaams elftal
Emilio Limon bedankt voor Surinaams elftal
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiya7qx6vdEzkp1HKrsxgCjIdSAecEfDsXCc1k4XlKrUtzAZhOlvBIAXhUAJA3UvPQ7aqHC7ON7ivKzUzIMS3wgAPhu9bTevW-beqwoOvybh_lGzCf22pBlwfmSWc2d-2K_YEy3MZkiR70/s1600/Emilio+Limon,+Styx,+Zaalvoetbal,+2013.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiya7qx6vdEzkp1HKrsxgCjIdSAecEfDsXCc1k4XlKrUtzAZhOlvBIAXhUAJA3UvPQ7aqHC7ON7ivKzUzIMS3wgAPhu9bTevW-beqwoOvybh_lGzCf22pBlwfmSWc2d-2K_YEy3MZkiR70/s72-c/Emilio+Limon,+Styx,+Zaalvoetbal,+2013.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2013/11/emilio-limon-bedankt-voor-surinaams.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2013/11/emilio-limon-bedankt-voor-surinaams.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content