SVB zet zaalvoetballers uit nationale selectie

De Surinaamse Voetbalbond (SVB) laat niet meer met zich sollen. Het bestuur heeft kracht gezet achter de waarschuwing van voorzitter John K...


De Surinaamse Voetbalbond (SVB) laat niet meer met zich sollen. Het bestuur heeft kracht gezet achter de waarschuwing van voorzitter John Krishnadath dat internationals, die ook zaalvoetballen, onherroepelijk buiten de selectie zouden worden gezet. Door de namen van Emilio Limon (Inter Moengotapoe) (foto), Claidel Kohinor (Leo Victor), Romano Holtuin (Leo Victor), Giovanni Alleyne (SNL) en Albert Nibte (Leo Victor) is gisteren een streep getrokken. Ze zouden meedoen aan het ABCS-toernooi te Curaçao.

Volgens de bron vindt de SVB dat spelers die geselecteerd zijn om voor Suriname te spelen, zich geheel daarop moeten focussen. Interim-bondscoach Roberto Gödeken deelt die mening en is daarom teleurgesteld in het vijftal. Er waren duidelijke afspraken. Na meerdere gesprekken daarover met technisch directeur Ronald Kolf was gemeend om de verantwoording bij de jongens zelf te laten. "Wij hebben ze niet gezegd dat zij niet mogen zaalvoetballen. Wij hebben die spelers gezegd dat wij die verantwoording voor hen laten, omdat wij ze duidelijk hebben gemaakt dat zij in een selectie zitten", maakt Gödeken duidelijk. "Al deze spelers hebben in het weekend gespeeld. Dan nemen wij aan dat zij gaan rusten, omdat wij donderdag tegen Bonaire moeten spelen."

De interim-bondscoach heeft het probleem gisteravond met Kolf besproken. Er staan volgens hem al vervangers klaar voor het vijftal. Dat worden spelers die al in de voorselectie zaten. Gödeken vindt het wel een aderlating, omdat hij zijns inziens de beste spelers had geselecteerd. "Maar ja, de trein moet verder", zucht de keuzeheer.

De mogelijke vervangers zijn: Doelman Manuel Kowid (Boma Star), verdedigers Guno Kwassie (Walking Boyz Company), Romario Landolf (Leo Victor), Angero Renfrum (Inter Moengotapoe), middenvelders Stefan Banetti (Inter Moengotapoe), Ilunga Eduards (Botopasie) en aanvaller Jungelo Brunswijk (Inter Moengotapoe)

De selectie traint vandaag voor het laatst en pakt donderdag het vliegtuig naar Curaçao. Dezelfde donderdagavond is Bonaire om acht uur 's avonds Surinaamse tijd de eerste tegenstander. Twee uur daarna speelt het gastland tegen Aruba. De winnaars spelen zaterdag tegen elkaar om het kampioenschap.

Ray Fränkel
Gödeken wuift ook alle speculaties weg over Ray Fränkel die later in het traject aansloot bij de selectie. Velen vragen zich af of de ex-profvoetballer, die nu bij Transvaal speelt, niet de Nederlandse nationaliteit bezit. "Dat is het eerste waarnaar wij hebben gevraagd en hij heeft ons een Surinaams paspoort overlegd", benadrukt de bondscoach. "Dus voor ons is er geen vuiltje aan de lucht."

Fränkel speelde in Nederland onder andere voor FC Groningen, Fortuna Sittard en HFC Haarlem. Ook was de geboren Surinamer actief in Estland (FC Flora Tallinn), Belgie (Antwerp FC) en Qatar (Al-Shahaniya). In zijn jeugd speelde hij voor zijn huidige club Transvaal en Feyenoord.

Reacties
Limon heeft inmiddels via zijn Facebook laten weten wat hij vindt van het besluit van de SVB. "Als mens ben je niet verplicht altijd een antwoord te geven. Ik zou het graag anders willen, maar aangezien ik meestal als de man die rotzooi schopt wordt voorgedragen da na fai karmi so mo piekie. Ik heb me altijd ingezet voor de Natio's van Suriname. Niet omdat het leuk was, maar omdat voetbal me ding is, me leven, en omdat jullie fans me daar wilde zien."

De middenvelder die voor Styx The Kuldipsingh Group zaalvoetbalt, wil kort en openlijk op de kwestie ingaan. "Een ieder zoekt zijn brood op zijn manier. Niemand gaat voor mij bepalen waar ik mag en niet mag voetballen, zolang ik niet onder contract sta bij jouw club of organisatie. Ik heb nooit iets anders boven Natio gezet, ondanks ze ons niets te bieden hadden. Men wil dat ik me alleen op veld moet focussen, laten ze nu ook zo open en eerlijk hun ander baan en funcies laten en 1000% inzetten alleen voor het Surinaamse voetbal. Laten we eerlijk zijn. Men heeft dit puur gedaan, omdat men is uitgedaagd door één of ander persoon. Kom dan niet doen alsof ik verplicht werd om geen zaalvoetbal te spelen. Maar goed, het leven gaat verder, de bal blijft rollen. Ik wens ze het beste toe met hun toernooi en voor alle duidelijkheid ik ben niet boos. Ik vind het gewoon genoeg dat ik steeds weer als die broeja man naar voren moet komen. God is mijn leider en van hem kreeg ik mijn talent dus ik zal ermee omgaan zoals hij denk dat het goed is."

Limon krijgt bijval van Banetti, die oppert om samen te bedanken voor Natio. "Wanneer moet Suriname spelen? Binnen hoeveel uur moet een voetballer volledig hersteld worden? Dat zijn allemaal vragen die ik eigelijk aan Kolf en Krishnadath moest vragen. Allemaal stront daar binnen het SVB-bestuur. Groep Kenneth Jaliens eruit en nu groepje Kolf. Laten we eerlijk zijn mannen, 20 SRD per training is toch niet genoeg om 100% te geven op de traing of om je baas te vragen als je eerder naar huis kan gaan om te rusten voor de training die om 6 uur begint. Als je bijvoorbeeld over moet werken, ontvang je 3 tot 4 keer van die 20 SRD. Ook die 20 USD per dag die ze je geven wanneer je in het buitenland bent, is helemaal niet genoeg voor een voetbalschoen. Dus laten ze geen mannen van een disciplinaire organisatie komen spelen hier. Die Jaliens heeft heel wat gelden ontvangen, terwijl wij dat vies werk deden op het veld en nu komt Kolf ook genieten van wat hij al die jaren had gemist. Dus Limon mi brada het is nu tijd om te bedanken. Bemoei niet meer met Natio. Ik had ook beloofd dat ik zou stoppen dus laten we ermee stoppen."

COMMENTS

BLOGGER: 15
  1. ik neem aan dat de spelers door de SVB op de hoogte is gebracht van de nieuwe regels van de SVB,,van als je met Natio in traning bent is zaalvoetballen taboe,ga je toch zaalvoetballen wordt je bedankt,,dan is dit heel goed geen grappen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kolf vind dat we niet 2 goden kunnen dien maar hij s gewoon een 2 mofo gun,want als j die jongens zegt dat z mogen zaalvoetballen maar g1 trainingen mogen missen om t zaalvoetballn en dan as z gaan zaalvoetballn wordn z uit d selectie gezet!!!!!Die analist hft gelijk om t zggn dat mr.krishna poppenkast speelt!!!!Rommel met z laten zij gaan voetballn zullen we zien hu ver Suriname komt met voetbal!!!!!

      Verwijderen
    2. Niet eens een keeperstrainer hebbn z aangesteld erg toch watvoor natio is dat!!!!Limon heeft gelijk hor laten ze hun werk laten!!!!

      Verwijderen
  2. Sorry maar als je het aan mijn overlaat dan ga ik wel zaalvoetballen, ze hebbrn geen profstatus in Suriname, met zaalvoetballen krijgen de jongens ook een mooi zakcentje
    en zegt je dat het niet mag,dan moet ik kiezen ja,,,

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nu is er geen keus dan Boeroe Rijsel toe te voegen tot de selectie. Ives Vlijter is eenn hele goede toevoeging.
    Deze strakke lijn moet volgehouden worden SVB.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Alvorens svb met deze strakke lijn komt ,heb ik eerder dat ze hun kop gaan breken hoe zij het voetbal in sur ga professionaliseren .want als spelers niet geconcontracteerd zijn ,kun je geen sancties treffen .mr krisna moet snappen dat niet een ieder zoveel geld als hem verdiend .En ik snap er geen moer van :Die man heeft uitspraken gemaakt dat selectie spelers niet mogen zaalvoetballen ,maar dat heeft ie nooit schriftelijk bevestigd .Het is nu zonde ,want het waren belangrijke spelers .

    BeantwoordenVerwijderen
  5. is geudoken geen zaalvoetbaltrainer,dan moet hij ook weg.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Domme beslissing moeten ze de spelers maar een alternatief bieden sinds ze geen prof zijn. En moeten de regels maar veel duidelijker zijn

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Bondtrainer is trainer van vereniging Internationale

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. dat knikt helemaal nt alleen in su mogelijk!!

      Verwijderen
  8. Ray Frankel was altijd Surinamer? Waarom is hij dan nooit opgeroepen voor de nationale selectie van Suriname. Hij zou een toegevoegde waarde zijn vanwege zijn profstatus. In Su wordt er omgekeerd gewerkt.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. kan je zien wat voor amateurs aan de leiding was bij de SVB
    ,,als een surinamer naar het buitenland is vertrokken,gaat heel suriname er vanuit dat die geen surinaamse paspoort neer heeft en noemen hem buitenlander

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Reacties
    1. De Federashon Futbol Korsou zegt dat er op www.deportivo360.com een live stream zal zijn. Ik weet niet of dat een video of audio stream zal zijn. De Arubaanse Voetbalbond gaat hun wedstrijd waarschijnlijk via hun website streamen: www.avbaruba.aw. Als daar niks te vinden is, kan je www.telecuracao.com proberen.

      Verwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: SVB zet zaalvoetballers uit nationale selectie
SVB zet zaalvoetballers uit nationale selectie
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiiV3FwXuGc8c280CmB7M_Y66x0j-a21x5NgZEir4JBi0K3LedtcOw7E36yd96H3LBkkK6C6Yfh1izQSoUy9U4zzqV8QGxVWiKTjF7_-LmdLhY-5sDqjgL_4mLmuOB_O2gfLM2poWT1Mj0/s1600/Suriname,+Training,+Emilio+Limon,+2013.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiiV3FwXuGc8c280CmB7M_Y66x0j-a21x5NgZEir4JBi0K3LedtcOw7E36yd96H3LBkkK6C6Yfh1izQSoUy9U4zzqV8QGxVWiKTjF7_-LmdLhY-5sDqjgL_4mLmuOB_O2gfLM2poWT1Mj0/s72-c/Suriname,+Training,+Emilio+Limon,+2013.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2013/11/svb-zet-zaalvoetballers-uit-nationale.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2013/11/svb-zet-zaalvoetballers-uit-nationale.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content