Ronald Kolf neigt naar lokale bondscoach

De Surinaamse Voetbalbond (SVB) denkt rustig na over de aanstelling van een nieuwe bondscoach. Roberto Gödeken neemt tijdelijk waar. Volgen...


De Surinaamse Voetbalbond (SVB) denkt rustig na over de aanstelling van een nieuwe bondscoach. Roberto Gödeken neemt tijdelijk waar. Volgens technisch directeur Ronald Kolf (foto) zijn er nog geen exacte afspraken gemaakt over deze kwestie. "Wij zullen een aantal keren hierover moeten beraadslagen, omdat naast de mogelijke ambities en potentie het budget een enorm grote rol zal spelen."

Het in elkaar stampen van een jongens U-20 en U-17 selectie geniet daarnaast ook prioriteit. Beide nationale ploegen moeten voorbereidingen treffen voor het spelen van WK-kwalificatiewedstrijden het komende jaar. In januari zullen beide nationale ploegen "in full speed een aanvang moeten maken met de preparaties." Kolf heeft echter nog geen zicht op de periode wanneer de kwalificatiewedstrijden gespeeld worden. "Dat is namelijk nog niet bekend." Aangezien de jeugdcompetitie nog niet is gestart, wordt met behulp van jeugdtrainers alvast een selectieprocedure ingezet. Wanneer de competitie begint, zullen spelers verder worden geselecteerd. Het ligt ook in de bedoeling in overige districten talenten te scouten. De trainingen zullen in de beginfase om de drie weken plaatsvinden. "Wanneer de kwalificatiewedstrijden in beeld zijn kunnen wij het programma aanpassen", aldus Kolf.

Kolf meent dat als een bondscoach benoemd wordt het toekomstplaatje van de bond al klaar moet liggen. "De bondscoach wordt niet voor een korte periode benoemd, maar voor tenminste vier jaren", gaat de technisch directeur verder. "De SVB moet ten minste zijn filosofie klaar hebben liggen met betrekking tot de toekomst van ons voetbal." Dit alles vraagt naar zeggen van Kolf nog wat tijd.

Naar schatting van de oefenmeester zal een buitenlandse coach de bond per maand meer dan tienduizend euro kosten. Een Surinaamse trainer lijkt dus eerder kandidaat voor de vacante post, meent Kolf. Buitenlanders Gerard van der Lem, Melvin Belong, Derano Pinas, Dennis Baino en een Argentijn zouden volgens eerdere berichten gesolliciteerd hebben naar de baan.

Gödeken veroverde recent met het senioren team de ABCS-titel. Op de vraag of de plaatsvervanger kans maakt de functie officieel in te vullen, zegt Kolf heel voorzichtig: "Hij is nu ad interim en de aangewezen coach voor de U-20 selectie. Wie weet als er geen sterke bondscoach of persoonlijkheid in beeld komt dat hij zeker kans maakt." Volgens Kolf zijn er wel voldoende personen die aangewezen kunnen worden. "Maar dit hangt van de persoon zijn behoefte en de filosofie van de bond af", maakt hij duidelijk.

Er is intussen een plan voor de seniorenselectie ontworpen en aan de SVB voorgelegd. Dat plan houdt in dat het nationale team om de vier weken ten minste Ă©Ă©n week bijeen zal komen. Het voornemen zal met clubtrainers worden besproken, waarbij wordt gevraagd hun medewerking te verlenen. Het plan van aanpak zal gedurende het gehele seizoen plaatsvinden. Kolf meent dat er contact tussen de spelers en de technische staf moet blijven. Er kan zodoende doelgericht aan de spelers en speelstijl gewerkt worden.

COMMENTS

BLOGGER: 11
  1. Eve kijken een bondscoach dat €10.000 p/m verdiend dat is niet slecht,het is toch beter dan €1 mill. euro p/m.€10.000 is SRD40.000 elke werker of direkteur van de SVB zet minstens SRD5000 is het zo moeilijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Roy Raymond de Miranda21 november 2013 om 01:04

    Ro Kolf kijkt naar de berg, het geld, maar niet naar het tuig waarmee die kan worden beklommen. Het tuig bestaat uit fondsen van o.a. Concacaf, Fifa en zelfs de KNVB. Verder grote staatsbedrijven in Suriname en zelfs de Overheid. Een zusterorganisatie zoals het Surinaams Olympisch Comité zou ook bij haar internationale moeder organisatie voor hulp kunnen aankloppen. Waar er een wil is, is er een weg. De gemakzucht moet worden verlaten en inventiviteit aan de dag gelegd. De SVB heeft b.v. reeds maanden geleden een Quick Scan voor de opzet van een Voetbal Academie van mijn hand ontvangen. Dit document kan als leidraad voor het opleidingstraject worden beschouwd. En wat de filosofie aangaande het beleid voor de Nationale Selectie betreft, dat is beslist niet zo een grote en ingewikkelde klus. Naar mijn smaak wordt er veel te interessant over deze materie gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. het gaat niet over hoeveel kost een 'buitenlander' of ervaren trainer....maar over hoeveel verliezen de bestuursleden.

    kijk naar hoeveel geld komt binnen svb en hoeveel wordt terug betaald aan spelers en ontwinkelling van voetbal.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. van de 5 genoemde buitenlandse coaches zijn 3 denk ik Srananman....verder hebben ze ook aangegeven denk ik, dat het salaris niet het probleem moet zijn maar juist een challenge om inventief te zijn. ik zei het al eerder...we hebben 500.000 Surinamers in Suriname en nog eens 500.000 in Nederland, als we allemaal nou eens 1USD doneren hebben we al US$1.000.000. Zou genioeg moeten zijn denk ik voor een coach....

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik wist het al. Deze man en vele andere Suri coaches gaan niet willen werken onder iemand die beter opgeleid en meer ervaring en op een veel hogere niveau heeft getraind dan hem. Nu al begint hij te praten voor de SVB. Het is de taak van SVB om aan de middelen te komen en geloof me als er een goed plan aan potentiele bedrijven en de overheid wordt aangeboden zal men zeker bereid zijn de salaris van een buitendlandse coach te dekken. Maar men zit te zitten en met de oude gedachten rondlopen van de jaren 60 en 70 toen we nog meetelden in het Caraibisch gebied.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Op dit moment ben ik ook geen voorstaander van een buitenlandse coach die rond de €10.000 p/m moet verdienen. Zelfs ben ik oud international. Nee, ik zie graag dan dat liever dat geld uitgegeven wordt om gedurende de komende 3 tot 4 jaar zeg maar alle talenten van u 11 alles te geven zodat wij over 4 jaar een sterk u 16 team hebben die mee kan dingen naar een wk u 16. Geen enkele wereld coach zal in staat zijn Suriname nu te loodsen naar een senioren wk of olympische spelen. Ook een u 20 wk niet. De achterstand is niet meer in te halen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik denk dat ook meespeelt dat Ronald Kolf betrokken is (volgensmij is hij voorzitter) bij de Stichting Instituut Sportopleidingen (SISO). Dus hij wil misschien bewijzen dat SISO goede coaches aflevert, door een bondscoach aan te stellen uit die opleiding.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Roy Raymond de Miranda21 november 2013 om 20:44

      Dat noemt men dus belangenverstrengeling en dus waardeloos. Zo komt het Surinaamse voetbal echt niet vooruit.

      Verwijderen
    2. In dit filmpje geeft Kolf aan dat SISO kwaliteit aflevert omdat alle coaches die goed presteren in Suriname op de opleiding van SISO zitten.

      http://www.youtube.com/watch?v=CPKmh_Umvk4

      Verwijderen
  8. Zelfs als n buitenlandse coach voor minder geld wil trainen gaat Kolf weigeren

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik keek gisteravond naar het sportprogramma van STVS. Wat een propaganda voor de interim bondscoach Godeken. We winnen een ABCS tournooitje en hij wordt de hemel in geprezen. Zelfs werd door de presentator en de aanvoerder aanbevolen dat hij aanblijft als natio trainer. Gelukkig gaf hij zelf aan zich beter te voelen bij de jeugdopleiding en U20 coach. Men begrijpt nogsteeds niet waar het om gaat !

      Verwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Ronald Kolf neigt naar lokale bondscoach
Ronald Kolf neigt naar lokale bondscoach
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0u2fTBh9kPvoldErzViryFTT2nsUm4g06-Apd-pcJncE2_qT3Pj7TTzsCJGsTR-6jabudKjYDks6_ml4KvXvbKKBU9D9B0Qwmrc0Z6NEeqDAlZQlVeN4p7-mHn4r42ggQXkDHUuWlwRE/s1600/Ronald+Kolf,+Ro,+SISO,+2013.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0u2fTBh9kPvoldErzViryFTT2nsUm4g06-Apd-pcJncE2_qT3Pj7TTzsCJGsTR-6jabudKjYDks6_ml4KvXvbKKBU9D9B0Qwmrc0Z6NEeqDAlZQlVeN4p7-mHn4r42ggQXkDHUuWlwRE/s72-c/Ronald+Kolf,+Ro,+SISO,+2013.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2013/11/ronald-kolf-neigt-naar-lokale-bondscoach.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2013/11/ronald-kolf-neigt-naar-lokale-bondscoach.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content