Suriname naar finale na 2-0 winst op Bonaire

De nationale voetbalselectie van Suriname heeft de finale bereikt van het ABCS-toernooi op CuraƧao. Gisteravond (foto) won Natio met 2-0 va...


De nationale voetbalselectie van Suriname heeft de finale bereikt van het ABCS-toernooi op CuraƧao. Gisteravond (foto) won Natio met 2-0 van het nietige Bonaire. Na 21 minuten spelen opende Galgyto Talea de score voor Suriname. In de tweede helft, in de 61ste minuut, was het Dimitrie Apai die de score verdubbelde. 2-0 was ook de eindstand.

Tijdens de vorige editie van het ABCS-toernooi speelde Suriname ook al tegen Bonaire. Toen werd het een ruime 8-0 winst voor Suriname. De lage uitslag dit keer had te maken met het matige spel. Het Surinaams elftal was te onrustig aan de bal en leed daardoor vaak onnodig balverlies.

Het eerste doelpunt viel in de 21ste minuut. Vitorinio Pinas nam een hoekschop kort door Giovanni Waal aan te spelen. Na een korte combinatie kreeg Pinas de bal terug en gaf de bal voor. De verdediging van Bonaire kon de bal niet wegwerken, waardoor de bal voor de voeten van Talea kwam. Hij schoot makkelijk binnen; 1-0.

Een paar minuten later kreeg Waal zelf een goede kans op aangeven van de goed spelende Joƫl Baja. Baja gaf vanaf de linksback positie een cross-pass op rechtsbuiten Waal die de bal goed met de borst aannam. In een ƩƩn-op-ƩƩn confrontatie met de doelman van Bonaire, schoot Waal de bal echter in het zijnet.

Het tweede doelpunt kwam voort na goed doorjagen van Pinas via de linker flank op een verdediger, die de bal verspeelde. Apai die vrij stond, kreeg de bal en plaatste deze makkelijk laag in de rechter hoek van het doel.

In de andere wedstrijd won gastland CuraƧao met 2-0 van Aruba. Hierdoor gaat de finale van dit toernooi tussen Suriname en CuraƧao. Deze wedstrijd wordt op zaterdag gespeeld. Daarvoor komen Bonaire en Aruba uit om de derde plaats. De kampioen van dit toernooi krijgt USD 6000 , de semikampioen USD 3000. Voor de nummer 3 is een bedrag van USD 2000 weggelegd, terwijl de nummer 4 tevens laatste naar huis gaat met USD 1000.

Basisopstelling: Obrendo Huiswoud; Zhirvano Darson, Miquel Darson, Joƫl Baja, Naldo Kwassie; Giovanni Waal, Romano Stekkel, Ray FrƤnkel, Galgyto Talea; Vitorinio Pinas, Dimitrie Apai.

De beelden van de wedstrijd, zijn in de onderstaande video te bekijken.

COMMENTS

BLOGGER: 18
  1. heel veel lange ballen...nauwelijks opbouw vanuit achteren..geen fut..bij gemaakte doelpunt lijkt het meer op een surinaams wandelpark...wat hebben jullie al die tijd gedaan bij de trainingen dan....is het dit wat jullie hebben geleerd...dan kan ik ook bondscoach worden...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hoe laat begin de wedstrijd Raj

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In het vorige artikel staat 22:00 uur Surinaamse tijd. Nu is Aruba vs. Bonaire bezig.

      Verwijderen
  3. surinamevs curacao 1-1. verkeerde pas en domme fouten achterin

    BeantwoordenVerwijderen
  4. suriname vs curacao 3-1. campeao

    BeantwoordenVerwijderen
  5. suriname kampioen abcs toernooi

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Suriname heeft gewonnen, maar ben nog depressiever geworden van het geleverde spel. Totaal geen samenhang in het elftal. Ik snap het niet. Dit niveau zien we al bijna 30 jaar en er komt maar geen verandering in. Die 3-1 is leuk, maar sranang mang werede. Dit is toch geen voetbal mang

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Fuck jou wat wil je nog meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Eei ik ben een speler die met de selectie is afgereisd ,en ik vind het zeer derespectvol van die gasten die rotzooi uitkraien naar de selectie .wist je dat we donderdag uit sur zijn vertrokken ,een vermoeiende reist hadden en donderdag avond tegen bonaire moesten spelen .geen gelul !!!!! .wist je ook dat we curacao Aruba helemaal weg speelde en wij curacao helemaal niet in hun spel hebben laten komen .nee nee nee .dus houd je kop maar dicht .we hebben voor het land gestreden en we hebben verdiend gewonnen .En laaste : wij spelers hebben 130 usd gekregen van die hele 6000 ,maar god is er en hij zag dat we niet naar het geld keken ,maar dat we voor ons land wilde strijden .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. do the math...van d 24 personen d waren in curacao, waaroom krijgen d spelers slechts usd 130 van d usd 6000?

      waar gaat d rest van dit geld??

      Verwijderen
    2. maar verder....ik ben blij dat SU heeft gewonnen.

      Verwijderen
  9. We hebben gewonnen das leuk en een goede motivatie en vertrouwen voor de selectie. Maar er is nog heel veel werk te doen. Want we willen naar WK gaan toch , dan moet je eerst Gold Cup winnen, plaatsen voor de Olympische spelen, en natuurlijk Jamaica, Trinidad , Cuba winnen om je te plaatsen voor de eindronde om vervolgens landen als Costa Rica, Mexico en USA te winnen. Maar als ik naar de technisch direkteur mag luisteren wordt er gewerkt naar een goed plan voor de selecties . Laten we aannemen dat dit het begin is. En 130usd voor de spelers? Foei toch svb !

    BeantwoordenVerwijderen
  10. USD $ 130 is liever iets dan niets. Vermenigvuldigd het met het aantal spelers, arts, ect. Het is een eer om voor ons land uit te komen. Als speler moet je aan je zelf werken om hoger op te komen. Vooral bij internationale wedstrijden waar men mogelijkerwijs gezien kan worden door een scout en bij goedvinding in het buitenland spelen.Dus dat kleingeld wordt straks groot geld. Dus ga voor je land.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Meneer liever iets dan niets .wij spelers kunnen ons belang wel ondergeschikt stellen aan het lands belang ,maar je snap wel dat svb het zelfde ook moet doen toch ! .ze moeten investeren in die sport en ook georganiseerd en professioneel tewerk gaan .maar dat gebeurt helaas niet .Er worden vaak afspraken gemaakt ,maar wanneer het moment van waarheid is aangebroken ,kunnen ze niets realiseren .

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik ben trots op het Surinaams elftal! En feliciteer bij deze het hele Surinaamse volk met deze overwinning, ook de Surinamers in Nederland en elders. Elke overwinning is er Ć©Ć©n die je moet koesteren. Als deze jongens 5 dagen per week zullen gaan trainen en van voetbal hun werk kunnen maken zal elke speler beter worden en zal het niveau absoluut omhoog gaan. Hopelijk komt er snel een sponsor die wil investeren in het professionaliseren van het voetbal in Suriname. Desnoods beginnen we met 2 clubs die betaald krijgen en dus bijna dagelijks trainen. Ik wil de organisatie natiosuriname.com ook bedanken voor het mogelijk maken van de livestreaming.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. En heren ook in de districten gaan scouten er lopen genoeg talenten daar rond

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Suriname naar finale na 2-0 winst op Bonaire
Suriname naar finale na 2-0 winst op Bonaire
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjB_Tob5XtxsPe8OpIplOV-mUNncMcT03sL5nhPN_NyAq1BrgBePdV8KGHPJsLmp97nP6ZMHWhR4WiwKz2eTgmGTH0br2Is5ADEsX37y-x_s0uM05x2rK2MGxwj_IvUnzPJKe2mwhXsFk8/s1600/Suriname,+Bonaire,+ABCS-toernooi+2013,+14+november+2013.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjB_Tob5XtxsPe8OpIplOV-mUNncMcT03sL5nhPN_NyAq1BrgBePdV8KGHPJsLmp97nP6ZMHWhR4WiwKz2eTgmGTH0br2Is5ADEsX37y-x_s0uM05x2rK2MGxwj_IvUnzPJKe2mwhXsFk8/s72-c/Suriname,+Bonaire,+ABCS-toernooi+2013,+14+november+2013.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2013/11/suriname-naar-finale-na-2-0-winst-op.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2013/11/suriname-naar-finale-na-2-0-winst-op.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content