Gödeken stoomt Natio klaar voor ABCS-toernooi

Het technische team van de nationale voetbalselectie stelt alles in het werk om Suriname zo goed mogelijk voor te bereiden op het ABCS-toer...


Het technische team van de nationale voetbalselectie stelt alles in het werk om Suriname zo goed mogelijk voor te bereiden op het ABCS-toernooi 2013 en als kampioen te eindigen. Voor interim-bondscoach Roberto Gödeken (foto) is het een ervaring rijker om met de selectie te werken, zo verteld hij in een interview met NatioSuriname.com.

Ruim twee weken geleden was de eerste bespreking tussen de nationale voetbalselectie en technische staf. Gödeken zegt dat bijna alle spelers gehoor hebben gegeven aan de oproep om aanwezig te zijn op de bespreking op twee spelers na. "Op die dag hebben wij vaste afspraken kunnen maken met spelers wat wij van hun verwachten, maar ook wat zij van ons kunnen verwachten, zoals: de aanvangstijden van de trainingen, het bezoeken van de trainingen naar het toernooi toe, het moeten trainen en spelen bij hun club, dat we ons goed voorbereiden voor elke training, en dat hun inzet 100 procent is en vooral heel veel plezier hebben in de trainingen."

Tijdens die bespreking heeft ook technisch directeur, Ronald Kolf, het onderwerp 'zaalvoetbal' besproken. "De technisch directeur heeft over het zaalvoetbal gebeuren gesproken en hij is vrij duidelijk geweest naar de spelers toe. Hij heeft aangegeven dat hij voor dit traject niet moeilijk wil doen, maar dat hij de verantwoording toch laat voor de spelers. Hij heeft wel te kennen gegeven dat na het toernooi voor alle andere selecties gaat gelden dat er toch een keuze gemaakt zal moeten worden", verteld Gödeken.

Gödeken zelf kan zich vinden in de teksten van Kolf. "Als interim-bondscoach kan ik me terug vinden in het geen wat de TD naar voren heeft gebracht en dat er ook afspraken met de speler op dit vraagstuk zijn gemaakt. Wij hebben afgesproken dat als er een activiteit van de selectie op een dag is waarbij we trainen of een wedstrijd moeten spelen dat ze wel erbij moeten zijn."

De trainingen van Natio verlopen volgens de interim-bondscoach goed. De opkomst is hoog. Wel is het zo dat drie of vier spelers soms niet kunnen trainen, omdat ze op het werk zitten of andere verplichtingen hebben. Er zijn inmiddels ook twee spelers vervangen door spelers die tijdens de competitie zijn opgevallen. Het gaat om de spelers Joël Baja (Inter Moengotapoe) en Ray Frankel (Transvaal) die zijn toegevoegd aan de selectie.

Speelstijl
Momenteel wordt op de trainingen aan de speelwijze gewerkt. "We werken aan hoe wij gaan verdedigen, aanvallen en omschakelen. Verder kijken we naar de individuele mogelijkheden van de spelers die kunnen leiden tot betere prestaties van het team, maar ook naar de samenwerking tussen de verschillende linies."

Gödeken is van plan om in een 4-4-2 formatie te spelen, "waarbij wij in de opbouw de vleugelverdedigers zo hoog mogelijk laten staan, zodat aan de kant van de bal een goede samenwerking plaats vindt met de buitenste middenvelder die naar binnen gaat en die ruimte vrij laat om te komen tot een voor- of achterzet. Wij willen de linies zo kort mogelijk op elkaar houden zowel aanvallend als in verdedigend opzicht. Bij de opbouw willen wij zoveel als mogelijk spelers erbij betrekken in buurt van de bal, zodat als we de bal verliezen wij meteen druk kunnen zetten om de bal te veroveren."

Verdedigend zal Gödeken de strategie bepalen aan de hand van de tegenstander. Namelijk of de tegenstander met één spits of met twee spitsen speelt en hoe het middenveld speelt. "De keeper zal een heel belangrijke rol in het geheel moeten vervullen. Al bij al gaat het team moeten weten waarom het gaat en het spel van te voren moeten lezen, zowel verdedigend als aanvallend. We schenken nu aandacht aan de opbouwende voetbalhandelingen in relatie tot positie-richting-snelheid en het moment, maar tegelijkertijd ook aan het verdedigen, waarbij we de verschillende linies bij betrekken." Er zijn nog geen oefenwedstrijden gepland om de voortgang te meten, alhoewel er trainingswedstrijden gespeeld zullen worden.

Bondscoach
De interim-bondscoach gevraagd naar zijn mening omtrent de buitenlandse sollicitaties voor de functie van bondscoach, antwoordt hij als volgt: "Ik denk dat wij coaches geen probleem hebben om samen te werken met buitenlandse coaches, maar laten we eerst binnen huis alles op de goede plek hebben staan, dus organisatorisch alvorens we zeggen om een topcoach binnen te halen. Eerder hadden wij het al geprobeerd en het is ons niet gelukt. Alleen maar om het feit dat we organisatorisch nog niet zo ver zijn."

COMMENTS

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Gödeken stoomt Natio klaar voor ABCS-toernooi
Gödeken stoomt Natio klaar voor ABCS-toernooi
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiFQyoAArSX3FpYiyRYiYZ5aLjF61XCKgFGfyJvM6SzQ6c832y9sNfn2lgAVULvwbY82hhN6ehpKMwv4IIOsd19c6x_98cVj2ATnBtgtCEClannBtRO2D6XWxIB0iJI_66BpK4fsNnYDyk/s1600/Roberto+G%C3%B6deken,+Trainer,+Suriname,+Inter-Guyanese+Spelen,+2013.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiFQyoAArSX3FpYiyRYiYZ5aLjF61XCKgFGfyJvM6SzQ6c832y9sNfn2lgAVULvwbY82hhN6ehpKMwv4IIOsd19c6x_98cVj2ATnBtgtCEClannBtRO2D6XWxIB0iJI_66BpK4fsNnYDyk/s72-c/Roberto+G%C3%B6deken,+Trainer,+Suriname,+Inter-Guyanese+Spelen,+2013.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2013/11/godeken-stoomt-natio-klaar-voor-abcs.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2013/11/godeken-stoomt-natio-klaar-voor-abcs.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content