Roberto Gödeken roept vijf vervangers op

De nationale voetbalselectie van Suriname is weer volledig. Roberto Gödeken heeft invulling gegeven aan plekken die waren opengevallen, nad...


De nationale voetbalselectie van Suriname is weer volledig. Roberto Gödeken heeft invulling gegeven aan plekken die waren opengevallen, nadat de Surinaamse Voetbalbond (SVB) een streep had gehaald door de namen van Emilio Limon, Romano Holtuin, Claidel Kohinor en Giovanni Alleyne. Natio vertrekt morgen naar Curacao voor het ABCS-toernooi.

Eerder werd vermeld dat ook Vitorinio Pinas uit de selectie was gezet, maar hij zit er nog bij. Hij zat enkel op de tribune bij de zaalvoetbalwedstrijd tussen Styx The Kuldipsingh Group en FC Inter Nacional. Nu blijkt echter wel dat Albert Nibte niet mee gaat naar het ABCS-toernooi op Curacao.

Angero Renfurm (Inter Moengotapoe), Ilunga Eduards (Botopasie), Manuel Kowid (Boma Star), Sergino Eduard (Transvaal) en Virgill Najoe (Excelsior) zijn erbij gehaald. Van de nieuwe spelers zaten alleen Eduard en Najoe niet in de voorselectie. Voor het duo is gekozen wegens hun goede performance tijdens de competitiewedstrijden. "Zij lieten zien dat zij wel veel potentie hebben", motiveert Gödeken. Najoe is met zes doelpunten uit drie wedstrijden topscorer in de Hoofdklasse. De interim-bondscoach benadrukt dat het vijftal niet veel onderdoet voor de bedankte spelers. "Wij geloven dat wij ook met deze spelers de job kunnen klaren."

Volgens Gödeken heeft de SVB Limon, Nibte, Holtuin, Kohinor en Alleyne per brief bedankt. Hij beweert hen nog niet gesproken te hebben. "Wij hebben geen contact met elkaar opgenomen."

Ondanks de lichte teleurstelling gaat Gödeken optimistisch het vierlandentoernooi met Aruba, Bonaire en Curaçao tegemoet. De interim-bondscoach, die zelf ook zaalvoetballer is, is vooral teleurgesteld in de bonden. "Het is een spanning tussen de twee bonden en dat vind ik heel erg, omdat we met sport bezig zijn", aldus de keuzeheer. Hij benadrukt zich wel terug te kunnen vinden in het besluit van het SVB-bestuur.

Kolf
Volgens technisch directeur, Ronald Kolf, dient een topsporter te weten dat je niet tegelijk twee sporten kan beoefenen. Je gaat van Roger Federer (tennis) niet verwachten dat hij ook tijdens een officiele wedstrijd op een badmintonveld staat, meent hij. "Usain Bolt heeft ook gezegd dat hij gaat voetballen voor Manchester United, maar dan als hij klaar is met atletiek", legt Kolf uit. Volgens hem gaat het dan hier niet om zaalvoetbal, maar om elk andere sport. "Je kan als topvoetballer ook niet tegelijk gaan basketballen. Dit gaat ten koste van je prestatie als speler", zegt hij. De spelers van de nationale U-17 en U-20 selecties zullen ook met dit gegeven moeten leren leven."

Kolf vindt het persoonlijk jammer dat Limon ook tot de groep van 5 spelers behoort die buiten de selectie is gezet. "Limon was al benoemd tot aanvoerder van de nationale selectie. We hadden iemand met een persoonlijkheid als wat hij heeft, nodig in het team. Hij moest de andere spelers trekken, begeleiden en beter maken. En dat deed hij ook op voortreffelijke wijze", geeft Kolf aan.

Voor het ingaan van de play-offs van de zaalvoetbalbond had SVB-voorzitter John Krishnadath al onomwonden kenbaar gemaakt dat er geen plaats is voor zaalvoetballers in de nationale voetbalselecties. De technische leiding had dit ook kenbaar gemaakt aan de spelers. "We hadden ook gezegd dat wij niet achter ze zouden gaan aanzitten om te kijken wie wel of niet ergens aan het zaalvoetballen is", geeft Kolf aan. De spelers moesten zelf beslissen en het belang van zaalvoetbal niet boven dat van veldvoetbal zetten. "Maar precies in de week waarbij de selectie naar Curacao moet vertrekken voor het ABCS-toernooi, zien we dat bepaalde spelers het belang van zaalvoetbal boven dat van veldvoetbal hebben geplaatst. Het bestuur van de SVB heeft in deze een krachtig besluit genomen en de desbetreffende spelers buiten de selectie gezet", geeft Kolf aan.

Naast Gödeken, Kolf en de internationals reizen de volgende personen ook af: Eugene Verwey (Assistent-trainer), Antonius Nagelbloem (Masseur), Raymond Liefden (Materiaalman), Robbie Poetisi (Delegatie leider).

De 18 spelers die tot de eindselectie behoren zijn.

doelverdedigers:
Obrendo Huiswoud (Inter Moengotapoe);
Manuel Kowid (Boma Star).

verdedigers:
Joël Baja (Inter Moengotapoe);
Miquel Darson (Transvaal);
Zhirvano Darson (Leo Victor);
Naldo Kwassie (Inter Moengotapoe);
Sersinho Reding (Leo Victor);
Angero Renfurm (Inter Moengotapoe).

middenvelders:
Sergino Eduard (Transvaal);
Ilunga Eduards (Botopasie);
Ray Fränkel (Transvaal);
Vitorinio Pinas (Walking Boyz Company);
Romano Stekkel (Inter Moengotapoe).

aanvallers:
Dimitrie Apai (Transvaal);
Virgill Najoe (Excelsior);
Donovan Loswijk (SNL);
Galgyto Talea (SV Notch);
Giovanni Waal (Inter Moengotapoe).

Het speelschema ziet er als volgt uit (Surinaamse tijd):

Ergilio Hato Stadion
Donderdag, 14 november 2013:
Suriname vs. Bonaire (20:00 uur) [A]
Curaçao vs. Aruba (22:00 uur) [B]

Zaterdag, 16 november 2013:
Verliezer A vs. Verliezer B (20:00 uur)
Winnaar A vs. Winnaar B (22:00 uur)

COMMENTS

BLOGGER: 2
  1. Wedstrijden zijn live te volgen via: http://www.livestream.com/notisia360.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Suriname heeft echt geen sterke indruk gemaakt hoor. Er zit meer lijn in het spel van Curacao. Sur krijgt het best wel moeilijk tegen een Curacao.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Roberto Gödeken roept vijf vervangers op
Roberto Gödeken roept vijf vervangers op
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhh7orOV0ml0ryOYLS1O7ws5jysyXa6MQs73-SM_bXtEhFbilD57rBWmCo8BmtugdIenBeGmvKcg5200fpVgFPGYGrzidiX_4G0z-VOobbeWrMjudWapJbb0ZDu9hMSDAeIyilaC2xqq3A/s1600/ABCS-toernooi+2013,+Aruba,+Bonaire,+Curacao,+Suriname,+Voetbal,+Logo,+2013.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhh7orOV0ml0ryOYLS1O7ws5jysyXa6MQs73-SM_bXtEhFbilD57rBWmCo8BmtugdIenBeGmvKcg5200fpVgFPGYGrzidiX_4G0z-VOobbeWrMjudWapJbb0ZDu9hMSDAeIyilaC2xqq3A/s72-c/ABCS-toernooi+2013,+Aruba,+Bonaire,+Curacao,+Suriname,+Voetbal,+Logo,+2013.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2013/11/roberto-godeken-roept-vijf-vervangers-op.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2013/11/roberto-godeken-roept-vijf-vervangers-op.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content