Drenthe en Sordam kijken uit naar Suriprofs

Het gemengd team van Surinaamse voetbalinternationals en Suriprofs traint vandaag voor het eerst met elkaar in het Voorwaarts Stadion. De pl...

Het gemengd team van Surinaamse voetbalinternationals en Suriprofs traint vandaag voor het eerst met elkaar in het Voorwaarts Stadion. De ploeg bereidt zich voor op de PARBO Bier Cup 2012, die morgen van start gaat. Tegenstanders zijn Guyana en de Nederlandse eredivisieploeg Vitesse, die zondag de laatste plek voor deelname in de UEFA Europa League claimde.

Doelman Ronny Aloema, Jurmey Vallei, Romano Stekkel, Romano Sordam, Giovanni Waal en Romeo Jomena (Robinhood), Giovanni Drenthe en Gary Sordjo (WBC), Jetro Fer (Excelsior) en Angero Renfrum (Voorwaarts) zijn door bondscoach Ricardo Winter geselecteerd. Tot gisteren was het bij de organisatie - Stichting Internationaal Voetbal Suriname - niet bekend wie tot de Suriprofs-selectie behoorde.

Drenthe en Sordam (foto: in het midden, met voor hem Waal) behoorden in 2009, toen voor het eerst met het gelegenheidsteam werd geëxperimenteerd, al tot het keurkorps. Ze zijn erg blij met hun selectie en zien het als een nieuwe uitdaging in hun carrière. Het duo is van mening dat ze ook deze keer wat bij kunnen leren. "Je hele leven is een leerproces. Je kan altijd wat van een ander leren", zegt Sordam nuchter.

Beide spelers hadden de oproep van de bondscoach verwacht. "Je moet presteren om er bij te horen en dat heb ik al die jaren gedaan", geeft Drenthe aan. Hij vindt het leuk dat zijn vriend Milano Koenders (NAC Breda) ook deze keer bij de Suriprofs aanwezig is.

Sordam en Drenthe weten niet of zij een basisplek kunnen afdwingen. "Ik denk dat iedere voetballer in de basis wil staan, maar uiteindelijk is het de trainer die dat bepaalt", zegt de middenvelder van Robinhood, die in 2009 invaller was. Drenthe, die bij de eerste keer wel een basispost had, deelt die mening.

Het duo vindt dat alle tien jongens die uitverkoren zijn het dik verdienen om erbij te zijn. "Zij doen het erg goed bij hun club, dus ze moesten er gewoon bij zijn", looft Drenthe zijn medespelers. "Ze moeten wel niet slabakken, maar gewoon hard hun best blijven doen." Voor Vallei is het de eerste keer in de nationale selectie. De rechtsback van Robinhood, die in eerste instantie tot verbazing van velen niet werd opgeroepen voor de selectie, heeft moeite zijn blijdschap onder woorden te brengen. "Het is de eerste keer dat ik zo een groot evenement mee zal maken", zegt hij.

De vleugelverdediger denkt niet dat hij moeite zal hebben om zich aan te passen aan de voetballers uit Nederland en denkt ook speelminuten te krijgen. "Ik hou van presteren en dat zal ik nu ook doen op de trainingen", geeft hij aan. "Toen ik in eerste instantie niet was opgeroepen, heb ik het hoofd niet laten hangen. Ik ben blijven presteren en daarom ben ik nu hier."

COMMENTS

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Drenthe en Sordam kijken uit naar Suriprofs
Drenthe en Sordam kijken uit naar Suriprofs
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgR8-W8CFghUnzFilicoV19l_p4_TGeYjMamfxmjwUideH4LInHfl90LCBbtK8GyrpaDwp6SWtZvJRMENg5Obftw8-XuUoUO7pRNLVGC-On3HI5h1w5bWhmdfwlYTLZS9FR8_f59yzWJsU/s1600/Giovanni+Waal%252C+Romano+Sordam%252C+Cleon+Wondel%252C+Romeo+Jomena%252C+Jurmey+Vallei%252C+Robinhood%252C+Suriname%252C+2012.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgR8-W8CFghUnzFilicoV19l_p4_TGeYjMamfxmjwUideH4LInHfl90LCBbtK8GyrpaDwp6SWtZvJRMENg5Obftw8-XuUoUO7pRNLVGC-On3HI5h1w5bWhmdfwlYTLZS9FR8_f59yzWJsU/s72-c/Giovanni+Waal%252C+Romano+Sordam%252C+Cleon+Wondel%252C+Romeo+Jomena%252C+Jurmey+Vallei%252C+Robinhood%252C+Suriname%252C+2012.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/05/drenthe-en-sordam-kijken-uit-naar.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/05/drenthe-en-sordam-kijken-uit-naar.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content