Suriname oefent tegen Frans-Guyana

De nationale voetbalselectie van Suriname zal in het kader van zijn voorbereiding op de Digicel Caribbean Cup 2012 een oefeninterland afwerk...

De nationale voetbalselectie van Suriname zal in het kader van zijn voorbereiding op de Digicel Caribbean Cup 2012 een oefeninterland afwerken tegen Frans-Guyana. De eerste ronde van dit toernooi wordt gespeeld tussen 24 en 28 september. Suriname speelt dan tegen Aruba, Barbados en Dominica.

Het team vertrekt op 8 juni naar het buurland en zal op 9 juni in Cayenne slechts één partij spelen. Op 10 juni keert de selectie terug. De wedstrijdselectie die uit achttien man bestaat, is al bekend.

"We moeten deze wedstrijd zien als voorbereiding op de Digicel Caribbean Cup later dit jaar", zegt bondscoach Ricardo Winter (foto). Hij vindt dit moment een goede gelegenheid om een oefeninterland te spelen en is blij met deze stap. De oefeninterland ziet hij niet zo gauw als een voorbereiding op het ABCS-toernooi. Dit omdat hij het ABCS-toernooi ook beschouwt als een voorbereiding op het Caribische Kampioenschap. Het ABCS-toernooi wordt op 13 en 15 juli gespeeld op Aruba.

Dinsdag heeft de selectie voor het laatst getraind en had de trainer op één speler na een volle bak. Vandaag gaan zij weer aan de slag. De volgende week zal weer op de dinsdag en donderdag getraind worden. "De puntjes zullen op de i worden gezet en dan moet het team gereed zijn voor de oefeninterland", meent Winter.

Binnen de selectie zijn vier nieuwe spelers aangeschoven. Het gaat om twee aanvallers en twee centrumverdedigers. Hij hoopt na terugkomst uit Frans-Guyana al een beeld te hebben over welke jongens gehandhaafd zullen worden. Vooralsnog zijn er tussen deze oefeninterland en het ABCS-toernooi geen oefenwedstrijden meer gepland. Winter zal het voorlopig even moeten hebben van lokale oefenwedstrijden.

Over de vordering bij het team zegt Winter dat het beter kan. "We moeten eerlijk zijn en toegeven dat de PARBO Bier Cup ons heeft geleerd dat we fysiek een behoorlijke achterstand hebben. Om 90 minuten te voetballen op het tempo van Vitesse met drie wissels komen we fysiek te kort."

Hij meent ook niet te veel te kunnen trekken aan de jongens die naast werk- of schoolverplichtingen ook clubverplichtingen hebben. Met hen zijn wel afspraken gemaakt om bij de respectieve clubs een beetje harder tegen aan te gaan. Hij heeft ze erop gewezen niet lief voor zichzelf te zijn tijdens de trainingen, maar harder te werken. Hij weet dat het tempo niet binnen de kortste keren opgevoerd zal worden, maar dat gezamenlijk ook bij de andere selecties hieraan gewerkt moet worden.

De 18 spelers die tot de wedstrijdselectie behoren zijn.

doelverdedigers:
Ronny Aloema (Robinhood);
Manuel Kowid (SNL).

verdedigers:
Giovanni Alleyne (SNL);
Gillermo Faerber (Transvaal);
Jetro Fer (Excelsior);
Guno Kwassie (Robinhood);
Naldo Kwassie (Inter Moengotapoe);
Sersinho Reding (Walking Boyz Company);
Wirinder Somai (Walking Boyz Company);
Jurmen Vallei (Robinhood).

middenvelders:
Giovanni Drenthe (Walking Boyz Company);
Vitorinio Pinas (Robinhood);
Romano Sordam (Robinhood);
Romano Stekkel (Robinhood);
Ives Vlijter (Inter Moengotapoe).

aanvallers:
Romeo Jomena (Robinhood);
Stefano Rijssel (Inter Moengotapoe);
Giovanni Waal (Robinhood).

COMMENTS

BLOGGER: 4
  1. Wij hebben in Suriname decennias lang, Talentvolle voetballers, sporters, etc. opgeleid, om in hun plukbare leeftijd, met een hollands paspoort in een of ander derde klas amateur elftal, ergens in een achteraf dorp, met een uitkerinkie op zak, in hun flatje te gaan zitten dwalen om niet te spreken van weg rotten!
    Was echter hun paspoort, hun tweede lijf!, wat ergens normaal lijkt! en aandoet, dan waren wij toonaangevend gebleven! eeuwig Zonde! (verlies eigen volk en Humaan kapitaal! komen 30.000 bij, vertrekken er net zo veel, en sterven er bwvs nogeens eenderde: blijft, minus 500.000! dus deze 30.000 nieuwelingen,eigen volk!, zijn dus eigenlijk potentiele buitenlanders! !: met aangename vorming op staats en vormingsdeskundigen verloren inzet!)
    Conclusie: dweilen met kraan open.
    Advies : Geboren Surinamers, mogen nooit en te nimmer meer danwel(; aktief of zij passief(uitwonend) hun Surinaams identieteitsboek kwijt raken, hun worden ontnomen; Nooit en nooit meer.
    Behoud eigen volk, passief danwel aktief, is beleidsplan nummer één; Al moeten wij terug naar Os en kar. un ték a dei (;
    Uria.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. kunnen er ook toeschouwers mee naar Frans Guyana?
    heb wel belangstelling.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb nooit eerder vernomen dat dat gebeurd, maar je kan het navragen bij de SVB. Hun e-mail is: svb@sr.net

      Verwijderen
    2. t is mogelijk. volgens mij moet je alles voor jezelf regelen.

      Verwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Suriname oefent tegen Frans-Guyana
Suriname oefent tegen Frans-Guyana
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEitBjtaeyt3qbajGiMmcfTCk9uGWv1l_KfR7xLlSKr-iFvsN3lEOzIxfLlHmyiczkzMKar9JGxB0LboIo7XTKDPAe7wcnTHLAHDjp1ygbC9otQWNINvplb_zrc6XzZ1C81sworT1l-Uv6E/s1600/Ricardo+Winter%252C+Trainer%252C+Suriname%252C+2012.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEitBjtaeyt3qbajGiMmcfTCk9uGWv1l_KfR7xLlSKr-iFvsN3lEOzIxfLlHmyiczkzMKar9JGxB0LboIo7XTKDPAe7wcnTHLAHDjp1ygbC9otQWNINvplb_zrc6XzZ1C81sworT1l-Uv6E/s72-c/Ricardo+Winter%252C+Trainer%252C+Suriname%252C+2012.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/05/suriname-oefent-tegen-frans-guyana.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/05/suriname-oefent-tegen-frans-guyana.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content