Journalisten reageren fel op Milano Koenders

De Surinaamse sportpers heeft Milano Koenders (NAC Breda) (foto: rechts), de captain van de Suriprofs/Natio-selectie, vrijdagavond na de wed...

De Surinaamse sportpers heeft Milano Koenders (NAC Breda) (foto: rechts), de captain van de Suriprofs/Natio-selectie, vrijdagavond na de wedstrijd tegen Guyana tijdens de persconferentie op zijn nummer gezet.

Koenders verweet de pers een negatieve houding aan de dag te leggen na het geleden 1-2 nederlaag tegen de Guyanese 'B-selectie' en niet open te staan voor de vernieuwingen binnen het Surinaams voetbal. De Suriprofs/Natio-captain Koenders kreeg het na deze uitspraak en aanval op de media de wind van voren.

Hem werd duidelijk gemaakt dat hij niet met dit soort zaken op een persconferentie moet komen en dat journalisten wereldwijd vragen stellen aan de hand van hun inzichten. De geïnterviewde hoeft het daarmee dan niet eens te zijn, maar dient wel op een correcte en gepaste wijze antwoord te geven. Verder siert het een aanvoerder van een nationale selectie niet op deze wijze de pers te bejegenen.

Koenders moet weten dat ook de pers net als elke andere Surinamer uitkijkt naar het moment waarop ons land wederom goede resultaten neerzet in het Caribisch Gebied en de landen in Midden-Amerika wederom de baas is. Ook de vlieger dat het veld minder gunstig was voor de Suriprofs/Natio-selectie en Guyana op de counters wachtte, ging voor sportjournalist Quaraisy Nagessersing en anderen niet op, daar Guyana op hetzelfde veld gespeeld heeft en zijn counterspel, dat stellig zijn keus geweest is, dan wel gewerkt heeft.

Het zijn uiteindelijk de Guyanezen die ondanks de minder gunstige gesteldheid van het veld, waarop Koenders en coach Dean Gorré zich bleven beroepen, de overwinning in de wacht wisten te slepen. Dat Suriname met lege handen bleef zitten, is een feit.

COMMENTS

BLOGGER: 13
  1. Koenders heeft helemaal gelijk!!!
    Begin met het bouwen van verdomme voetbal pleintjes in woonwijken!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad, met deze instelling wordt het nooit wat met Suriname. Hij zegt de waarheid en dat is dan weer niet het moment. Hij mag toch reageren daar is een persconferentie juist voor bedoeld. Echt weer een typische Surinaamse reactie. Daarom komt het land niet vooruit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kan iemand me uitleggen waarom surinamers IN suriname nooit om kunnen gaan met kritiek van mede-surinamers uit nl? Misschien hebben Koenders en Gorré een punt, misschien? Maar nee, we zijn beledigd en de focus verschuift naar andere dingen..Zó jammer!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wahaha, laatste plaats geeindigd. Slecht veld in een zwak excuus want Surinaamse voetbalvelden zijn modderpoelen of weilanden die zelfs koeien mijden. Laten de journalisten volgende ker zelf meedoen! Zij hebben ervaring op zulke velden.
    Surinamers in Suriname kunnen niet omgaan met kritiek omdat ze van huis uit niet kunnen discussieren. Ontaarden in persoonlijke aanvallen. Zij scoren altijd een 10+ voor grote bek hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. snelle omschakeling bij zowel balverlies als balbezit...tenminste hebben onze Surinaamse spelers zich kunnen optrekken aan de Suriprofs....hoop ik tenminste....

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik denk juist dat de Nederlanders niet om kunnen gaan met kritiek. Als speler kom je echt niet de media de les voor lezen, probeer dat in buitenland, je wordt opgevreten door de media daar. Maar ja in Suriname wilt men alles uitproberen dat men nooit in Buitenland zou durfen. Trouwens het gedoe van veld slecht , oh mijn god, ik walg van die domme argument. Stel dat ooit in godsnaam de dubbelpaspoort geregeld is en de kwalificatie wedstrijden gespeeld worden met de suriprofs, dus zal men alle wedstrijden verliezen met als argument: 1) De velden in Suriname en de andere caraibische landen waren bijzonder slecht. 2) De klimaat in de Caraibische gebied was bijzonder heet dan in Nederland. 3) 8 tot 9 uren vliegen naar Suriname is bijzonder zwaar om goed te presteren als speler etc etc. Hou toch op met deze domme argumenten om een verlies goed te praten. Sommigen zeggen kijk hoe minimaal wij tegen Vitesse verloren hebben, erg met deze onbegrijpelijke denkers. Hopelijk komt het ooit goed!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. 30 mei 2012 04:34,

    Hetzelfde wat Koenders zegt heeft de bondscoach van Suriname, Ricardo Winter, ook een tijd geleden gezegd. Hij zei toen ook namelijk dat de sportpers vaak te negatief bericht over bijvoorbeeld competitiewedstrijden.

    Die 3 argumenten die je aanhaalt zijn niet "dom", maar zeer correct. Als het dubbelpaspoort er komt zijn dat zaken waar aan gewerkt moet worden. Het is goed dat we dat nu al weten. We kunnen namelijk al 3 maatregelen formuleren voor de toekomst: 1) Meer ervaring opdoen op slechte velden. 2) Meer wedstrijden spelen in landen met een ander klimaat. 3) Vroeg in het land aanwezig zijn waar wedstrijden worden gespeeld.

    Het verlies wordt niet goed gepraat. Er wordt gezocht naar oorzaken van het verlies. Van verliezen leer je namelijk winnen.

    Wat denk jij overigens wat de oorzaak is van de verliezen? Daar heb je het niet over.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Raj-G bedankt voor uw reactie op mijn reactie. Vsn verliezen moet je natuurlijk leren, maar helaas merk ik geen verandering nog in dit experiment. Vorig keer was een aantal zaken bloot komen te liggen dat zijn helaas niet aangepakt. Uw vraag wat de oorzaak is van de verliezen, mijn mening daarover:
      1) Kort bij elkaar zijn in Suriname om samen te trainen
      2) De Suriprofs moet aan Suriname wennen, de hele entourage in Suriname is anders.
      3) Ik krijg het gevoel ook dat de Suriprofs meer over de Surinaamse voetbal en cfu / concacaf voetbal moet weten.
      4) Ik krijg het gevoel dat enkele spelers van de Suriprofs lang niet in Suriname zijn geweest, waardoor ze die extra gevoel missen om niet 100 procent te geven maar 101 procent. ( Vergelijk ik hierbij de kritiek die de Argentijnen hadden op Messie die voor Barcelona subliem presteerd ten opzichte van de Nationale Team.
      5) ER was geen sprake van een team, maar 2 teams in een team bij de mix.
      6) Hoeveel weten de natio spelers over de suriprof spelers en omgekeerd, om elkaar aan te kunnen voelen in verschillende situaties.
      7) De Suriprof selectie was dit keer met een mindere sterkere spelers afgereisd ( leek op B-Team)

      Dit zijn enkele oorzakken die nu direct in me hoofd komt voor de verliezen.

      Verwijderen
  8. Koenders gelijk en die journalisten in suriname moeten maar zelf eens een goeie studie gaan volgen hoe je spelers aanspreekt na een wedstrijd ga maar eerst naar dat kijken. koenders heeft al jaren lange ervaring met top journalisten uit nederland dan willen deze kleine journalisten hierzo komen zeggen wat goed of slecht is.

    laaste plaats 0 punten wat voor suri- combi?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Er zijn journalisten in Suriname die zonder een journalist opleiding te doen, journalist zijn geworden. Maar er zijn degelijk ook goed opgeleide sportjournalisten in Suriname. Dus dat woord ''kleine journalisten'' is echt niet van toepassing. Er zijn ook nederlandse journalisten die je soms afvraagt hoe ze een diploma hebben van journalist, terwijl hun niveau van journalistiek erger dan amteuristisch is. Vraag mischien aan Seedorf hoe de Nederlandse journalisten zijn hahahahaha

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dit was de kans om alles te bewijzen tegenover te pers en de regering. Dit was DE kans om iedereen te overtuigen en om dus iedereen over te halen tot een sport paspoort. Koenders heeft geen recht van spreken als je met een ''goed'' team en hij vooral als NAC speler verliest van het B-team van Guyana dat is amateuristisch. Ik durf te wedden dat als andere spelers (Ned/Sur amateurs, uit de ned comp) hadden meegedaan dat die hadden gewonnen omdat die wel vechten en doorzettings vermogen hebben. Ik durf te wedden dat ik er zelfs een paar op z'n minst éen had ingeschoten! Kijk eens naar jongere talenten volgend jaar inplaats van voetballers die niks gaan presteren.. net als dat R.Winter nu weer iets ziet in Ubbergen? Alsjebliefd, heel veel respect voor die jongen maar waar keept hij nou eigenlijk? Bij Telstar was hij niet eens goed genoeg hoe moet hij 't doel verdedigen tegen bijv. Trinidad? Erg jammer voor de Natio ik had gehoopt dat het tegendeel bewezen zou worden en dat ieder kritiek de mond gesnoerd zou worden, inplaats daarvan snoeren we ons eigen mond..

    BeantwoordenVerwijderen
  11. nou @anoniem 2 juni 13:14 wat jij zegt kan ik goed volgen en op sommige punten heb jij ook gelijk, maar voor voetballer die het ballentje lekker willen laten rollen en dat willen de suriprof spelers, zij hebben een goede balcirculatie nodig, en dat krijg met een goed veld dus ik denk wel degelijk dat het een oorzaak is dat het spel moeilijker wordt en ook om te winnen dan, maar het is geen excuus en de guyaneesen hebben soweiso minder last ervan omdat zij niet het tikki takka voetbal spelen maar meer engels en het b-team van de suriprof/natio (want suriprof kwam met een b -team)is minder goed op elkaar ingespeeld (of beter gezegd helemaal niet)dan het b-team van guyana.
    En ik denk dat het dubbele paspoort wel degelijk meer succes zal hebben dan het natio nu heeft en wel het toernooi had gewonnen of op zijn minst 2de, omdat simpel weg de natio spelers erbij moeten werken en minder goede accomodatie hebben om zich te ontwikkelen en daardoor slechter zijn indivudueel dan de suriprofs spelers, dus het is geen schande om de sterkste surinamers van de wereld op te stellen zoals ieder land doet, en dat zijn de suriprofs...!!
    Daarom is deze combinatie niet gelukt, en ipv om te zeggen het heeft geen zin die dubbele paspoort in te voeren, nee maar dan in een andere zin, want het heeft wel degelijk zin maar dan een heeeeeel suriprofs team.
    En waar jij wel gelijk in hebt is dat de jongens wel een mentaliteit moeten hebben van "wij zijn surinamers en zijn trots erop"

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Journalisten reageren fel op Milano Koenders
Journalisten reageren fel op Milano Koenders
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjSpuHT_ubUqdysBRTpVFLAfr2ixS5LakcsFXikQhCdXm_NlQvRYzTvVVrWsnSatAf-l6bnRgEEdKOWGMIrAG3uLvj2IWORc5E8aq9_5TmrwGG8xFBUXvdWQRyIxOSoZcbDiTzwf5eGyH0/s1600/Suriprofs%252C+Natio%252C+Guyana%252C+Sigourney+Bandjar+%25282%2529%252C+Milano+Koenders+%25283%2529%252C+PARBO+Bier+Cup+2012%252C+25+mei+2012.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjSpuHT_ubUqdysBRTpVFLAfr2ixS5LakcsFXikQhCdXm_NlQvRYzTvVVrWsnSatAf-l6bnRgEEdKOWGMIrAG3uLvj2IWORc5E8aq9_5TmrwGG8xFBUXvdWQRyIxOSoZcbDiTzwf5eGyH0/s72-c/Suriprofs%252C+Natio%252C+Guyana%252C+Sigourney+Bandjar+%25282%2529%252C+Milano+Koenders+%25283%2529%252C+PARBO+Bier+Cup+2012%252C+25+mei+2012.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/05/journalisten-reageren-fel-op-milano.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/05/journalisten-reageren-fel-op-milano.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content