Experimenten Suriprofs/Natio vruchteloos

Het moest het niveau van de jongens van onze nationale selectie opkrikken. Daarom werd er door de organisatoren van de PARBO Bier Cup het i...


Het moest het niveau van de jongens van onze nationale selectie opkrikken. Daarom werd er door de organisatoren van de PARBO Bier Cup het initiatief genomen om de jongens van de nationale voetbalselectie van Suriname in een mixteam (foto) uit te laten komen met de jongens van de Suriprofs.

Drie jaar geleden werd dat voor het eerst gedaan in de PARBO Bier Cup 2009. Toen al leek dit een misplaatst experiment, want de jongens vormden geen team. De eerste wedstrijd werd dan ook teleurstellend verloren van de latere kampioen Frans-Guyana. De wedstrijden tegen Guyana (5-1) en Antigua & Barbuda (1-0) werden in dat toernooi overigens wel gewonnen. In de jaren na 2009 is er niets meer gebeurd op dit gebied.

In 2012 is men weer met een soortgelijk experiment gekomen. Nu met de bedoeling het niveau van de Surinaamse internationals op te krikken naar het niveau van de Suriprofs. Wat als eerste opviel, is dat de Suriprofs niet met haar sterkste team afgereisd is naar Suriname. Met de jongens van Suriname leek de samenwerking niet zo best. Op het veld zag je duidelijk twee groepen voetballers in een team. Deze nieuw vorm van het ontwikkelen van het Surinaamse voetbal werpt tot nog toe geen vruchten af. Experiment mislukt! Dit had Dagblad Suriname gekopt op haar voorpagina in 2009 na de 2-0 verloren partij tegen Frans-Guyana. Toen was er kritiek hierop, onder andere van trainer Stanley Menzo. Men vond dat we niet zo negatief ingesteld moesten zijn. In 2012 werd op de persconferentie na het eerste verlies tegen Guyana door aanvoerder van Suriprofs/Natio, Milano Koenders, aangehaald dat de pers de zaak te negatief benadert. De media brengt zaken naar voren zoals ze zijn.

De stelling waarom niet de nationale selectie mee heeft gedaan, werd groter na de verloren partij tegen Vitesse zondag. Dan zouden we tenminste een gehecht team aan het werk zien, waarbij we als team beter zouden gaan worden door te spelen tegen Guyana en Vitesse. Nu hebben individuele spelers de kans gekregen te spelen.

De PARBO Bier Cup is het best georganiseerde voetbaltoernooi in Suriname. Geen enkele andere organisatie, op de SVB na, pakt zaken zo professioneel aan. Dit jaar heeft de organisatie op de laatste speeldag, zondag, het André Kamperveen stadion kunnen vullen met supporters. Iets wat we in jaren niet hebben gezien. Er waren auto’s tot aan de Stoelmanstraat geparkeerd. Gezien ook het feit dat Guyana de organisatie in de maling nam door met een B-team af te reizen naar Suriname, moeten de organisatoren in het vervolg harde afspraken maken met ploegen die meedoen aan dit toernooi.

COMMENTS

BLOGGER: 6
  1. De selectie Suriprofs die naar Suriname was gegaan,waren inderdaad niet zulke goeie Suriprof spelers op een paar enkele na.We hebben veel en veel betere spelers.

    Het is trouwens een utopie te denken dat je in een paar dagen tijd het nivo van de Surinaamse lokale spelers kan laten optrekken aan het nivo van de Suriprofs.Om dit gedaan te krijgen,heb je veel en veel meer intensievere trainingen nodig,vooral voor de Surinaamse voetballers die een laag nivo hebben.En niet te vergeten een goeie coach!

    Teveel negatieve factoren hebben gemaakt dat zelfs met een mix van Suriprofs we het onderspit hebben moeten delven tegen Vitesse en Guyana.Het doet er dan even niet toe of Guyana met hun B elftal is komen opdagen!Er is gewoonweg gefaald en deels kan je niet helemaal de schuld op de jongens afschuiven.Als er ook maar 1 zwakke schakel geplaatst word in een professioneel elftal,dan kan dat al vervelende gevolgen hebben,laat staan als er meerdere zwakke schakels in zo'n team moeten functioneren.

    Hoe hard en vervelend het ook is,maar als we een echt goed Surinaams elftal willen hebben,dan is er gewoonweg geen plaatst voor zwakke schakels en alleen de BESTEN moeten geselecteerd worden!Want ga maar na,je denkt toch zeker niet dat zo'n dure coach zoals bijvoorbeeld Louis van Gaal of Leo Beenhakker met zwakke schakels gaan werken???Of het moeten dan heel getallenteerde spelers zijn die zich razend snel zouden kunnen ontwikkelen,maar dan loop je weer tegen het probleem aan dat er niet dagelijks getraind kan worden omdat ze naar hun werk of school moeten gaan.

    Kortom,we hebben veel kritiek op deze jongens,maar de problemen waar deze lokale spelers mee te kampen hebben spelen gewoonweg een grote rol omdat ze niet professioneel hun brood kunnen verdienen in Suriname en de faciliteiten en de slechte kwaliteit van het veld spelen allemaal een rol en dan hebben we ook nog een Surinaamse overheid die niet zo van zinne is om de wetgeving aangaande de dubbele nationaliteit te veranderen.Het zal daarom bij dromen alleen blijven als niet eerst al deze problemen worden opgelost!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik heb eerder gezegd...probeer zo een 'test' voor een echte (kleine) toernooi. bijvoorbeeld? digicel caribbean cup.

    laat de 'mix team' wat langer bij elkaar trainen. dan spelen in digicel cup 1.ronde. dan heb iedereen een clear picture over dit zak. punt uit.

    ik vind dit parbo bier cup leuk voor suriname. maar niet op deze manier. is best als zo een toernooi op een datum plaats vindt zodat beste SuriProfs kunnen spelen.

    maar goed. was eerder gezegd, zo een 'test' maakt niet uit zonder een langetermijnplan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Natio Fans, zoals het artikel aangeeft is de organisatie professioneel en doet uitstekend werk. Een aanrader is misschien het niveau van het deelnemersveld te verhogen met een Zuid Amerikaans team als Colombia of Venezuela. De nieuwe trainer moet een kans krijgen een team te vormen. Hij heeft de tent pas kort onder zijn beheer. Ik heb voor mezelf als eerste meetdatum sept 2012 op Barbados bij de Digicel Cup. Dan moet men een structuur hebben staan, die misschien volgend jaar bij volgende PARBO CUP, de Zuid Amerikanen (voorbeeld) kan weerstaan. Ik hoop het toernooi op Barbados zelf van dichtbij mee te maken. Misschien dat SU daar een ommekeer kan maken? Surinaamse problemen ken ik nu heel duidelijk en verwijten kan ik niemand, omdat hoe dan ook ze hun best doen.Soms reikt het geluk ineens tijdens een toernooi, een wedstrijd je een hand, dat een systeem ineens gaat werken. Waar ik eerlijk wel trots op ben, is dat SVB zijn jeugdvoetbal competitie van de diverse U groepen en het vrouwenvoetbal, in tegenstelling tot veel omringende landen, goed heeft zitten. Wat wij ontbreken voor de jeugd is goede tegenstanders om te leren. Er zal hieruit iets goed voortkomen, hoe dan ook. De tijd is niet ver meer waar wij velen zullen verbazen. NATIO FOR EVER IS CONMEBOL.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Als men wilt dat dit experiment werkt zal er op structurele basis gewerkt moeten worden met het mixteam. Het is onmogelijk om binnen twee dagen, twee verschillende werelden tot.een te maken

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ik denk dat als de suriprofs/natio mix volengde keer een beter resultaat wil behalen tijdens de parbo cup,,,!! zullen ze al vanaf het begin dat de suriprofs hier in holland bij elkaar komen voor de voorberijding voor het jaarlijkse evenement,,,,,!!! zouden ze alvast een paar van die natio boys moeten uitnodigen zodat ze ook alvast aan die groep kunnen wennen en ook zo de hele voorberijding mee maken,,,dan denk ik aan een goed result,,,,!!! dan zijn ze ook wat langer bij elkaar weet je,,,,!! misschien een goed idee,,,!!?? think about it Daen,,,!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. er is geen voorbereiding voor het jaarlijkse wedstrijd in nederland

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Experimenten Suriprofs/Natio vruchteloos
Experimenten Suriprofs/Natio vruchteloos
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEimXCqSDLUB2kgT8gzDUJlSuuDYF_TKxXuG1aZcuWabFb92CQEGEKSYXqkby_4l6HJNPxguymm0Cl9l4LW3vJS1n-xp6iPqUgT8xze9iTMOFH2kmaxyOF-CGQi1q_XknveBKXIBTSG08QY/s800/Suriprofs%252C%2520Natio%252C%2520Vitesse%252C%2520Selectie%252C%2520PARBO%2520Bier%2520Cup%25202012%252C%252027%2520mei%25202012.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEimXCqSDLUB2kgT8gzDUJlSuuDYF_TKxXuG1aZcuWabFb92CQEGEKSYXqkby_4l6HJNPxguymm0Cl9l4LW3vJS1n-xp6iPqUgT8xze9iTMOFH2kmaxyOF-CGQi1q_XknveBKXIBTSG08QY/s72-c/Suriprofs%252C%2520Natio%252C%2520Vitesse%252C%2520Selectie%252C%2520PARBO%2520Bier%2520Cup%25202012%252C%252027%2520mei%25202012.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/05/experimenten-suriprofsnatio-vruchteloos.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/05/experimenten-suriprofsnatio-vruchteloos.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content