PARBO Bier Cup 2012 belooft attractief voetbal

Ray Wimpel, voorzitter van de Stichting International Voetbal in Suriname, die de PARBO Bier Cup 2012 organiseert, zei gistermiddag op een p...

Ray Wimpel, voorzitter van de Stichting International Voetbal in Suriname, die de PARBO Bier Cup 2012 organiseert, zei gistermiddag op een persconferentie (foto) dat er niets aan het toeval is overgelaten om het toernooi tot een succes te maken. Kwamen vroeger laag geklasseerde ploegen uit de Eredivisie naar Suriname, dit jaar is een ploeg die Europees voetbal gaat spelen te gast. De nummer 7 van de Eredivisie, Vitesse, is dit jaar een van de deelnemers van de Parbo Bier Cup.

Wimpel zei dat het streven erop gericht is om steeds naar een 'higher level' te gaan. "Naast Vitesse doet ook mee de nationale selectie van Guyana, die nu tot de subtop in de regio behoort en volgende maand WK-kwalificatieduels moet spelen tegen Costa Rica en Mexico. Daarnaast heb je de combinatie van de Suriprofs en Natio. De Surinaamse jongens krijgen hierbij de gelegenheid om hun niveau op te trekken naar die van de Suriprofs."

Tien spelers van de Surinaamse A-selectie en tien van Suriprof zullen strijden onder de Surinaamse vlag. Volgens Wimpel gaat het om het gezamenlijk optrekken van de spelers, waarbij Ricardo Winter en Dean Gorré als coaches de leiding hebben. "Als deze jongens ooit voor Suriname zullen uitkomen, blijft een vraag die de politiek zal gaan moeten oplossen", zegt Wimpel. "Het doel is in deze fase niet het WK, maar het samenwerken om onze jongens daarmee op te trekken naar een hoger niveau."

Volgens Wimpel en Marlon Telting, commercieel manager van de Parbo Brouwerij, hebben ze er alles aan gedaan om de ambiance in het André Kamperveen stadion tot een onvergetelijke te maken. Beide heren zeggen echter ook wel dat het weer het enige is dat hun zorgen baart. "Wij hebben het weer niet in handen. De organisatie is steeds bezig om het veld zo bespeelbaar mogelijk te houden. We zijn bezig constant bezig water van het veld weg te pompen", zegt Telting. "Na de wedstrijd zullen we meteen gaan werken aan het veld", voegt Wimpel er aan toe. Telting verontschuldigde zich tegenover het voetbalminnend publiek dat er een tijdje geen PARBO Bier Cup was. "Door omstandigheden ging dat niet door, maar nu zijn we terug." Volgens Telting hebben ze dit jaar ook gedacht aan de consument, door een promotie-campagne op touw te zetten. Hierbij kunnen gewone burgers VIP-kaarten winnen.

Wimpel vertelt verder dat de officiële opening van het toernooi zal geschieden met het zingen van het volkslied. Dit zal geschieden door Bryan Bijlhout. De aftrap wordt verricht door de vrouw van wijlen Cor Lie A Kwie, de grondlegger van SIVS. Dit toernooi wordt ook aan hem opgedragen. Behalve dat de SLM de delegaties van Vitesse en Suriprofs heeft gevlogen naar Suriname, gaan ze op alle drie speeldagen ook tickets verloten. "Per dag kan je twee tickets winnen. Om mee te doen moet je gewoon je toegangskaart bij je hebben", legt Andy Vliese van de SLM uit. Er kunnen tickets gewonnen worden naar onder andere: Port of Spain, Aruba, Curacao, Amsterdam en Miami.

John van den Brom, trainer van Vitesse, gaf aan dat het publiek erop mag rekenen dat zijn club geen vakantievoetbal zal laten zien, maar echt ervoor gaat om dit toernooi winnend af te sluiten. "Eenmaal op het veld, denken we alleen maar aan winnen. En dat zullen we op een sportieve manier doen", zegt hij. Gorré, coach van de Suriprofs, zegt er alles aan te doen zodat de combinatie Suriprofs/Natio goed voetbal laat zien. Er zal volgens hem een goed resultaat worden geboekt.

Dat Clarence Seedorf niet in de Suriprofs-selectie zit, komt omdat hij bezig is te onderhandelen met zijn toekomstige club. "Wie weet dat als de onderhandelingen vlot verlopen, hij vrijdagavond op het veld staat. Clarence houdt van zijn land en we sluiten verrassingen niet uit", zei Wimpel hierop.

De Suriprofs die wel zijn afgereisd zijn de volgende: Sigourney Bandjar (RKC Waalwijk), Tjaronn Chery (ADO Den Haag), Kenji Gorré (Manchester United), Milano Koenders (NAC Breda), Calvin Mac-Intosch (Telstar), Rydell Poepon (De Graafschap), Touvarno Pinas (Maccabi Netanya), Sidney Schmeltz (Sparta Rotterdam), Stefano Seedorf (NAC Breda), Stanley Tailor (AGOVV Apeldoorn) en Rodney Ubbergen (Hibernians FC).

De PARBO Bier Cup begint vanavond om 20.00 uur in het André Kamperveen stadion met de wedstrijd tussen Vitesse en Guyana. Vrijdag speelt Suripofs/Natio tegen Guyana om 20.00 uur en zondag Suriprofs/Natio tegen Vitesse om 18.00 uur.

De voorverkoop van de kaarten voor dit toernooi is inmiddels gestart. De kaarten zijn te koop bij Sunrise Store of bij het André Kamperveen stadion op wedstrijddagen. De prijs varieert van SRD 10 (voor tribune Noord) tot SRD 50 (voor de Loge). SRD 20 kosten de plaatsen aan de West-kant en SRD 25 aan Oost.

COMMENTS

BLOGGER: 2
  1. hee zwakke selectie vindt ik die is mee gekomen uit ned. waar zijn R.drenthe , R.poepon, en al die boys dan?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @mamo...is beter drenthe thuis blijft. hij is op dit moment bezig met zijn eigen ding. en zijn ego is nie goed voor een ploeg. niet voor niks is ie weggestuurd van everton.

    poepon is bezig met onderhandelen met een nieuwe club.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: PARBO Bier Cup 2012 belooft attractief voetbal
PARBO Bier Cup 2012 belooft attractief voetbal
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhsNxapOP-zrLddLL8oFiLIBiq_cDSBdvmSIDPED9RM9z5V65jPYT1Py9ra2nhsW8_NYYFZkJsTPC9Q-J5qxcf4G7Dr6y_SaWuY5eZ9YwiAbBiobEypwS8vqnkTQ417zLR0fPDpR1fAFSc/s1600/PARBO+Bier+Cup+2012%252C+Persconferentie%252C+Sigourney+Bandjar%252C+Stanley+Tailor%252C+Milano+Koenders%252C+Jonathan+Reis%252C+Piet+Velthuizen%252C+Ricardo+Winter%252C+Dean+Gorr%25C3%25A9%252C+Ray+Wimpel%252C+Suriname%252C+22+mei+2012.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhsNxapOP-zrLddLL8oFiLIBiq_cDSBdvmSIDPED9RM9z5V65jPYT1Py9ra2nhsW8_NYYFZkJsTPC9Q-J5qxcf4G7Dr6y_SaWuY5eZ9YwiAbBiobEypwS8vqnkTQ417zLR0fPDpR1fAFSc/s72-c/PARBO+Bier+Cup+2012%252C+Persconferentie%252C+Sigourney+Bandjar%252C+Stanley+Tailor%252C+Milano+Koenders%252C+Jonathan+Reis%252C+Piet+Velthuizen%252C+Ricardo+Winter%252C+Dean+Gorr%25C3%25A9%252C+Ray+Wimpel%252C+Suriname%252C+22+mei+2012.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/05/parbo-bier-cup-2012-belooft.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/05/parbo-bier-cup-2012-belooft.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content