Winter hoopvol over nationaal elftal met Suriprofs

Na het eerste toernooi om de PARBO Bier Cup in 2001 met onder andere Sparta, kwamen achtereenvolgens Fortuna Sittard, RBC Roosendaal, NAC Br...

Na het eerste toernooi om de PARBO Bier Cup in 2001 met onder andere Sparta, kwamen achtereenvolgens Fortuna Sittard, RBC Roosendaal, NAC Breda, RKC Waalwijk en Willem II naar Suriname. Vervolgens was het de beurt aan de Suriprofs. Er werd in 2009 (foto: elftal met o.a. Jeremain Lens) geschiedenis geschreven toen voor het eerst een team werd geformeerd met spelers uit de nationale competitie van Suriname en de Suriprofs uit Nederland.

Dit jaar zullen spelers uit Suriname en Nederland dus voor de tweede keer een elftal vormen. Ricardo Winter, de bondscoach van Suriname, maakt ook deel uit van de technische staf. Vanwege het feit dat de samenstelling anders is, wat inhoudt dat het technisch team nu sterker is, kan het rendement ook hoger zijn. Er zijn goede afspraken gemaakt met alle geledingen, waardoor een goed toernooi kan worden afgewerkt.

Winter heeft als trainer geparticipeerd in de PARBO Bier Cup, waar de Suriprofs toen nog niet bij betrokken waren maar clubs uit Nederland. "Dat is echter geen probleem, ik zie dit nu als een bijzondere ontwikkeling, te kunnen werken met spelers van onze selectie samen met de Suriprofs."

Volgens de bondscoach zal de communicatie tussen de verschillende actoren echter van essentieel belang zijn, vooral met de Surinaamse spelers die niet zullen spelen in het toernooi. "Je gaat namelijk niet alle 23 kunnen inzetten dus ze moeten daarop voorbereid worden om niet teleurgesteld te raken." Dat gedeelte vindt hij minder prettig, maar het is ook onderdeel van je werk en sowieso kan niet iedereen worden meegenomen in de selectie.

Ook houdt hij rekening met de individuele omstandigeheden van de internationals. "Met betrekking tot het extra werken hoop ik niet dat de clubs mij verkeerd begrijpen, daar het geenszins in de bedoeling ligt om de jongens over te belasten. De jongens moeten gebruikmaken van de extra training van de nationale selectie om ook aan zichzelf te werken en geen misbruik te maken van de situatie door of bij de selectie of bij de club te gaan skippen."

Tijdens oefenwedstrijden die zijn gepland, verwacht Winter zichtbaar progressie te bevinden. De bondscoach weet daarnaast dat er een extra druk op hem zal worden uitgeoefend vanwege het feit dat er voor eigen publiek wordt gespeeld. "Ondanks het feit dat het iets is waar je niet aan went, moet je ervoor gaan. Indien je voorbereiding goed is, is je zelfvertrouwen uiteraard ook groter. Je moet daarom ook niks aan het toeval overlaten, waardoor je wat van de druk van je kan afzetten."

Voor de rest ziet hij het toernooi als heel positief en door de combinatie kun je je ook optrekken, wat voor zowel hem als de spelers geldt. "Door de samenwerking leer je van de mensen." Met betrekking tot het feit dat de voetbalgemeenschap een combinatie-elftal als ideaal ziet reageert Winter als volgt: "Kijk dat is onze grote droom en als dit de aanzet en de prikkel moet zijn, dan denk ik dat we het goed moeten implementeren. Als we een goed resultaat en goede samenwerking kunnen neerzetten, geeft het alle reden om te vragen ervoor. Het zou een heel goede ontwikkeling zijn."

Het toernooi om de PARBO Bier Cup 2012 wordt van 23 tot en met 27 mei gespeeld. Hoe denkt Winter over de tegenstanders? "Guyana is een geduchte ploeg, vooral als de jongens die in het buitenland zitten, meedoen. Het zijn profs die weten van wanten. Vitesse heb ik niet echt bekeken, maar wat wij willen gaan doen, is met de nieuwe constellatie en ingredienten die er zijn, streven om een tree hoger te komen en als het kan twee treetjes. We gaan daarom hard werken, extra werken." Inmiddels is in de Guyanese media verschenen dat Guyana met jeugdige spelers naar Suriname zal afreizen. Hiermee willen zij nieuwe spelers testen voor een oefeninterland binnenkort tegen Jamaica en de WK-kwalificatiewedstrijden 2014 volgende maand.

Tot slot wil Winter meegeven dat je binnen de voetballerij met elke tegenstander rekening moet houden. Hij gaat ze ook beter proberen te analyseren. "Je mag geen enkele tegenstander onderschatten en uiteraard gaan wij voor de overwinning van het toernooi. Je gaat ervoor om telkens zoals ik eerder aanhaalde een trapje hoger te komen, anders halen wij het niet."

André Kamperveen stadion
Het speelschema ziet er alsvolgt uit (Surinaamse tijd):

Woensdag, 23 mei 2012:
SBV Vitesse vs. Guyana (20:00 uur)

Vrijdag, 25 mei 2012:
Suriprofs/Natio vs. Guyana (20:00 uur)

Zondag, 27 mei 2012:
Suriprofs/Natio vs. SBV Vitesse (18:00 uur)

COMMENTS

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Winter hoopvol over nationaal elftal met Suriprofs
Winter hoopvol over nationaal elftal met Suriprofs
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjnHUKognyepZiDEy4bPNtbCMXIr85P_vhnSsjjux7cMlYZA8Nj8oOA3A2MaU5gVAd84uzCh69Q_rHNB7W97H5cf4itXSIR4VEffPnXIsHmrSUMu2tVZb04T5fYKtjk1nvMv_bRSR_H9lk/s1600/Suriprofs%252C+PARBO+Bier+Cup+2009%252C+Mixteam%252C+Suriname%252C+Milano+Koenders%252C+Jeremain+Lens%252C+Hesdey+Suart%252C+Sigourney+Bandjar%252C+Rodney+Ubbergen%252C+2009.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjnHUKognyepZiDEy4bPNtbCMXIr85P_vhnSsjjux7cMlYZA8Nj8oOA3A2MaU5gVAd84uzCh69Q_rHNB7W97H5cf4itXSIR4VEffPnXIsHmrSUMu2tVZb04T5fYKtjk1nvMv_bRSR_H9lk/s72-c/Suriprofs%252C+PARBO+Bier+Cup+2009%252C+Mixteam%252C+Suriname%252C+Milano+Koenders%252C+Jeremain+Lens%252C+Hesdey+Suart%252C+Sigourney+Bandjar%252C+Rodney+Ubbergen%252C+2009.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/05/winter-hoopvol-over-nationaal-elftal.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/05/winter-hoopvol-over-nationaal-elftal.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content