Geen plannen voor Surinaamse seniorenselectie

Het is momenteel stil rond de nationale selectie. Twee maanden geleden speelde het Surinaams elftal hun laatste interland in de Digicel Car...


Het is momenteel stil rond de nationale selectie. Twee maanden geleden speelde het Surinaams elftal hun laatste interland in de Digicel Caribbean Cup 2010 (foto: de laatste wedstrijd tegen Dominica). 2011 lijkt daarom een jaar te worden zonder officiële interlands. De voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) kan momenteel niets zeggen over de seniorenselectie. "Het wachten is op het programma van de Caribische Voetbalunie. Als je een schema hebt, kan je gericht werken."

Giskus zegt dat een Brazilië-trip, die volgens velen de oplossing is voor het Surinaams voetbal, niet aan de orde is. "Dat is wat wij willen, maar er is vanuit Brazilië geen interesse om de Surinaamse ploeg te halen. Zij hebben bij de laatste trip in Manaus zwaar teleurgesteld." Natio verloor toen alle drie de wedstrijden. "Die mensen gaan kosten maken en als het publiek niet is geïnteresseerd, leid je verlies."

Voorlopig probeert de SVB het voetbal op te trekken door in kader te investeren, waarbij de intentie is om jaarlijks één of twee trainers opleidingen te laten volgen in Nederland. "Wij verwachten dat dat een positieve invloed zal hebben op het voetbal." De kandidaten worden voorgedragen door de SVB, waarna de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) bepaalt of de trainer wordt toegelaten. Een vereiste is dat hij zich geprofileerd moet hebben.

Een mogelijk volgend toernooi waar het Surinaams elftal in actie kan komen is de Parbo Bier Cup 2011. Deze zal in mei worden gehouden. Er is nog geen informatie over welke teams zullen deelnemen in het tweejaarlijkse toernooi. In de vorige editie in 2009 kwam een mixteam in actie met Suriprofs (Surinaamse professionals) en lokale spelers uit de Surinaamse hoofdklasse.

COMMENTS

BLOGGER: 1
  1. Kijk en dit bedoel ik nu.Er is helemaal geen toekomst visie,er was zogenaamd een plan van aanpak gelanceerd door de SVB,maar als ze nu al niet eens weten wat ze dit jaar moeten doen,dan vrees ik wederom weer voor de prestaties van de Natio.

    Trainers naar Nederland sturen is altijd goed,laat me dat voorrop stellen,maar toch zal dit volgensmij weinig zoden aan de dijk zetten.Er zijn in het verleden Nederlandse KNVB trainers in Suriname geweest en geen van hen kon een fatsoenlijk team opbouwen omdat de omstandigheden er niet naar waren,dus dan weet ik niet hoe Surinaamse trainers die bij de KNVB een opleiding hebben genoten daar wel iets van zouden kunnen maken.We weten immers nu allemaal wat de kernproblemen zijn en als die niet worden aangepakt,blijft het maar een gedraai om de problemen heen.

    Over 1 jaar zullen we weer de balans opmaken en zal er weer niets zijn bereikt en zal er weer in plan van aanpak worden gelanceerd,maar nu al weet ik zeker dat de haalbaarheid van het WK in 2014 een droom blijft,de SVB is er simpelweg gewoonweg te laat mee!

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Geen plannen voor Surinaamse seniorenselectie
Geen plannen voor Surinaamse seniorenselectie
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYbhoN3cA8m_XEql26RPUJNzQj6tXS-8r0uCvWiEom0YEHdZOmSrK-84RJxD_n9ISyvz5bHqFyGUAMonPNzOruC9MocqTGQQbZF-kjgbyYRo7WmWvLnKQhJ0Bm440kj_PpARR0vtdZWdA/s1600/Dominica,+Suriname,+Elftal,+Digicel+Caribbean+Cup+2010,+14+november+2010.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYbhoN3cA8m_XEql26RPUJNzQj6tXS-8r0uCvWiEom0YEHdZOmSrK-84RJxD_n9ISyvz5bHqFyGUAMonPNzOruC9MocqTGQQbZF-kjgbyYRo7WmWvLnKQhJ0Bm440kj_PpARR0vtdZWdA/s72-c/Dominica,+Suriname,+Elftal,+Digicel+Caribbean+Cup+2010,+14+november+2010.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/01/geen-plannen-voor-surinaamse.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/01/geen-plannen-voor-surinaamse.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content