Paysandu winnaar jubileumtoernooi SVB

In de finale van het voetbaltoernooi ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) versloeg Paysandu Sport C...


In de finale van het voetbaltoernooi ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) versloeg Paysandu Sport Club uit Belèm gisteravond stadgenoot Clube do Remo na strafschoppen.

In de reguliere speeltijd van de eindstrijd vielen geen goals en na een zinderende serie penalty’s werd het uiteindelijk 5-4 voor Paysandu. De sfeer in het André Kamperveen stadion, waarvan de tribune aan de zuidkant was uitverkocht, deed nogal wat toeschouwers verlangen naar vroeger tijden. Er werd gezongen en gedanst voor er ook maar een bal aan het rollen was gebracht. Dat was vooral de verdienste van de massaal opgekomen Braziliaanse voetballiefhebbers.

De finale was meer spannend dan hoogstaand, maar de toeschouwers waren er niet minder enthousiast om. In het veld ging het er af en toe pittig aan toe hoewel lang niet altijd viel te onderscheiden of er sprake was van echte overtredingen. Aan weerszijden tuimelden de spelers toch wel over het veld. De redelijk fluitende Surinaamse scheidsrechter Enrico Wijngaarde had nu en dan grote moeite om de Brazilianen uit elkaar te houden.

Thiago Silva van Paysandu werd uitgeroepen tot de beste speler van het toernooi en kreeg 500 Amerikaanse dollar. President Desi Bouterse, die ook getuige was van de clasico, kreeg een vaandel en een t-shirt van Paysandu.

In de strijd om de derde plaats zegevierde landskampioen Inter Moengotapoe met 4-2 over de Nederlandse eredivisieclub Excelsior dat bij rust nog met 2-1 voor stond. Deze partij stond opnieuw in het teken van de familie Brunswijk. Waar vader Ronny tot zijn wissel een kwartier na de pauze vrijwel niets noemenswaardigs liet zien en door het publiek werd uitgefloten zodra de bal in zijn buurt kwam, maakte zijn voor hem ingevallen zoon Jungelo in het laatste deel van de wedstrijd het verschil.

Nadat eerder Claudio Pinas fraai de gelijkmaker (2-2) binnenkopte, scoorde Brunswijk junior twee keer uit een snelle counter. De verdediging van Excelsior zag er bij die twee tegentreffers niet goed uit, zoals eigenlijk alle vier goals voortkwamen uit persoonlijke fouten. Al binnen vijf minuten bracht Ives Vlijter Inter op voorsprong toen de linksachter van Excelsior in geen velden of wegen was te bekennen. De Rotterdammers domineerden vervolgens de eerste helft en kwamen verdiend op voorsprong via een eigen goal van Inter-verdediger Morris Linga en een doelpunt van Shabir Isoufi. Maar verder viel het niveau van de Nederlandse profs zwaar tegen, ook al raakten ze in totaal drie keer de paal.

Excelsior-trainer Alex Pastoor sprak na afloop van een "schandalige" vertoning: "Ook al zijn er een stuk of zeven spelers ziek en voelt lang niet iedereen zich honderd procent fit; zoiets mag nooit gebeuren." Pastoor gaf slechts drie van zijn spelers een voldoende en hoopte net als vrijdag na het verlies tegen Remo dat zijn selectie er iets van opsteekt: "Want het was natuurlijk ook niet goed geweest als we vanavond met slecht spel wel hadden gewonnen. Dan denken de jongens misschien dat alles vanzelf komt."

De teleurstellende vierde plaats kostte de Excelsior-spelers hun laatste vrije avond. Aanvankelijk zouden ze gezamenlijk de stad in gaan maar dat uitje werd resoluut geschrapt door de technische staf. Morgenavond vliegt de ploeg weer naar Nederland na een bezoek aan recreatieoord Berg en Dal.

Een fotoverslag van de finale is hier te zien.

De beelden die op Braziliaanse televisie werden uitgezonden, zijn in de onderstaande video te bekijken.

COMMENTS

BLOGGER: 1

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Paysandu winnaar jubileumtoernooi SVB
Paysandu winnaar jubileumtoernooi SVB
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgAqUFZmv1pIFjuJpNIOJfwJDG9XqMOu1I0-oGfsxIg0o0l6StXVtSwD4TMeSkeIOHadxV0-LDSHL7Qu4Dz4285j_ayjc5l3oekLu-NTZawd3PC7TuYz-KOZcLkblFKyJAW12kNgv2Fr0s/s1600/Clube+do+Remo,++Paysandu+Sport+Club,+Jubileumtoernooi,+Surinaamse+Voetbalbond,+90+jaar,+5+januari+2011.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgAqUFZmv1pIFjuJpNIOJfwJDG9XqMOu1I0-oGfsxIg0o0l6StXVtSwD4TMeSkeIOHadxV0-LDSHL7Qu4Dz4285j_ayjc5l3oekLu-NTZawd3PC7TuYz-KOZcLkblFKyJAW12kNgv2Fr0s/s72-c/Clube+do+Remo,++Paysandu+Sport+Club,+Jubileumtoernooi,+Surinaamse+Voetbalbond,+90+jaar,+5+januari+2011.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/01/paysandu-winnaar-jubileumtoernooi-svb.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/01/paysandu-winnaar-jubileumtoernooi-svb.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content