Suriname U-20 boekt nipte zege op Antillen

Suriname U-20 is de play-off ronde om de CONCACAF U-20 kampioenschappen te bereiken met winst gestart. In het Franklin Essed stadion zetten...


Suriname U-20 is de play-off ronde om de CONCACAF U-20 kampioenschappen te bereiken met winst gestart. In het Franklin Essed stadion zetten zij hun leeftijdsgenoten uit de Nederlandse Antillen nipt met 2-1 aan de kant. De score was echter niet genoeg om de eerste plaats in de poule op te eisen, omdat Bermuda in de eerste wedstrijd Guyana met 3-0 klopte.

Suriname en de Nederlandse Antillen kenden een rommelige start. Suriname sloeg bij de opbouw het middenveld over en probeerde met lange ballen de spitsen te lanceren. Bondscoach Harold Deyl denkt dat er voor lange ballen werd gekozen, omdat de spelers wisten dat zij met Stefano Rijssel (foto) en Daniel Aviankoi twee snelle spitsen hadden. "Daar had je enkele lange jongens van de Antillen en dan leid je balverlies", geeft hij als oorzaak aan van het snelle balverlies. Daarnaast denkt hij dat de druk en spanning de oorzaak waren van de rommelige start.

Na de uitwedstrijd tegen Trinidad en Tobago hebben de jonge internationals gezien dat zij veel meer in hun mars hebben. "Zij hebben hierna zelf aangegeven dat zij keihard willen trainen, omdat dit het moment is waarbij zij na lange tijd weer kunnen doorstoten. Zij plaatsten zich hierdoor onder een bepaalde spanning waardoor zij zenuwachtig aan de strijd begonnen."

In de rust heeft hij de jongens gezegd dat er anders vrijgelopen moest worden. "Zij probeerden de eerste man die zij tegenkwamen aan te spelen en die gasten dekten goed door." De jongens moesten een afleidingsmanouvre creëren en dan weglopen. "Zo kom je dan onder de bal."

Ondanks de rommelige start zaten de thuisspelers al in de eerste minuut dichtbij een doelpunt, toen een voorzet van Rijssel via een been van een tegenstander bijna in het doel verdween. De doelman van de eilandbewoners, Jeanuard Martina, wist de schade echter tot een hoekschop te beperken. Hierna konden geen van de ploegen hun stempel op de wedstrijd drukken.

Na rust probeerden beide ploegen het anders aan te pakken en kwam er een kleine verandering. In de 54ste minuut kwam er enige opleving toen Rijssel de 1-0 noteerde. Het redelijk opgekomen publiek raakte enthousiaster toen aanvoerder Vitorinio Pinas vijf minuten later in het strafschopgebied werd neergelegd. Arbiter Bryan Willet uit Antigua en Berbuda was onverbiddelijk en wees naar de elfmeterstip. Rijssel eiste de penalty op en schoot die feilloos binnen; 2-0. Suriname wist de tegenstander echter niet op nul te houden. Na een misser van doelman Firgillio Lamsberg kwam de bal precies voor de voeten van Ryad Monte die het leder in het lege doel plaatste.

Morgen neemt Natio het op tegen Guyana. In de eerste wedstrijd zullen morgen Bermuda en de Nederlandse Antillen tegen elkaar spelen.

Franklin Essed stadion
Het speelschema van vrijdag ziet er alsvolgt uit (Surinaamse tijd):

Vrijdag, 21 januari 2011:
Nederlandse Antillen vs. Bermuda (17:00 uur)
Suriname vs. Guyana (19:00 uur)

COMMENTS

BLOGGER: 8
  1. Morgen: Suriname 5-Guyana 0

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @surimerican...donot get ahead of yourself

    wij moeten beter concentratie hebben in defensie, en ook wat scherpte op doel. anders wordt het weer over en uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Anoniem. I agree 100% with you. We moeten hardr werken op onze defensie. Ik was een beetje te enthusiastic. Sorry for mijn nederlands. Ik kan nederlands beter spreken dan schrijven.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @surimerican

    no spang mang

    rijssel heeft gelijk, moet niet deze wedstrijd onderschaten. zij moeten winnen om een kans te hebben. en vergeet t niet dat zij met 10 man speelde.

    ik heb vertrouwen in een goei result, maar moet t wel zien op t veld.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ben niet in suriname...
    hoe is de wedstrijd suriname vs guyana geeindigd?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Guyana out of U-20World Cup after 2-1 loss to Suriname. Sranang winie.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. en hoe heeft bermuda het geadaan????

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Bermuda heeft met 2-1 verloren van de Nederlandse Antillen. Suriname staat dus nu 1ste in de poule!

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Suriname U-20 boekt nipte zege op Antillen
Suriname U-20 boekt nipte zege op Antillen
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj8YoQPNHEz2zvnMsIc3RwLLJndzUqiQnc53hWdm0lVND6SBaQL7_OQjgMGDtULXJlp63Nwm3XWIHNYZKNimZG7-71WzS5A298dKzUXOmlJrbRxKko_7bVdOoaW-vFtGyQLYwBWqDaepyE/s1600/Suriname+U-20,+Nederlandse+Antillen+U-20,+CONCACAF+U-20+Championship+Play-offs+2011,+2011.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj8YoQPNHEz2zvnMsIc3RwLLJndzUqiQnc53hWdm0lVND6SBaQL7_OQjgMGDtULXJlp63Nwm3XWIHNYZKNimZG7-71WzS5A298dKzUXOmlJrbRxKko_7bVdOoaW-vFtGyQLYwBWqDaepyE/s72-c/Suriname+U-20,+Nederlandse+Antillen+U-20,+CONCACAF+U-20+Championship+Play-offs+2011,+2011.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/01/suriname-u-20-boekt-nipte-zege-op.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/01/suriname-u-20-boekt-nipte-zege-op.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content