Organisatie kijkt tevreden terug op SVB-toernooi

De organisatie van het internationale voetbaltoernooi ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) is dik t...


De organisatie van het internationale voetbaltoernooi ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) is dik tevreden over het verloop van het evenement.

Ray Wimpel (foto: 2e van rechts), voorzitter van de jubileumcommissie en belast met de toernooi-organisatie, zegt dat vrijwel geen enkel toernooi vlekkeloos verloopt: "We hebben geprobeerd zaken te perfectioneren, maar er doen zich altijd schoonheidsfoutjes voor. Daar heeft de buitenwereld gelukkig niets van gemerkt. Ik zou onze organisatie een zeven geven voor de afgelopen dagen."

Bij grote internationale voetbaltoernooien wordt vanaf de oprichting van de SBCS (Stichting Bevordering Clubvoetbal Suriname) een beroep gedaan op hetzelfde team van vrijwilligers. Maar door het overlijden van voormalig SBCS-voorzitter Cor Lie A Kwie vorig jaar en het wegvallen van enkele andere krachten moesten ditmaal nieuwe mensen worden ingepast. "Sommige delen uit het draaiboek zijn daardoor niet helemaal op rolletjes gegaan. Maar dat heeft alleen intern voor problemen gezorgd."

Over de kosten is Wimpel helder: er moet sowieso geld bij. Nog afgezien van het feit dat verschillende posten in de begroting hoger zijn uitgevallen, lukt het volgens hem nooit om met een toernooi van dit kaliber uit de kosten te komen. Hopelijk kan het negatieve saldo worden aangezuiverd met de hulp van sponsorbijdragen: "In het André Kamperveen stadion is slechts plaats voor 3800 toeschouwers. En daar zitten dan ook nog een paar honderd uitnodigingskaarten bij. De entreekaarten waren duurder dan anders, maar daar haal je lang niet genoeg mee binnen. Aan de andere kant hebben de drie ploegen die bij ons te gast waren voor extra kosten gezorgd. Er bleken toch net wat meer mensen mee te komen die ook moeten eten en slapen. Maar daar ga je niet moeilijk over doen. Wij willen heel graag dat de voetbalploegen zoveel mogelijk positieve kanten van Suriname ervaren."

John Defares (foto: 2e van links), die ook deel uitmaakt van de jubileumcommissie, heeft genoten van de drie wedstrijddagen. De prestaties van Excelsior vielen hem lelijk tegen, maar de andere drie clubs hebben prima gepresteerd: "Ik kom vaak in Belèm en de deelname van Remo en Paysandu aan ons toernooi was daar elke dag prominent in het nieuws. Wanneer die twee in Brazilië tegen elkaar uitkomen, levert dat gegarandeerd 700 EHBO-gevallen op. Hier was het ook een beladen wedstrijd, maar gelukkig minder heftig. De Brazilianen in ons land hebben zich aardig aangepast."

Het volgende internationale voetbaltoernooi in Suriname staat in mei op het programma. Dan volgt het jaarlijkse toernooi om de Parbo Bier Cup.

COMMENTS

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Organisatie kijkt tevreden terug op SVB-toernooi
Organisatie kijkt tevreden terug op SVB-toernooi
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgAUdaoT8wpmzyqpVa7WvwWPygDWQo7DiZJnXUVQ11QyoUhUY98_ceqMCrKMOv8Q4UfM3tAy0Zibyw-7YdMNwFLblKaZAu_2Ttmr61X60juTtMaauGcjzJxnmMPyJHpzm1ma-ZKdayrOzo/s1600/Dilip+Sardjoe,+John+Defares,+Ray+Wimpel,+Louis+Giskus,+Jubileumcommissie,+Surinaamse+Voetbalbond,+90+jaar,+2011.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgAUdaoT8wpmzyqpVa7WvwWPygDWQo7DiZJnXUVQ11QyoUhUY98_ceqMCrKMOv8Q4UfM3tAy0Zibyw-7YdMNwFLblKaZAu_2Ttmr61X60juTtMaauGcjzJxnmMPyJHpzm1ma-ZKdayrOzo/s72-c/Dilip+Sardjoe,+John+Defares,+Ray+Wimpel,+Louis+Giskus,+Jubileumcommissie,+Surinaamse+Voetbalbond,+90+jaar,+2011.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/01/organisatie-kijkt-tevreden-terug-op.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/01/organisatie-kijkt-tevreden-terug-op.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content