Clubs geven topspelers niet vrij voor oefenpartij

Half december vliegt een selectie van zeker veertien profvoetballers van Surinaamse origine naar Paramaribo voor de oefenwedstrijd van het ...


Half december vliegt een selectie van zeker veertien profvoetballers van Surinaamse origine naar Paramaribo voor de oefenwedstrijd van het versterkte nationale elftal op Tweede Kerstdag. Tegenstander is de kampioen van Trinidad en Tobago: W Connection. In Amsterdam werd vrijdagmiddag op een mede namens de Surinaamse Voetbalbond georganiseerde persconferentie een lijst van profs uit Europese competities gepresenteerd.

Het gaat momenteel om 21 spelers die al toestemming hebben van hun club om eventueel af te reizen naar Suriname. Het gaat om de spelers: Nicandro Breeveld (Steaua Boekarest, Roemenië), Cendrino Misidjan (CSKA Sofia, Bulgarije), Lorenzo Davids (Randers FC, Denemarken), Evander Sno (Westerlo, België), Serginho Greene (AEK Larnaca, Cyprus), Nigel Hasselbaink (PAE Veria, Griekenland), Donovan Slijngard, Calvin Mac-Intosh (beiden SC Cambuur), Joey Groenbast (Go Ahead Eagles), Milano Koenders (Heracles), Jonathan Waterberg (FC Dordrecht), Torino Hunte, Norichio Nieveld (beiden FC Eindhoven), Kevin Wattamaleo, Jermano Lo Fo Sang, Ludcinio Marengo (allen FC Volendam), Giovanni Hiwat (Sparta Rotterdam), Jorzolino Falkenstein, Lorenzo Pique, Rodney Ubbergen en Genaro Snijders (allen FC Oss).

Bondscoach Dean Gorré bepaalt vóór 10 december welke jongens daadwerkelijk in het vliegtuig naar Suriname stappen. Uiteindelijk wil Gorré op 26 december een selectie hebben met ongeveer veertien spelers uit Europese competitie + acht spelers uit Surinaamse competitie. Als er niet genoeg Europese spelers zijn, gaat hij putten uit de Nederlandse Jupiler League. Gorré krijgt in Suriname oud-bondscoach Kenneth Jaliens naast zich op de bank als assistent. Jaliens is ook verantwoordelijk voor de selectie van lokale spelers voor het team.

Woordvoerder David Endt (foto: 2e van links) benadrukt dat het om een voorlopige spelerslijst gaat. Volgend jaar kan de selectie er volgens hem heel anders uitzien: "De jongens uit Engeland en Turkije hebben de hele maand december competitieverplichtingen. En Kelvin Leerdam en Darryl Lachman krijgen op dit moment geen toestemming van Vitesse respectievelijk FC Twente. Dat kan allemaal anders komen te liggen als het straks om WK-kwalificatie gaat."

De spelers die geen toestemming hebben gehad van hun club zijn: Dwight Tiendalli, Marvin Emnes (beiden Swansea City, Engeland) Royston Drenthe (Sheffield Wednesday FC, Engeland), Darryl Lachman (FC Twente), Eloy Room, Kelvin Leerdam (beiden Vitesse), Ryan Donk (Kasımpaşa, Turkije), Boy Waterman (Karabükspor, Turkije), Glynor Plet (Zulte Waregem, België), Gianni Zuiverloon, Roland Alberg, Dione Malone (allen ADO Den Haag), Touvarno Pinas (Hapoel Haifa, Israël), Giliano Wijnaldum (Go Ahead Eagles), Rydell Poepon (Valenciennes FC, Frankrijk) en Kelvin Maynard (Burton Albion, Engeland).

Koenders & Sno
De wedstrijd op 26 december wordt georganiseerd om publiek en politiek in Suriname te laten zien wat er mogelijk is met Natio als de profs uit Europa de Surinaamse nationaliteit toegekend krijgen. Milano Koenders is de beoogde aanvoerder van het versterkte Surinaams elftal. De verdediger van Heracles uit de Nederlandse eredivisie ziet ernaar uit om officieel voor Suriname uit te komen. "Het is een mooie kans om iets terug te doen voor Suriname. Ik beschouw het als een geweldige eer. Dat gevoel leeft ook heel sterk onder de andere spelers. We kunnen in elk geval een aardig team formeren. Het belangrijkste is echter dat tweede kerstdag al een historische dag wordt. Alle spelers zijn ook dolenthousiast en kunnen niet wachten. Mijn ouders zijn in Suriname geboren en ik heb daar een huis, waar ik jaarlijks kom. Het lijkt me schitterend om Suriname op de kaart te zetten."

Koenders moet hard lachen om de suggestie of het voor hem een belasting is om tijdens de winterstop in actie te komen. "No man, voetbal is nooit een belasting voor mij. Daar leef ik voor. En helemaal als ik straks het shirt van Suriname mag aantrekken."

Ook Evander Sno toont zich enthousiast. De middenvelder die tegenwoordig onder contract staat bij Westerlo in de Belgische hoogste klasse, komt twee tot drie keer per jaar naar het geboorteland van zijn ouders. Sno voelt zich verbonden met Suriname en hoefde geen seconde na te denken toen hij werd benaderd om eventueel voor Natio te gaan spelen. "Of het een reële optie is om het eindtoernooi in 2018 te halen? Tss, anders zouden we er toch niet aan beginnen? Uiteraard moeten we op elkaar ingespeeld raken. We moeten een sterke combinatie maken van de Surinaamse jongens van hier en de spelers uit de Surinaamse hoofdklasse. En dan gaan we d’r vol voor."

FC Groningen-kwartet
Jarchinio Antonia, Tjaronn Chery, Género Zeefuik en Lorenzo Burnet komen in aanmerking voor Suriname en hebben ook al een uitnodiging ontvangen. Het is nog maar de vraag of de spelers in deze korte kerstvakantie naar Zuid-Amerika kunnen afreizen. "Ik heb met mijn gezin de vakantie al geboekt en vlak daarna, op 3 januari, vertrekken we met Groningen naar Spanje voor ons trainingskamp. Dus ik ga deze wedstrijd met Suriname niet redden", laat Chery na afloop van de training op vrijdag weten.

De smaakmaker bij Groningen staat wel open voor de kwalificatiewedstrijden. "Ik kom nu niet in aanmerking voor het Nederlands elftal en natuurlijk wil ik gaan voor een kans om het WK te halen. Er zijn veel goede voetballers gevraagd, zoals Ryan Donk, Marvin Emnes, Boy Waterman, Milano Koenders en Royston Drenthe. Dit kan een erg goed team worden en wie weet halen we het WK."

Ook de Surinaams-Hindoestaanse Antilliaan Jarchinio Antonia is enthousiast. "Ik zou graag voor Suriname willen spelen. Het liefst ook al direct tegen Trinidad & Tobago, maar weet niet of dit al haalbaar is."

Groningen-trainer Erwin van de Looi laat weten dat hij goed kan begrijpen dat zijn spelers voor Suriname willen uitkomen. "Voor deze jongens is het een mooie kans om international te worden. Of ik blij ben met deze wedstrijd tijdens de Kerst? Ik vind het belangrijk dat onze spelers in deze periode relatieve rust krijgen. Natuurlijk krijgen ze een individueel programma mee, maar ik zal ze zeker ook wijzen op onze belangen."

De beelden van de persconferentie, is in de onderstaande video te bekijken.



COMMENTS

BLOGGER: 8
  1. Nu doen vele clubs moeilijk,maar straks wanneer de dubbele nationaliteit er is en de jongens belangrijke interlands wedstrijden moeten spelen voor Suriname,hebben ze zich te houden aan de internationale reglementen van de FIFA,dus afstaan die jongens...if you are like it or not!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. DE SLAPENDE REUS WORDT LANGZAAM MAAR ZEKER WAKKER !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. en dan gaan juist de topspelers niet mee.. logisch dat de clubs hun niet laten gaan. wel jammer voor het surinaamse volk dat er eindelijk een initatief wordt genomen tot een kans! maar ik ben er wel bij!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is nu of nooit! Regering aub gaarne dubbel nationaliteit / sportpaspoort in orde maken. Dan wo sor deng tra kondre , suma na sranang mang. AK Stadion uitverkocht zekerrrrr

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Natio Fans ik hoop dat deze wedstrijd voluit wordt gepromoot door de SVB. Vooral focussen op de jongeren via scholen en natuurlijk je opwachting maken in het meest beluisterde radioprogramma BT. Jongeren als de heer Koenders kunnen onze jongeren aanspreken. Hij lijkt mij een goede aanvoerder, gezien zijn statements. Succes met deel 1 van de missie.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Suriname op weg naar 2018 kan beluisterd worden op youtube met David Endt m.b.t het wetsvoorstel en de plannen van de SVB https://www.youtube.com/watch?v=qpLcEvn_FZI

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dubbele nationaliteit is op de agenda geplaatst van de DNA zie Starnieuws.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Clubs geven topspelers niet vrij voor oefenpartij
Clubs geven topspelers niet vrij voor oefenpartij
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiK1XRTpXjGTvcfSBW6f6FjhyJhAJfatvzbOv2O7xb_PTMSpQ7gPu59PZV7i-89tRk9PAuVxhO_9J1BPkpU-Z9FT8V6gMHwyQzhD3_LutFXNj8s5yqmsUU9br84IoHWBsBs_2BSzH5xLjU/s1600/Steven+Dijksteel,+David+Endt,+Ervin+Lee,+Ara+Heuvel,+Persconferentie,+Suriname,+WK+2018,+5+december+2014.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiK1XRTpXjGTvcfSBW6f6FjhyJhAJfatvzbOv2O7xb_PTMSpQ7gPu59PZV7i-89tRk9PAuVxhO_9J1BPkpU-Z9FT8V6gMHwyQzhD3_LutFXNj8s5yqmsUU9br84IoHWBsBs_2BSzH5xLjU/s72-c/Steven+Dijksteel,+David+Endt,+Ervin+Lee,+Ara+Heuvel,+Persconferentie,+Suriname,+WK+2018,+5+december+2014.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/12/clubs-geven-topspelers-niet-vrij-voor.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/12/clubs-geven-topspelers-niet-vrij-voor.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content