Dean Gorré: 'WK 2018 is absoluut mogelijk'

Suriname heeft vrijdag de eerste stap gezet naar het WK 2018. Ruim zesduizend Surinamers kwamen af op het oefenduel met W Connection, de la...


Suriname heeft vrijdag de eerste stap gezet naar het WK 2018. Ruim zesduizend Surinamers kwamen af op het oefenduel met W Connection, de landskampioen van Trinidad & Tobago. Bondscoach Dean Gorré (foto: 2e van links) toonde zich na het 1-1 gelijkspel gelukkig: "We hebben écht wat teweeggebracht." Gorré trainde voorafgaande aan de officieuze interland van Suriname slechts twee keer met zijn selectie.

"Dus was dit een goede prestatie", vertelde Gorré. "Het veld was niet van Europees niveau en dus was het keihard knokken. We waren superieur in kwaliteit, kregen veel kansen, maar het schortte aan de afronding."

Het is de vurige wens van Gorré en zijn mede-initiatiefnemers om een wetsvoorstel door het Surinaamse parlement te krijgen dat het toestaat om voetballers met een dubbele (Nederlands-Surinaamse) nationaliteit op te stellen in het nationale elftal. Het duel met de kampioen van Trinidad & Tobago - waarin spelers met een dubbele nationaliteit in actie konden komen doordat het een officieuze interland was - was bedoeld om het draagvlak voor dit project te vergroten.

"Veel politici hebben positief gereageerd en uitgesproken dat dit de juiste weg is", meldde Gorré. "We hebben écht wat teweeggebracht. Het volk stond erachter. We hebben in veertig jaar lang niet meegemaakt dat er meer dan zesduizend man naar een wedstrijd van het Surinaamse elftal kwam kijken. Dit was heel uniek."

WK 2018
Gorré deed tegen W Connection voor het eerst een beroep op FC Eindhoven-speler Norichio Nieveld, die een hoofdrol greep door het enige Surinaamse doelpunt te maken, Milano Koenders (Heracles Almelo), Ryan Koolwijk (FC Dordrecht), Serginho Greene (AEK Larnaca) en Donovan Slijngard (SC Cambuur). "Ze hebben het prima gedaan. Door de hitte was het moeilijk om strijd te leveren, maar ze hebben wél de uiterste wil getoond om dat te doen", oordeelde de bondscoach.

Gorré heeft de ambitie om zich met Suriname te kwalificeren voor het WK 2018. "Dat is absoluut mogelijk als we alle spelers kunnen gebruiken die de Surinaamse nationaliteit hebben." In juni begint Suriname aan zijn kwalificatiereeks voor dat mondiale eindtoernooi.

COMMENTS

BLOGGER: 10
  1. Niet om het een of het ander,ik geloof best dat het WK 2018 haalbaar is,maar niet met dit team,of althans met sommige spelers van dit team.En natuurlijk moet er nog een samengroei zijn,dat is duidelijk,maar dan moeten we wel van betere huize komen als we landen als Costa Rica,El Salvador,Mexico of Amerika treffen.Wat mij betreft kun je bijvoorbeeld een speler als Koolwijk houden,ik vind dat hij een heel goeie wedstrijd heeft gespeeld.Hij heeft ook veel zelfvertrouwen.En zo zijn er een paar spelers meer maar niet allen lijken me op dit moment echt geschikt om grote toernooien mee te spelen,daarvoor moeten we wel veel zwaarder kaliber inzetten.En die hebben we zat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem28 december 2014 17:41
    Met dit team is het ook niet de bedoeling het WK 2018 te halen maar dit is enkel om te laten zien dat onze bopys abroad gemotiveerd en positief ingesteld zijn voor Suriname uit te komen. De bal ligt bij de regering de dubbele nat toe te staan waardoor de buitenlandse clubs verplicht zijn de jongens te laten gaan bij een wedstrijd die op de kalander van de FIFA staat. Spelers als Boy Waterman en Kelvin Leerdam kunnen het elftal meteen vele malen beter laten functioneren. En neem van mij aan dat hoe beter de prestaties hoe meer jongens zich zullen aanbieden om ook deel van Surinaamse voetbalfamilie te worden. Ik was al jaren actief om via deze weg het nationaal elftal te vormen op papier. Ik ben dan ook heel erg gelukkig dat wat enkel nog theorie was nu werkelijkheid begint te worden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het team dat nu gespeeld heeft zijn voor het grootste gedeelte spelers uit de nederlandse Jupiler league met uitzondering van Koolwijk,Koenders die in de eredivisie spelen de beste spelers hadden nog geen toestemming dus het is wel degelijk mogelijk.

      Verwijderen
  3. Helemaal mee eens Roy!!

    hierbij nog een lijst met potentiele kandidaten. En dan hebben we nog een schaduwlijst als het nodig is:)

    'Eloy Room of Boy Waterman op doel. Achterin Ryan Donk, Milano Koenders, Gianni Zuiverloon en Donovan Slijngard. Dan Evander Sno, Lorenzo Davids en Ryan Koolwijk op het middenveld. Voorin hebben we Rydell Poepon, Généro Zeefuik en Marvin Zeegelaar. En dan zijn er ook nog jongens als Ronald Alberg, Dion Malone, Calvin Mac-Intosh en Giliano Wijnaldum.'

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Natio Fans, hierbij uit ik mijn respect voor de youngsters uit vooral Nederland, die hun liefde voor Suriname heel waardig inhoud hebben gegeven. Op een dag, 26 december 2014, was er zoveel te zien en te horen, wat tegelijkertijd een blik gaf van een toekomst. Maar onbewust bleef toch de vraag hangen, als de SVB in staat is dit allemaal onder controle te houden. Volgens de viewer-registratie keken er ongeveer 20.000 mensen naar het internetverslag. Het uitverkocht stadion heeft ook direct aangegeven, ook mede door de mensen die op de baan stonden, dat er zo snel mogelijk een nieuw stadion zal moeten komen met zeker een capaciteit van 15.000 stoelen. Bij volgende serieuze interlands, zal FIFA niet toestaan, dat mensen zich op de baan bevinden. Commercieel zit er ook een interessante periode voor de SVB aan te komen. Zeker is dat een groot gedeelte van de viewers op internet uit Nederland afkomstig waren. Ook dit maakt het mogelijk voor de SVB, om in de toekomst wedstrijden via hun site (?) aan te bieden. Dit gebeurt reeds in de regio. Dus niet alleen van A-Natio, maar van alle selecties.Ook in Nederland met Natio kan men, afgaand op de viewers, op een behoorlijke belangstelling rekenen. In Indonesië en India, is de stap van de SVB besproken en zij willen ook dezelfde kant opgaan. Ook Azië biedt mogelijkheden voor verkrijging van inkomsten. Een stap is al gezet door deze jongeren, nu SVB nog. Zorg dat u het lokale over-all plan klaar hebt, wanneer de DNA om vraagt. Tenslotte: wie gaat thuis blijven in 2018? Mexico of USA? Veel geluk.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Een week of 2 geleden was er een radio programma voor Surinaamse luisteraars over dit onderwerp.Een van de commentatoren heeft heel duidelijk aangegeven dat men vooral in Suriname over het algemeen niet goed begrijpt hoe krachtig commercie achter professioneel voetbal werkt en wat het allemaal teweeg brengt.Nu hebben vele Surinamers in het stadion alvast een klein voorproefje gehad.Mocht straks de nieuwe wet door het parlement komen,dan zullen de kranten,televisie stations zowel in het binnenland als in het buitenland bol staan van deze ontwikkelingen.Wellicht ook dat bedrijven geprikkeld en zo doende geintresseerd zullen raken voor eventuele sponsoring.

    Dat er een nieuw stadion moet komen is een zaak die inderdaad echt zo snel mogelijk moet gebeuren.Dat oude stadion voldoet totaal niet meer aan de FIFA en internationale richtlijnen.Ik hoop dat de SVB snel een ander stadion kan laten bouwen.Voor zo ver ik weet zijn er plannen voor een nieuw stadion inclusief met winkels en een mall.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zoals verwacht is het weer stil na de hype.
    Een ieder doet een poep, en daarna een plas. En alles bleef zoals het was. Shame on you all

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Suriname speelt als alles goed verloopt, later dit jaar tegen Bolivia.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tegen Bolivia?Waar heb je die informatie vandaan?

      Verwijderen
  8. Natio Fans, door de drukte kan ik iets hebben gemist, maar wanneer wordt het ABCS toernooi gehouden? Is het ook bekend wie de ploeg gaat leiden?

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Dean Gorré: 'WK 2018 is absoluut mogelijk'
Dean Gorré: 'WK 2018 is absoluut mogelijk'
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiERztkxx_eeOSiRF4BHab4F17KKkmwQlK6Hnj3PxhDqbZTYZoXqhtDCq_CmDsChiarKEEYBfi7bpVMo0-oTu7vAXNXlUTL9Z8LQS4KkSFJQnXnSjU1k1wBgMoRhtZBb2Z2WTMQadoGmOU/s1600/Milano+Koenders,+Dean+Gorr%C3%A9,+John+Krishnadath,+Persconferentie,+Suriprofs,+24+december+2014.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiERztkxx_eeOSiRF4BHab4F17KKkmwQlK6Hnj3PxhDqbZTYZoXqhtDCq_CmDsChiarKEEYBfi7bpVMo0-oTu7vAXNXlUTL9Z8LQS4KkSFJQnXnSjU1k1wBgMoRhtZBb2Z2WTMQadoGmOU/s72-c/Milano+Koenders,+Dean+Gorr%C3%A9,+John+Krishnadath,+Persconferentie,+Suriprofs,+24+december+2014.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/12/dean-gorre-wk-2018-is-absoluut-mogelijk.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/12/dean-gorre-wk-2018-is-absoluut-mogelijk.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content