Mega Combinatie verwerpt wetsontwerp oppositie

"Een mislukte coup." Zo kwalificeert de fractieleider van de Mega Combinatie, Ricardo Panka (foto), het wetsontwerp dubbele natio...


"Een mislukte coup." Zo kwalificeert de fractieleider van de Mega Combinatie, Ricardo Panka (foto), het wetsontwerp dubbele nationaliteit dat vorige week door enkele oppositieleden bij De Nationale Assemblée is ingediend. Panka beschuldigt de Nieuw Front-fractie van oneerlijk politiek spel.

"Terwijl we bezig zijn en in het parlement hebben aangegeven dat we collectief, oppositie en coalitie, met een wetsontwerp willen komen, sluipt een aantal leden van de oppositie via de achterdeur en dient het voorstel van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) gewoon zo rauw in, zonder er iets aan te veranderen", reageert Panka.

Het wetsvoorstel, getekend door onder meer Hesdy Pigot (NPS), zou volgens Panka zelfs niet de gebruikelijke procedure in het parlement hebben doorlopen. "We laten zulke voorstellen altijd door de juridische afdeling van het parlement screenen, zodat er een werkbaar voorstel op tafel komt. Maar ook dat hebben ze niet laten doen. Ze hebben gewoon het voorstel van de SVB overgenomen, er een brief van gemaakt, getekend en zo ingediend. Dat doe je niet als je serieus met zaken wil omgaan", vindt de coalitiefractieleider.

Hij kondigt aan dat de Mega Combinatie met een eigen wetsontwerp komt om een dubbele nationaliteit mogelijk te maken. "Wij komen met een goed uitgewerkt wetsvoorstel. De juridische afdeling van het parlement is er al mee bezig. Jammer dat het geen gezamenlijk stuk meer gaat worden. Maar de coup die ze wilden plegen is totaal mislukt", zegt Panka.

COMMENTS

BLOGGER: 13
  1. Egoïstisch denken en handelen, bekrompen en alles met dom staat hoog in het vaandel van de paarsen om dit momment. Triest hoor.....deze man is echt een mislukkeling die niet houdt van ontwikkeling . Geen woorden voor.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een stel kleine kinderen!Houden jullie er toch mee op mang!Het zal me een worst wezen wie met het wetsvoorstel komt,maar gaan jullie svp niet als kleine kinderen staan bekvechten!!Dus aan de slag,zodat de SVB eindelijk aan de slag kan!Dit gedonder tussen oppositie en coalitie hebben we nu echt niet nodig,of bewaren jullie grieven maar tot later!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier wordt ik heel erg droevig van.... Dit geeft weer eens aan hoe onvolwassen ons parlement is. Het is echter helemaal te wild voor woorden dat meneer Panka & Co. nu met een "eigen" wets ontwerp willen komen. Als je alleen naar de mensen kijkt welke aan het huidige ontwerp (initiatief wet)hebben meegewerkt kun je er voor 99,999 procent van uitgaan dat het goed is. Laat gaan Ricardo en gebruik je energie voor belangrijke issues. Hou er aub. ook rekening mee dat er vanuit de hele wereld naar de aanname van dit historisch wetsproduct wordt gekeken en dat wij als Suriname(r)s ons dit soort acties die alleen tot vertraging(obstructie) kunnen leiden ons niet kunnen veroorloven. Een gezamenlijk stuk kan dit nog steeds worden als alle 51 parlementariers zich nederig opstellen en in lands belang handelen. Daar gaat dit wets product in beginsel ook om dus geven jullie overgewaardeerde en overbetaalde toneel spelers in DNA nouw eens een keer het goede voorbeeld....

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat maakt het uit wie het indient als het er maar komt en als het gaat om m et de eer strijken... troost je met de gedachte dat het hele proces al goed staat gedocumenteerd online het is voldoende dat je zelf weet waar het plan vandaan komt en DAT het er komt wie er verder met de eer wil gaan strijken is ondergeschikt toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een F%@*ing kleuter klas is dit zeg. Een andere uit een kokosnoot boom gevallen coalitie parlementariër heeft enige tijd geleden ook al geroepen dat Nederlandse voetballers hun Nederlandse nationaliteit kunnen verliezen als ze de Surinaamse aannemen. Een grotere bullshit bestaat er niet en we hebben hem verder ook niet meer van hem hierover gehoord, gelukkig maar.... En nu dit kinderachtig gedoe weer. Helaas is dit bijna typisch voor onze " Think out of the box" zoals de president niet eens zo lang geleden zei. Heren politici ophouden met dat gejengel en als de sodemieter die wet op de agenda brengen. Wie kan er nou hier tegen zijn. Maakt niet uit hoe, wie, waar, wanneer of wat.. aannemen dat ding.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. iedereen daar in het parlement is bezig met eigen belang want meneer panka wil mey zijn partij zeker met de eer kunnen strijken als dit wet voorstel Door komt zo van kijk eens wat wij voor elkaar hebben gekregen alleen maat het Surinaams volk misleiden om aan de macht te komen / blijven . Als ze een maal aan de macht zijn vergeten ze een groot ding waarom ze daar zitten en dat is het land voor uit helpen . Denk eens naa Hoe Suriname zich op de kaart kan zetten mochten ze het WK halen . We hebben die suriprofs nodig wees realistich en snap dat je het niet gaat redden met jongens uit de hoofdkladse . Kom op man leden va het parlement denk eens aan ons mooi land zet Suriname op de kaart werken jullie eens samen inplaats van me kaar op kinderlijke wijzen proberen zwart te maken en aan jullie eigen belan te denken . Word eens wakker daar mannen en help Suriname vooruit pleas

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Stelletje apen bij elkaar. Als de ene iets goed doet, vindt de andere dat het niet goed is. In plaats dat men blij ermee is, zegt men gewoon dat het opnieuw bekeken zal worden. Men wil gewoon met de eer vandoor strijken, en het volk misleiden om weer aan de macht te komen. HOPELIJK IS DIT GEEN VERKIEZINGSTUNT.,

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Kan die pingo panka niet gewoon een enkeltje bosjebrug nemen?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Zo komen we dan ook nergens hea..

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Anoniem poster van 15:33.Ik zou niet weten wat meneer Panka in godsnaam nog moet veranderen aan dat wetsvoorstel.Het is inderdaad al goed gedocumenteerd.Hij doet net alsof er een stel ongeschoolden aan dat voorstel hebben gewerkt terwijl John Krishnadath nadrukkelijk heeft gezegt dat juristen,hoogleraren,doktoren en tal van hoog geschoolden meer aan dit wetsontwerp hebben gewerkt.En ik vind het frappant.Nieuw Front dient het wetsvoorstel in en plotseling heeft de coalitie ook een wetsontwerp klaarliggen!Zo uit het niks?Je kan duidelijk merken dat de verkiezingen naderen.Men wil met de eer gaan strijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Zielig voor die Panka. Het is puur nationaal belang en geen partij belang. Het is niet zijn partij die met het wetsvoorstel is gekomen, maar de SVB. De 5 jaren is bijna voorbij en nu pas zegt hij dat hij en zijn "partij" al bezig waren met het wetsvoorstel. Dus heer Panka houdt de eer aan u zelf en open uw armen om samen met de oppositie het wetsvoorstel aan te nemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Een ding staat vast, ik stem niet meer op de paarse partij (NDP). Ze denken te beknopt, het gaat hier om een national belang.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Mega Combinatie verwerpt wetsontwerp oppositie
Mega Combinatie verwerpt wetsontwerp oppositie
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj7A9tO36z8t0P0xs5ZlGPjpVvqYhB55tPqtk5bdHjlPknQgGBwYx0TCtURkz1tUFF4TL0nJRdKtgJHGl0C4qLyJ-8w-OHomb6NshYqQbKYImKpwOqGcBWPGCv7Am8GfdzK5XnYRlzRicc/s1600/Ricardo+Panka,+Fractieleider,+Mega+Combinatie,+NDP,+2014.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj7A9tO36z8t0P0xs5ZlGPjpVvqYhB55tPqtk5bdHjlPknQgGBwYx0TCtURkz1tUFF4TL0nJRdKtgJHGl0C4qLyJ-8w-OHomb6NshYqQbKYImKpwOqGcBWPGCv7Am8GfdzK5XnYRlzRicc/s72-c/Ricardo+Panka,+Fractieleider,+Mega+Combinatie,+NDP,+2014.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/12/mega-combinatie-verwerpt-wetsontwerp.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/12/mega-combinatie-verwerpt-wetsontwerp.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content