Lokale internationals dreigen met boycot Natio

De Surinaamse internationals die voor Natio uitkomen, zijn teleurgesteld in de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dit omdat op Stefano Rijssel (...


De Surinaamse internationals die voor Natio uitkomen, zijn teleurgesteld in de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dit omdat op Stefano Rijssel (Inter Moengotapoe) na, geen enkele speler met de Surinaamse nationaliteit is opgenomen in de gelegenheidsselectie (foto: gisteren op Schiphol) met profvoetballers uit Europa. Ze vinden dat het Surinaamse voetbal hiermee niet wordt gediend, wat nimmer de bedoeling kan zijn van het experiment van de dubbele nationaliteit.

Dinsdagavond had de technische staf onder leiding van technisch directeur, Ronald Kolf, een onderhoud met bijkans vijftien van Natio-spelers, inclusief Rijssel. De bespreking vond plaats in de vergaderzaal van het Emile de La Fuente sportcomplex. Dit onderhoud was meer om de jongens te informeren over het ABCS-toernooi dat in januari in Suriname zal worden gehouden en de verdere plannen met Natio voor het komende jaar.

De technische leiding gaf ook tekst en uitleg over het dubbele nationaliteit experiment van 26 december waarbij veertien profvoetballers met de Nederlandse nationaliteit gemixt met nog vijf voetballers die in Suriname spelen met de Guyanese en de Braziliaanse nationaliteit, namens Suriname in een officieuze interland zullen uitkomen tegen landskampioen W Connection uit Trinidad & Tobago in het André Kamperveen stadion.

Er is aan de lokale spelers begrip gevraagd voor dit experiment. Echter konden de spelers weinig begrip tonen, omdat zij vinden dat hiermee het Surinaamse voetbal in zijn algemeenheid niet wordt gediend. "Wanneer krijgen wij dan de kans om mee te liften met onze broeders van overzee", was een van de felle reacties. Er is niet eens een trainingssessie gepland met deze spelers. Ook vinden de spelers dat in plaats van de vijf spelers van de lokale competitie met een vreemde nationaliteit, de SVB liever had gekozen voor vijf voetballers met de Surinaamse nationaliteit om mee te liften. De spelers overwegen om niet op te dagen bij het ABCS-toernooi. "Laat ze de spelers uit Nederland dan halen om deze wedstrijden te spelen", was ook een kritiek vanuit de zaal.

De andere spelers die naast Rijssel mee mogen doen met de profs, zijn: Ray Fränkel (Transvaal), Ackeim Meusa (Leo Victor), Christopher Hall (Leo Victor), Furgill Lie A Kwie (Leo Victor) en Davi da Silva (Nishan 42). Bij de selectie van de profvoetballers is Evander Sno afgevallen vanwege zijn huidige contractonderhandelingen.

COMMENTS

BLOGGER: 10
  1. GRAAG HEEL GRAAG boycotten jongens. Dan zijn we jullie dan meteen in 1 keer kwijt want dat zal toch uiteindelijk ook gebeuren. Ik heb echter een veel praktischere oplossing voor deze zaak die voor de oude natio speler tot probleem verheven is. Laat ze een wedstrijd spelen tegen de boys from abroad. Dan weten ze ook meteen waar ze aan toe zijn en wat het verschil is in niveau. Want met de mond belijden dat je dat varkentje zelf zou kunnen wassen waar je al die jaren nooit aan hebt kunnen voldoen en nu wel heel ONSPORTIEF opspelen als je plaats wordt ingenomen door veel beter materiaal isa wel het laatste wat je moet doen. Die wedstrijd zou ik voor geen goud willen missen al weet ik nu al wie met de winst naar huis zou gaan. Met hoeveel 0 verschil er door de boys gewonnen zal worden weet ii niet maar wel dat het een wedstrijd zal worden als van een muisje in een gesloten kamer met een hongerige kat. In een hoek drijven en daarna toeslaan. geen mogelijkheid tot ontsnapping.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze lokale spelers (op Stefano Rijsel na) die geen enkele vorm van descipline beheersen,totalitair NIKS hebben laten zien in de afgelopen jaren,laat komen op trainingen (of soms zelfs helemaal niet),overal stoer lopen te doen en veel bier lopen te drinken,geen fysieke conditie hebben,geen motivatie hebben en dan willen deze gasten meteen meedraaien met de grote boys?????Nee nee nee,zo gaat het niet,je kan niet van een baby stadium ineens meedraaien met grote volwassen mensen!Geen enkel professioneel bedrijf/sportclub werkt op die wijze!Wie met de grote jongens mee wil doen,moet eerst de nodige prestaties hebben geleverd,dat is je brevet als bewijs dat je KUNDIG genoeg bent om mee te kunnen doen aan belangrijke wedstrijden.Zelfs Stefano Rijsel is eigenlijk niet echt geschikt voor het team,maar hij is wel tenminste een van de weinigen die het als prof verder hebben kunnen schoppen,daarom verdient hij naar mijn mening WEL die plaats in de Natio.En voor de rest moeten die lokale verder niet zeuren,ze moeten kijken,opletten en leren.Want als de SVB teveel van deze gasten toe laat,kunnen we net zo goed nu stoppen met dit experiment!Die lokale voetballers moeten begrijpen en leren dat je niet zomaar prof wordt,het is een harde en moeilijke weg daar naar toe!Grof gezegt,ze moeten niet lullen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Typerend is het gebrek aan zelfkritiek na de wanprestaties van pakweg de afgelopen 30 jr. Eisen stellen terwijl zij geen ene moer kunnen presteren. De beste plek voor deze gasten is de bank zoniet tribune zodat zij heel misschien kunnen leren wat topvoetbal is. Wat mij betreft bestaat het hele 11tal uit Suriprofs.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben het niet helemaal eens met de reacties. Ik ben zelf oud natio speler geweest. Met mij waren er ook heel wat die met trots voor su uitkwamen. Het ging bij ons uit liefde voor su. ik heb ook vaak moeten verzuimen van het werk en moest ook salaris inleveren. Voor dat geld dat we kregen (daggeld) was lang niet genoeg om het verschil op te vangen. Ik ben het niet eens met de boycot van de spelers maar ik kan ze best wel begrijpen. Ik denk dat de svb een grote fout maakt. De wet is nog niet aangenomen en we weten allemaal dat er politiek wat tegenstaanders zijn. laten we de suriprofs met de lokale voetballers voor nu als doel stellen. En voor mij maakt het niet uit of er dan 11 suriprofs voor natio uitkomen. De beste moeten spelen. Al jaren willen wij dat de suriprofs voor su mogen spelen. Laten wij dit eerst realiseren en alles na laten wat de tegenstaanders reden geeft de zaak negatief te laten overkomen. Er zullen best wel lokale su voetballers zijn die graag willen leren van de suriprofs. Nu krijgen ze niet eens de gelegenheid om mee te trainen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Anoniem25 december 2014 03:27
      Het is heel vervelend maar voetbal in de top kent geen emoties. De besten moeten geselecteerd worden en spelen. Daar is geen speld tussen te krijgen. Al dit soort excuses zijn niet valide om de top te bereiken of resultaten neer te zetten. Dat is dus de achillespees van Suriname. TYE POTI. Daar kopen wij geen brood voor. Niets persoonlijks hoor want ik heb alle begrip dat je ook een leven naast het voetballen hebt en dat indien het voetballen je niet genoeg opbrengt je andere keuzes maakt, maar op het moment dat er gesteld wordt dat men overstapt naar een hogere versnelling kan je niet verwachten dat de trein geremd wordt door voetballers die niet meekunnen op dit hoger niveau. Als je helemaal eerlijk bent dan besef je ook dat GEEN van onze huidige internationals zelfs maar in de buurt komen van het niveau van deze eerste draft van profs. Laat staan als later het echte werk gaat beginnen en de rest zich ook zullen aanmelden. Denk je dan dat deze jongens die nu zullen aantreden ook dit gedrag moeten vertonen indien niet meer geselecteerd. ABSOLUUT NIET omdat het profs zijn die weten dat je plaats moet maken indien een ander beter is op je plaats. Denk daar aan wanneer je weer poogt om je oude maatjes te verontschuldigen voor dit gedrag dat juist helemaal aantoont dat ze totaal niet geschikt zijn om op dit niveau mee te mogen doen. Het gaat in eerste instantie om je mentaliteit. Ik heb van dichtbij meegemaakt dat grote talenten bij Ajax weggestuurd werden vanwege hun gedrag en niet vanwege hun voetbalkwaliteiten. In dit geval raad ik dus ook aan om meteen schoon schip te maken en ALLE jongens die zich niet als een echte voetballer wensen te gedragen meteen van de lijst af te voeren van op te roepen spelrs voor het nationaal elftal

      Verwijderen
  5. Volgens Ro Kolf klopt de berichtgeving over die vergadering niet met de werkelijkheid van die vergadering. Dit gaf hij te kennen op een vraag van een journalist op de SVB persconferentie. Ik verheug me op wat een boycot zal veroorzaken. Vermoedelijk een verdere zuivering onder de Su voetballers met een verkeerde mentaliteit. Men moet oppassen met de huidige voorzitter dreigen met niet spelen in het ABCS toernooi zal erin resulteren dat hij die spelers gewoon door anderen zal vervangen. Men is blijkbaar vergeten dat hij een dag voor vertrek naar het ABCS toernooi in Curacao zes basisspelers heeft laten vervangen omdat ze gemeend hadden om de vastgestelde discipline naast zich neer te kunnen leggen. Suriname won zonder die basisspelers het ABCS toernooi. Hoeveel makkelijker zal het dan voor Krishnadath zijn om spelers die aan een boycot denken te vervangen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Raj-G hoe kunnen we live naar die wedstrijd van vrijdag kijken gaat men het live uitzenden graag als iemand wat van weet graag doorsturen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. We doen ook mee met de volgende WK.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. http://www.ustream.tv/channel/stvs-nu

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Lokale internationals dreigen met boycot Natio
Lokale internationals dreigen met boycot Natio
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjViIaWrIdakN9KS6kHVSMO8wXGJ_mNhLoZIkXSeiANtBDUyqegBE_j9s9AYMaAnS-U4QWUBPluzQeJP7y6lvRinaFApODlKpjdiAVIBt55Cw3C-7Vd0vPEOMjnleMI-a8nncPTH1eenv0/s1600/Suriname,+Selectie,+Suriprofs,+Schiphol,+23+december+2014.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjViIaWrIdakN9KS6kHVSMO8wXGJ_mNhLoZIkXSeiANtBDUyqegBE_j9s9AYMaAnS-U4QWUBPluzQeJP7y6lvRinaFApODlKpjdiAVIBt55Cw3C-7Vd0vPEOMjnleMI-a8nncPTH1eenv0/s72-c/Suriname,+Selectie,+Suriprofs,+Schiphol,+23+december+2014.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/12/lokale-internationals-dreigen-met.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/12/lokale-internationals-dreigen-met.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content