'Natio zal samenleving nader tot elkaar brengen'

Anton Corneal (foto), official namens de FIFA, is zeer enthousiast over de campagne die de Surinaamse Voetbalbond (SVB) is gestart, om de p...


Anton Corneal (foto), official namens de FIFA, is zeer enthousiast over de campagne die de Surinaamse Voetbalbond (SVB) is gestart, om de politiek te bewegen de dubbele nationaliteit mogelijk te maken. Als de Nederlandse voetballers van Surinaamse origine worden ingezet voor Natio, kan volgens Corneal dit ongekende voordelen brengen voor het hele land.

Corneal, die oud-international is van Trinidad & Tobago, denkt met weemoed terug aan Surinaamse voetbalpersoonlijkheden van vroeger zoals Roy George en Rinaldo Entingh. Maar belangrijk in deze fase is volgens hem de natievormende werking dat een succesvolle nationale voetbalselectie kan hebben voor Suriname. "Als je kijkt naar de huidige situatie, gaat het niet om politiek, maar het gaat om de mensen van Suriname. De kansen die worden geboden voor Surinamers."

"Ik kan je vertellen, dat Trinidad & Tobago drie jeugd WK's en één senioren WK heeft kunnen bereiken. Wat dat met de mensen doet is verbazingwekkend. Het is een van de weinige keren dat een kwalificatie de samenleving nader tot elkaar brengt. Ongeacht ras en geloof, het maakt niet uit. Het creëert een echte eenheid. Het is die ene keer dat je nationale vlag en het volkslied, zo veel meer betekent dan je denkt", meent de official.

Corneal wijst er op dat Suriname 'een geweldige kans heeft en zo veel meer opties heeft qua spelers' dan Trinidad & Tobago. Hij zegt ook dat het lokale voetbal er alle baat bij heeft dat de Surinaams-Nederlandse profvoetballers voor Natio worden ingezet. "Het lokale voetbal zal zeker meeliften op het succes van het nationale voetbalelftal. Vaak denken de lokale speler dat ze geen eerlijke kans krijgen, maar wat we als topprioriteit moeten zien is dat het om een nationaal team gaat. Daar zitten de beste spelers die het meest geschikt zijn voor dit moment."

"Ik ben het er mee eens dat de lokale spelers een kans moeten krijgen voor het nationaal team. Maar ze moeten die kans verdienen. Ze moeten leren dat je niet automatisch in aanmerking komt voor een nationale selectie. Het zelfde geldt voor een voetballer die in het buitenland speelt. Als een buitenlandse speler naar het land van herkomst gaat en niet zijn hart, vechtlust, verbondenheid en toewijding in de wedstrijd legt, hoeft hij voor geen enkel land uit te komen", aldus Corneal.

Door dat te stellen is het logische gevolg volgens Corneal dat de standaard van de lokale competitie hoger wordt gelegd. "Op die manier wordt het gat dan gedicht met het niveau van de voetballers uit het buitenland." De Trinidadiaan is momenteel in Suriname namens de FIFA om de SVB te ondersteunen in haar ontwikkelingsprojecten en plannen.

COMMENTS

BLOGGER: 9
  1. Wat Corneal zegt over de de veel betere opties qua spelers aantal en kwaliteit van Suriname in vergelijking met dat van Trinidad en Tabago is inderdaad een feit.Trouwens,niet alleen ten opzichte van Trinidad en Tabago,eigenlijk alle andere Caraibische landen kijken op tegen de enorme armada van Surinaamse profvoetballers.Het word dan ook hoogstens tijd dat wij onze stempel (wederom) ZWAAR zullen laten drukken in de gehele Caraibische regio.Vroeger in de jaren 70 werden we met veel respect benaderd,dat respect moeten we weer terug zien te heroveren.Maar goed,de politiek moet nu echt ophouden met dwars te liggen,er is haast bij geboden want de maanden tikken snel weg.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Anoniem, het gat niet om de enorme armada aan Surinaamse spelers maar kwaliteit van deze spelers en wat ze kunnen bieden.

      Verwijderen
  2. Mensen,lezen jullie dit op http://www.de-surinaamse-krant.com/2014/12/voetbalbond-informeert-leden-over.html

    Want er word ook aan de lokale voetballers gedacht.De SVB wil een prof competitie opzetten in 2015/2016.

    Mogelijk word Clarence Seedorf met zijn kennis en kunde ingeschakeld.

    John Krishnadath is de juiste man op de juiste plek.Hij heeft tenminste een grote visie.
    ------------------------------------------------------------------------------------
    Voetbalbond informeert leden over profcompetitie 2015/2016

    Voor hulp opzetten competitie denkt SVB aan Clarence Seedorf

    SVB gaat voetbalshop openen


    De Surinaamse Voetbalbond (SVB) wil in het competitieseizoen 2015/2016 starten met een profcompetitie. Het plan werd afgelopen vrijdagavond tijdens een algemene ledenvergadering uitgelegd in het Emile de Lafuente Sportcomplex besproken, zo bericht het Dagblad Suriname vandaag, maandag 15 december 2014.

    Gedacht wordt aan een profcompetitie waaraan acht tot tien clubs kunnen deelnemen.

    'Een profleague is de kortste weg om ons voetbal uit de malaise te halen waarin het zich nu bevindt. Clubs in zo’n league moeten streven naar maximale winst. Ze moeten hiervoor wel ook andere eisen stellen aan hun spelers, dan nu het geval is of misschien ontbreken. Er zal uitgekeken worden naar expertise die kan helpen bij het opzetten van zo’n competitie. Gedacht wordt aan het inroepen van de hulp van Clarence Seedorf. Kandidaat-ploegen voor een profleague zijn er voldoende. Op dit moment spenderen clubs al grote bedragen op jaarbasis. De profcompetitie moet aansluiten op de Caribbean Prof League die de CONCACAF (Confederation of North, Central American and Caribbean Association Football) wil starten in 2015/2016’, werd de leden onder andere voorgehouden.

    Verder zal de SVB een voetbalshop openen, die inkomsten moet genereren voor de ontwikkeling van het voetbal bij de lidbonden en lidverenigingen. Er komt ook een mega investering voor het jeugdvoetbal. Door technisch directeur Ro Kolf is hiervoor al een plan gemaakt.

    Ook werd besproken hoe de FIFA-bonus van 500.000 Amerikaanse dollar uit de winsten van WK 2014, verdeeld zal worden onder de leden. Sowieso moeten lidbonden een project indienen die goed onderbouwd is. De bond moet ook eigenaar zijn van de faciliteiten waarvoor het geld aangevraagd zal worden. Clubs met jeugdploegen en jeugdontwikkelingsprogramma’s worden ook gestimuleerd.

    Bron:De Surinaamse Krant

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een minimale rekensom...
    We gaan uit van een compa van 10 ploegen. Deze bestaan uit 16 spelers en 4 stafleden.

    Deze verdienen allen srd 2000 per maand. Dit komt op 40.000 srd per maand. Maal 10, want er zijn 10 ploegen. Dit maakt het voeren van een 'prof' compa op srd 400.000 per maand. Een profspeler wordt 12 maanden per jaar betaald. Totale kosten bedragen per compa van slechts 10 ploegen dus MINIMAAL 4.8 miljoen srd per jaar.

    Dat gaat niet werken, is niet rendabel.
    Maak Su tot een opleidingsland voor de komende tijd met samenwerkingsverbanden met clubs in t buitenland (America met name vanwege EU salarissen in Europa)

    Geen enkel bedrijf heeft er economisch baat bij als ze sponsoren, want de bedrijven die t zouden kunnen betalen kent iedereen al.
    Profcompa is wishfull thinking.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Sparta Suriname, ik zou graag wat meer willen weten, wat er onder de clubs leeft ten aanzien van een prof-competitie of een versterkte amateur sectie met semi-prof contracten? Op dit moment is er ook niet veel aan voordelige financiële duels in Caraibisch verband . Ook dit is in het verleden gevraagd aan CFU om meer duels voor clubs uit de regio, die niet specifiek landskampioen zijn geworden. Men heeft wel de bedoeling om het financieel pakket uit te breiden voor de landskampioenen. Wat denkt u van het idee om bijvoorbeeld een kleine prof-league op te zetten van 9 clubs uit de landen SU, Guyana en Frans Guyana? Elk land levert drie clubs. Alvast lijkt voor SU al een ploeg klaar er voor te zijn en dat is Inter M.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. geen woorden maar daden er is teveel gesproken nu over tot actie

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De wedstrijden zullen live uitgezonden worden heb ik begrepen.John Krishnadath heeft dat te kennen gegeven dat ook aan het publiek in Nederland is gedacht. (Kijken jullie op youtube John Krishnadath op RBN Kaak 20 december) over uitleg start profcompetitie en dubbele nationaliteit .

    BeantwoordenVerwijderen
  7. We zijn niet eens begonnen dat we al dekken dat we beter zijn dan Trinidat & Tobago.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mensen, eerst daden, dan woorden!

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: 'Natio zal samenleving nader tot elkaar brengen'
'Natio zal samenleving nader tot elkaar brengen'
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijZBUSGkDKp1R_adna3DWIf0ofaDuQ0uaWgDMxLg1BpZaS42COSnpN2GFKb_UALaNdaU1v0tMe4vVutk7yXF0zdWUYGvptq2Wcne-sc3pvZCJXnBlAunWU3KrwEJa368dipLxS-FZUrzg/s1600/Anton+Corneal,+Trinidad+&+Tobago,+2014.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijZBUSGkDKp1R_adna3DWIf0ofaDuQ0uaWgDMxLg1BpZaS42COSnpN2GFKb_UALaNdaU1v0tMe4vVutk7yXF0zdWUYGvptq2Wcne-sc3pvZCJXnBlAunWU3KrwEJa368dipLxS-FZUrzg/s72-c/Anton+Corneal,+Trinidad+&+Tobago,+2014.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/12/natio-zal-samenleving-nader-tot-elkaar.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/12/natio-zal-samenleving-nader-tot-elkaar.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content