'Het gaat om nationaal belang, niet partijpolitiek'

De kwestie van de dubbele nationaliteit voor profvoetballers uit de Nederlandse en andere Europese competities komt steeds nadrukkelijker t...


De kwestie van de dubbele nationaliteit voor profvoetballers uit de Nederlandse en andere Europese competities komt steeds nadrukkelijker ter sprake. Nadat vijf leden van de oppositie vorige week een wetsvoorstel indienden om profvoetballers van Surinaamse origine met een Nederlands paspoort de dubbele nationaliteit toe te kennen, kwam een stroom reacties los.

Zo uitte NDP-parlementariër Ricardo Panka kritiek op het gebrek aan juridische onderbouwing van het wetsvoorstel. Evenmin was hij te spreken over het gegeven dat de oppositie het voorstel had ingediend. Eerder hadden zijn partijgenoten Melvin Bouva en Jenny Warsodikromo al aangekondigd met een wetsontwerp te komen. Daarop maakte Guno Castelen, vorige week een van de indieners, de vergelijking met de gewijzigde amnestiewet die in 2012 in recordtempo door het parlement werd aangenomen.

SVB-voorzitter John Krishnadath (foto: 2e van links) maakt zich geen zorgen over deze discussie. Het doet volgens hem niets af aan de inhoud van het wetsvoorstel. Krishnadath stelt dat de huidige publiciteit vooral aantoont dat het voorstel breed wordt gedragen. Hij verwacht dat het in februari in stemming kan worden gebracht. "De komende tijd is gereserveerd voor de begrotingsbehandeling voor 2015, maar daarna staat de dubbele nationaliteit hoog op de agenda. Er zullen ongetwijfeld nog wijzigingen komen in het voorstel dat er nu ligt, maar ik merk dat zowel oppositie- als coalitieleden erachter staan. Dat is precies de bedoeling. Het gaat hier niet om partijpolitiek maar om het nationaal belang."

Intussen is in Nederland vaart gezet achter de voorbereidingen voor een demonstratietoernooi eind december in het André Kamperveen stadion. Voor het samenstellen van de selectie van Surinaamse profs die naar Paramaribo zullen afreizen, is Dean Gorré aangetrokken. Gorré speelde vroeger voor zowel Ajax als Feyenoord en was speler en later ook coach van de Suriprofs.

De SVB houdt zich bezig met de financiering van de reis en het verblijf van de spelers. De tegenstander is W Connection uit Trinidad. Met Parbo Bier en Assuria hebben zich in elk geval twee sponsors gemeld bij de SVB.

Nordin Wooter, die in Nederland het initiatief nam voor het project "Suriname naar het WK 2018", verwacht op Tweede Kerstdag een sterke selectie aan het Surinaamse publiek te kunnen presenteren. Het wordt een combinatie van spelers uit de Surinaamse Hoofdklasse en profs uit Nederland. Komende vrijdag maken Wooter en Gorré hun definitieve selectie bekend. Omdat de trip tijdens de winterstop plaatsvindt, is het vooral de vraag welke spelers beschikbaar zijn en wie daadwerkelijk toestemming krijgen van hun club.

Op de lijst staan in elk geval Evander Sno (Westerlo, België), Kelvin Leerdam (Vitesse), Ryan Koolwijk (FC Dordrecht), Virgil Misidjan (Ludogorets, Bulgarije), Daryl Latchman (FC Twente), Rydell Poepon (Valenciennes, Frankrijk), Milano Koenders (Heracles Almelo), Gianni Zuiverloon en Mitchell Plet (beiden uitkomend voor ADO Den Haag), Marvin Emnes (Swansea City, Engeland) en Donovan Slijngard (SC Cambuur).

COMMENTS

BLOGGER: 6
  1. Weet je. Het kan twee kanten opgaan. Eerlijk gezegd denk ik de verkeerde kant.

    Na die wedstrijd in Paramaribo zal iedereen zeggen wij hebben geen business in de voetballerij.

    Iedereen gooit het op WK en paspoort blahblahblah.

    Maar hoe zit het met organisatie bij SVB zelf? De competitie, jeugdopleiding, procedures, etc.

    Dit is een afleidingsmanoeuvre van jewelste hoor.

    Krishna en Co tegen de rest van Suriname "Blijf kijken naar mijn linkerhand terwijl ik met rechts die doekoe in mijn zak steek."

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Is niet echt logisch waar jij mee komt. Op dit moment is er weinig tot niks te halen bij de Surinaamse bond. Dus ook alleen kruimels of niks te jatten. Dat de SVB organisatie moet worden geprofessionaliseerd lijk mij ook duidelijk wie is daar nou tegen eigenlijk niemand toch....
      Als de wet wordt aangenomen en de betere eredivisie en spelers die buiten NL. voetballen voor dit project worden geinteresseert kan Su zeker ver komen. Enkele jeugdige talenten daar erbij doen en je krijgt een mooie mix. Helaas heeft de gemiddelde Surinamer 99 van de 100 keer het vermoeden dat mensen die iets willen veranderen dit alleen willen doen doen om njang te maken. Kijk maar naar de parlementariërs die constant roepen hou de dief of dies na foefoeroe... dat zijn de grootste ratten. zelfs de "achterlijkste" in Afrika, Haiti, Guyana ect. doen dit dit reeds jaren(sporters met binding tot hun land een paspoort geven) en nu hebben wij iemand die dit ook in Su mogelijk wil maken... geef hem het voordeel van de twijfel zou ik zeggen.

      Verwijderen
    2. Wie is die John Krishnadath eigenlijk? Kan zijn doopzeel gelicht worden. Wat voor njangs heeft hij allemaal gemaakt. Als we dat weten kunnen we verder praten.

      Verwijderen
  2. We zullen zien wat er uit de bus komt.Hoe dan ook,John Krishnadath heeft het wel voor elkaar gekregen om de politieke leiders zo ver te krijgen dat men het bespreekbaar heeft gemaakt met daarbij de nodige stukken.Dan kan men later niet zeggen (vooral Anton Paal en J.Geerlings) dat er geen onderzoek naar gedaan is en er een oplossing ontbreekt.Want al hun argumenten zijn door de ingediende stukken teniet gedaan!!Smoesjes kunnen ze nu maar moeilijk verzinnen.Louis Giskus had het ook geprobeerd,maar de fout die hij had gemaakt,was dat hij niet zelf actief een gedegen onderzoek door juristen,hoogleraren liet doen waardoor de politiek steeds makkelijk een uitweg kon vinden om alle initiatieven de grond in te boren.Hij liet het steeds aan de politieke leiders over terwijl die er niet om zaten te springen.Dus het is te hopen dat men het nu wel doet.De stukken zijn er en voor de rest zien we wel hoe de SVB haar visie uiteen zal zetten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat voor njang..van een kale kip kan je niet plukken..lof aan john krishnadat er zijn velen voor hem geweest die geen moer uithaalde als jullie nu pas het surivoetbal beging te volgen alsjeblief schrijf geen onzin anoniem

    BeantwoordenVerwijderen
  4. I don't think they should put a mix team together, because the local players play a total different style and they will slow the game down. In addition, putting together a mixed team, will destroy the team chemistry much faster. Let the profs play, and we will have a better chance of winning.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: 'Het gaat om nationaal belang, niet partijpolitiek'
'Het gaat om nationaal belang, niet partijpolitiek'
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgftU3Hgu30hIqh0N1hSVxzDp9To3ykXpV1Fws7mpXDqt0Aeot84osmBynudcpTGmC-n7H2OtrDUa9eM6rYHEGBDQ3cMnqJvzmTIiNN-O-BxipA-D4kqbKPqCltEakENSyMnzPHWNosAZo/s1600/Howard+McIntosh,+John+Krishnadath,+Jeffrey+Webb,+Ismanto+Adna,+Rabin+Parmessar,+2014.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgftU3Hgu30hIqh0N1hSVxzDp9To3ykXpV1Fws7mpXDqt0Aeot84osmBynudcpTGmC-n7H2OtrDUa9eM6rYHEGBDQ3cMnqJvzmTIiNN-O-BxipA-D4kqbKPqCltEakENSyMnzPHWNosAZo/s72-c/Howard+McIntosh,+John+Krishnadath,+Jeffrey+Webb,+Ismanto+Adna,+Rabin+Parmessar,+2014.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/12/het-gaat-om-nationaal-belang-niet.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/12/het-gaat-om-nationaal-belang-niet.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content