Voetbalprofs willen hard werken voor Suriname

De voetballers van Surinaamse origine die in Paramaribo zijn om voor 'Natio' uit te komen tegen de Trinidadiaanse kampioen W. Conne...


De voetballers van Surinaamse origine die in Paramaribo zijn om voor 'Natio' uit te komen tegen de Trinidadiaanse kampioen W. Connection morgen, hebben een duidelijk standpunt ingenomen. Aanvoerder Milano Koenders zegt dat "alleen door aanwezig te zijn, het een teken is dat wij er zijn en als men gebruik van ons wilt maken, mag dat".

Koenders geeft in duidelijke taal aan dat de spelers, los van de politiek, voor Suriname willen uitkomen. Hij meent dat de wedstrijd en het initiatief als een mooi historisch moment moeten worden gekenmerkt. Volgens de aanvoerder zijn de jongens die in de ruimte zitten slechts een deel van profvoetballers met een Surinaamse achtergrond, die voor de Surinaamse nationale selectie willen uitkomen. Samen met Krishnadat en Gorré geeft hij aan dat er voor Suriname veel in het verschiet ligt, als de mogelijkheid wordt gecreëerd om deze voetballers in de toekomst te gebruiken.

De Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft woensdag een persconferentie (foto) belegd over deze speciale wedstrijd. Voor SVB-voorzitter John Krishnadath is het legaal zoals elk FIFA-land dat doet om gebruik te maken van spelers in diaspora. Het is haalbaar om deze jongens voor de WK-kwalificatiewedstrijden die in juni aanvangen in te zetten, meent Krishnadath. Echter moet de politieke wil er zijn om de wet dubbele nationaliteit in het eerste kwartaal goedgekeurd te krijgen.

Het zou dom zijn vindt Krishnadath dat deze talentenvolle spelers in diaspora niet kunnen worden ingezet. Suriname moet gebruik van hen kunnen maken. Er is door de SVB een pad uitgestippeld waarbij tweesporig zal worden gewerkt. De jongens overzee en lokaal zullen worden klaargestoomd voor deze selectie. Technisch directeur Ronald Kolf noemt het zelfs eng denken om deze jongens niet te willen gebruiken. Dit project is onderdeel van het strategisch beleidsplan van de SVB, dat eerder dit jaar is samengesteld. Een van de doelen is om in 2018 in de top van de CONCACAF te zitten en zo ook de eindstreep van het WK in Rusland te halen. Een ander belangrijk onderdeel is het betaald voetbal introduceren alsook de uitbreiding van de Hoofdklasse. De ervaring van nu heeft Suriname ook eerder opgedaan met de Suriprofs. Kolf is ingenomen met dit initiatief.

Volgens coach Dean Gorré is de eerste training die buiten verwachting goed was, achter de rug. De humor zit er in en de inzet van de jongens is fantastisch, meent hij. De spelers zijn bereid hard te werken. Naast winnen wil 'Natio' goed en attractief spel leveren. De coach weet niet of hij gebruik zal maken van alle twintig spelers die ter beschikking zijn. Verder moeten de overige jongens die voor nu buiten de boot zijn gevallen, zowel lokaal als internationaal, zich harder gaan inzetten om de eindstreep te halen. Of dit een goede gelegenheid is voor de SVB om Gorré aan te stellen als bondscoach voor het echte Natio, wordt door Krishnadath nog in het midden gelaten.

De wedstrijd begint op tweede kerstdag om 16.30 uur en volgens eventmanger, Marlon Schoonhoven is 75 procent van de kaarten al verkocht. De organisatie verwacht een volle bak, zegt Schoonhoven. Na de wedstrijd is er een after party voor de spelers en het publiek bij het WK-dorp, allernaast SVB hoofdgebouw. Naast deze wedstrijd worden ook clinics verzorgd voor jeugdigen uit Commewijne en Paramaribo onder leiding van oud-profvoetballer Nordin Wooter.

COMMENTS

BLOGGER: 6
  1. Kan ik vandaag nog kaarten kopen, vanaf hoelaat kan dat?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vanaf 10:00 uur bij het André Kamperveen stadion. AllStar en Boembox verkopen ook de kaarten. Gisteren was ongeveer 75% van de kaarten al verkocht.

      Verwijderen
    2. Vandaag alleen nog bij het AK stadion, vanaf 10:00

      Verwijderen
  2. Dit is een begin. Als alles rond is, kunnen we putten uit nog betere spelers. Nu nog de wedstrijd winnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mocht tijdens de wedstrijd blijken dat de surievoetballer er geen ruk van bakt moet ie meteen worden gewisseld. Grote bek langs de lijn maar op het speelveld 0,0. Kolf zou het verval moeten weten omdat hij successen heeft behaald met RobinHood of is Kolf dementerend? Surinaamse voetballers van de jrn 50 60 en 70 waren zeer technisch en tactisch begaafd. Na 1980 is het voetbalniveau in Suriname schandalig en bedroevend laag.
    Succes aan de Suriprofs jammer dat de rest geen vrij van hun club hebben gekregen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kaarten Natio vs W Connection uitverkocht

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Voetbalprofs willen hard werken voor Suriname
Voetbalprofs willen hard werken voor Suriname
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhL5OlNyA8XT_dFzaSBQLWF9Cl974r0kbEszOfbHX-fH1Uu-oKYWvR5_2zn6EKjIm2isWODluiWJznIGuAt8Ez4TdThUlK6grItY0m4MgY10-JIssDeF5rdSDDL2nK2sr4TGTDy9ovgQpA/s1600/Ronald+Kolf,+Milano+Koenders,+Dean+Gorr%C3%A9,+John+Krishnadath,+Marlon+Schoonhoven,+Persconferentie,+Suriprofs,+24+december+2014.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhL5OlNyA8XT_dFzaSBQLWF9Cl974r0kbEszOfbHX-fH1Uu-oKYWvR5_2zn6EKjIm2isWODluiWJznIGuAt8Ez4TdThUlK6grItY0m4MgY10-JIssDeF5rdSDDL2nK2sr4TGTDy9ovgQpA/s72-c/Ronald+Kolf,+Milano+Koenders,+Dean+Gorr%C3%A9,+John+Krishnadath,+Marlon+Schoonhoven,+Persconferentie,+Suriprofs,+24+december+2014.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/12/voetbalprofs-willen-hard-werken-voor.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/12/voetbalprofs-willen-hard-werken-voor.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content