SVB mag rekenen op regering en parlement

De Surinaamse Voetbalbond (SVB) mag rekenen op de steun van de regering om de voetbalsport naar een topniveau te brengen. Ook assembleelid ...


De Surinaamse Voetbalbond (SVB) mag rekenen op de steun van de regering om de voetbalsport naar een topniveau te brengen. Ook assembleelid Melvin Bouva (Mega Combinatie/NDP) heeft zich uitgesproken voor het realiseren van dubbele nationaliteit voor topsporters met Surinaamse roots die voor Natio willen uitkomen.

De ministers Rabin Parmessar (Openbare Werken), die de president vertegenwoordigde, en Ismanto Adna van Sport- en Jeugdzaken reikten vrijdagavond de bekers uit aan de Trinidadiaanse kampioen W Connection en het team dat voor Suriname is uitgekomen. Het gaat om profvoetballers uit Europa die een connectie hebben met Suriname en lokale spelers die over een vreemde nationaliteit beschikken. Ook zij hebben een band met het land.

De ministers en Bouva merkten op dat het publiek duidelijke taal gesproken heeft door massaal naar het André Kamperveen stadion te komen. Het is jaren geleden dat de sfeer er weer in zat en het stadion uitverkocht was. Velen hadden verwacht dat Natio zou winnen van W Connection. Na de reguliere wedstrijd, die 1-1 eindigde, werd via penalty's de winnaar bepaald.

Coach Dean Gorré zei na de wedstrijd dat hoewel Natio verloren heeft, Suriname gewonnen heeft. Het publiek heeft duidelijk laten merken dat er een verandering nodig is. De spelers met Surinaamse roots willen hiertoe hun bijdrage leveren. Coalitie én oppositie hebben zich uitgesproken voor de ondersteuning van het initiatief van de SVB voor dubbele nationaliteit. De bal ligt nu op de helft van De Nationale Assemblee om het doel van het project te halen. SVB en de spelers uit Europa kijken terug op een geslaagd experiment.

Bouva geeft aan dat hij met de oppositieleden Ronnie Asabina (BEP) en Patrick Kensenhuis (NPS) in gesprek is om een aangepast wetsvoorstel samen in te dienen. Enkele weken geleden diende de oppositie al een voorstel in, dit tot frustratie van de coalitie omdat was afgesproken dat het parlementair breed ingediend zou worden. "Ik ben daar nog steeds boos over, maar we zijn nu in gesprek. Er moesten nog wat dingen aangepast worden omdat een nationaliteit niet zomaar een ding is. We kijken nu hoe we het samen kunnen indienen", aldus Bouva die er vanuit gaat dat de wet in 2015 zal worden aangenomen.

Het feit dat de uitslag van de wedstrijd van 'Natio' tegen W Connection enigszins teleurstellend was, is voor Bouva geen reden te stoppen met het wetsvoorstel. "Dit volle stadion laat duidelijk zien wat het Surinaamse volk wil. Ik laat het niet afhangen van een resultaat tegen een heel goed ingespeeld team", aldus Bouva.

Oppositie
Initiatiefnemer voor het indienen van de ontwerpwet 'dubbele nationaliteit', assembleelid Hesdy Pigot (NPS), is niet van plan het document, terug te nemen. De coalitie is er niet blij mee dat oppositieleden het voorstel van de SVB, zonder wijzigingen, ingediend hebben bij De Nationale Assemblee.

Pigot zegt dat hij niet zal meewerken om het voorstel in te trekken. Als er wijzigingen in de ontwerpwet moeten komen, is dat altijd mogelijk tijdens de behandeling, merkt Pigot op. De regering kan wijzigingsvoorstellen indienen. Hetzelfde geldt voor de coalitie. "Het initiatiefvoorstel ligt bij De Nationale Assemblee en dat blijft zo", stelt Pigot.

COMMENTS

BLOGGER: 1
  1. Krisha gaat poepen. Wij moeten spelen met eigen spelers. Geen van die NedSuris gaan hun NL nationaliteit inleveren voor een Surinaamse.

    Ik hoorde dat SVB een hele grote sponsor heeft laten lopen om met Nordin & Co in zee te gaan.
    Alleen maar omdat de sponsor niet met het amateur team van Nordin wilde werken maar met een echte coach.

    Schande! Schande!

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: SVB mag rekenen op regering en parlement
SVB mag rekenen op regering en parlement
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEikvUp8ttsgNTtMDTk3MNhFPvpCwT1y_TS27B1iiBLFGyDfSLItE1p3RScPkwmHR3ENVoTWdolGW8OrULzUBuidw2_S0R61nYTQY20LGe36kqChA_3Z12W95LPveFsK2EuVPhtLYWotvzM/s1600/Suriname,+W+Connection,+Melvin+Bouva,+26+december+2014.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEikvUp8ttsgNTtMDTk3MNhFPvpCwT1y_TS27B1iiBLFGyDfSLItE1p3RScPkwmHR3ENVoTWdolGW8OrULzUBuidw2_S0R61nYTQY20LGe36kqChA_3Z12W95LPveFsK2EuVPhtLYWotvzM/s72-c/Suriname,+W+Connection,+Melvin+Bouva,+26+december+2014.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/12/svb-mag-rekenen-op-regering-en-parlement.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/12/svb-mag-rekenen-op-regering-en-parlement.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content