Trainer W Connection onder indruk van 'Natio'

In een volgepakt André Kamperveen stadion heeft het voetbalminnende publiek een beeld gekregen van hetgeen 'Natio nieuwe stijl' voo...


In een volgepakt André Kamperveen stadion heeft het voetbalminnende publiek een beeld gekregen van hetgeen 'Natio nieuwe stijl' voor Suriname in petto heeft. Professionele voetballers met Surinaamse roots hebben de eerste stap gezet in een poging mee te dingen in de kwalificatiereeks voor het WK 2018. Hoewel de wedstrijd na strafschoppen alsnog verloren ging, opent dit experiment nieuwe perspectieven voor het Surinaamse voetbal.

Het gelegenheidselftal dat vrijdag zijn eerste wedstrijd afwerkte, startte goed en hield het professioneel elftal van W Connection geruime tijd op de eigen helft. De inzet van deze spelers is vooral in fysiek opzicht zeker een toegevoegde waarde, want de meeste duels werden gewonnen. Ook in aanvallend opzicht was 'Natio' een klasse hoger en kreeg W Connection enkele flitsende combinaties te verwerken. De afronding liet wel te wensen over, want ettelijke scoringskansen bleven onbenut. De laatste linie heeft een goede job gedaan, want het uitverdedigen verliep ook goed, op twee momenten na.

Over het algemeen kan gesteld worden dat er meer plus- dan minpunten zijn bij dit experiment. Na meerdere trainingen en meetmomenten zullen de resultaten beslist beter worden. Mocht de wens van de SVB-voorzitter in vervulling gaan, dan is Suriname niet kansloos in de kwalificatiereeks voor het WK in 2018.

Trainers
W Connection-coach, Stuart Ferrier, was trots op zijn jongens na het 1-1 gelijkspel en winst in de strafschoppenserie tegen het officieuze Surinaams elftal. Hij beweert de uitnodiging van de Surinaamse Voetbalbond met beide handen te hebben aangegrepen, omdat het voor zijn ploeg een andere en goede ervaring is.

De Trinidadiaan is erg onder de indruk van de ploeg die Suriname heeft neergezet. "Het is geen nieuws dat er goede voetballers van Surinaamse origine in het buitenland rondlopen, dus hadden wij ons erg goed op voorbereid", geeft hij aan. "Dat wij hen op een gelijkspel hebben gehouden, is een ware prestatie."

Hij was niet te spreken over het nemen van de strafschoppen na de wedstrijd. "Zij hebben vooraf de wedstrijd niets aangegeven en dan kunnen zij niet plotseling beslissen dat wij penalty's moeten trappen", klaagt hij.

Natio-coach Dean Gorré was tevreden over het spel. Hij vindt ondanks dat zij pas twee keren bij elkaar zijn geweest, goed spel hebben laten zien. Vooral het feit dat er veel goede kansen zijn gecreëerd doet hem goed. "Hopelijk dat die een andere keer erin gaan."

COMMENTS

BLOGGER: 6
  1. Op een geheel vreemd grondgebied te willen sterven in de strijd, zegt toch wat van de ouders.. kinderen van Suriname. Chapeau ;)

    Narah.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 1 -1 is een gelijkspel. Strafschoppen waren niet nodig aangezien deze ontmoeting een officieus oefenduel ging. Helaas hebben de andere Suriprofs geen vrij van hun club gekregen. Politiek Suriname moet zich niet teveel met de SVB bezighouden want dat is een slechte zaak ivm eigen politiek gewin.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Had al 25 jaar geleden moeten gebeuren. Maar goed je moet ergens beginnen. Ik hoop alleen dat we een eenheid kunnen vormen om achter natio te staan. En dan bedoel ik surinamers in su en in holland. Opo kondre op het wk sang dat wordt huilen van vreugde broeders hahahahaha. come on natio you can do it

    BeantwoordenVerwijderen
  4. OOIT GEHOORD VAN REFEREREN?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Neen. wel van Godswoord. Uilskuiken..ONMENS.
      gifmenger,

      Verwijderen
  5. Ik heb geen toestemming gegeven voor het gebruik van deze foto. Het eruit knippen van mijn logo en copyrightsteken is walgelijk, Shame on you. #diefstal #schendingauteursrecht.

    Marlon Caupain.
    Fotograaf

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Trainer W Connection onder indruk van 'Natio'
Trainer W Connection onder indruk van 'Natio'
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjSjbpKOtPwBAiVkNCPmqLHtfQqV_MQJQj5QBbf4kueBiivulK4JRrEAqdtBmnQ2EnBDmDi4D4kVJSJ3NU5pXIclL5KtLTC4mf_3WggYNnwJY_TzAt93SI7ckylD5lvKJpcGGKR7nK0yfo/s1600/Suriname,+W+Connection,+Elftal,+26+december+2014.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjSjbpKOtPwBAiVkNCPmqLHtfQqV_MQJQj5QBbf4kueBiivulK4JRrEAqdtBmnQ2EnBDmDi4D4kVJSJ3NU5pXIclL5KtLTC4mf_3WggYNnwJY_TzAt93SI7ckylD5lvKJpcGGKR7nK0yfo/s72-c/Suriname,+W+Connection,+Elftal,+26+december+2014.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/12/trainer-w-connection-onder-indruk-van.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/12/trainer-w-connection-onder-indruk-van.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content