Doelman Aloema schiet Suriname langs Antillen

Na de eerste wedstrijddag heeft Suriname met moeite de 3 punten gepakt in groep C van de Digicel Caribbean Cup 2010. In de slotfase werd de...

Na de eerste wedstrijddag heeft Suriname met moeite de 3 punten gepakt in groep C van de Digicel Caribbean Cup 2010. In de slotfase werd de Nederlandse Antillen uiteindelijk verslagen met 2-1.

In de eerste helft lag de doelman van de Antillianen meerdere malen in de weg bij doelpogingen van Wensley Christoph en Ives Vlijter. Net voor rust wist Vlijter na een goede voorzet van Emilio Limon Suriname op voorsprong te schieten.

In de tweede helft kreeg Suriname kans op kans, maar miste telkens het doel. De Nederlandse Antillen kreeg enkele goede kansen, maar verzuimde om de gelijkmaker te maken. Tien minuten voor tijd maakte de Nederlandse Antillen toch gelijk in een warrige situatie, waarbij het niet direct duidelijk was of de bal de doellijn had gepasseerd. Maar de grensrechter beoordeelde de doelpoging van Lacey Pauletta tot een doelpunt.

In de de blessuretijd werd een penalty toegekend aan het Surinaams elftal, omdat een Natio-speler in het strafschopgebied werd neergelegd. Keeper Aloema was de gene die achter de bal ging staan. Tegenover Marcello Pisas, schoot de ervaren doelman onverbiddelijk in en stuurde zijn collega de verkeerde hoek in.