Suriname wint van St. Lucia en is door

Suriname kan morgen groep C van de voorronde van de Digicel Caribbean Cup 2010 winnen. Onze landgenoten behaalden gisteren tegen St. Lucia ...


Suriname kan morgen groep C van de voorronde van de Digicel Caribbean Cup 2010 winnen. Onze landgenoten behaalden gisteren tegen St. Lucia dezelfde score als tegen de Nederlandse Antillen (2-1) en gaan samen met Guyana met de volle winst uit twee partijen aan kop. Gezien de stand van zaken in de andere poules gaan beide landen over naar de volgende ronde.

Morgen strijden ze in het André Kamperveen stadion om de eerste plek. Suriname, met slechts een wijziging in de basis, begon zeer goed aan de wedstrijd. Doelman Ronny Aloema was vanwege een blessure niet van de partij. Zijn plaats werd ingenomen door de jonge goalie Obrendo Huiswoud.

Onze jongens toonden een grote wilskracht en duelleerden fel om de bal, die zij in de ploeg probeerden te houden. In de eerste helft lukte dat redelijk. Dat werd hun makkelijk gemaakt door St. Lucia, dat ver op zijn helft bleef verdedigen. In het restant van de eerste helft viel vooral de balcirculatie van de Surinamers op. Op sommige momenten kwam St. Lucia er totaal niet aan te pas en ging de bal van de ene naar de andere Surinaamse voet.

In de tweede helft ging het iets minder. Suriname verloor de greep op de wedstrijd en kwam nauwelijks voor het doel van de tegenstander. Er konden geen openingen meer worden gevonden in de achterhoede van de gasten. Het had er alle schijn van dat de voorsprong verlammend werkte. De ploeg ging niet echt op jacht naar een derde goal, terwijl tegelijkertijd werd nagelaten om op balbezit te spelen en risico's te vermijden.

Volgens bondscoach Ricardo Winter kwam dat na het uitvallen van Emilio Limon en Steffan Bannetti. "De tegenstander heeft daar goed gebruik van gemaakt en nam het middenveld over", gaf de coach toe. Germaine van Dijk die voor Limon inviel begon goed, maar na het uitvallen van Bannetti ging het verkeerd. Dat kwam doordat Alleyne de opdrachten die hij had meegekregen niet uitvoerde.

De coach van St. Lucia, Alain Providence, was niet tevreden over de arbitrale leiding. Dat was volgens hem ook het geval in de eerste wedstrijd. "Ondanks dat wij twee verliezen op rij hebben geleden, zijn wij nog erg gemotiveerd om de laatste wedstrijd te spelen. Wij zijn hier op de eerste plaats om te voetballen", gaf hij aan.

De eerste kans viel al na twee minuten aan Surinaamse zijde. De kopbal van Stefano Rijssel ging echter naast het doel. Direct daarna probeerde Wensley Christoph het, maar de doelman pleegde een goede safe.

Na vijftien minuten deed Stefano Rijssel het stadion op zijn grondvesten schudden. Na balverlies van St. Lucia op eigen helft werd spits Stefano Rijssel aangespeeld op de rand van het strafschopgebied. De pas 19-jarige aanvaller nam aan, draaide weg van zijn tegenstander om vervolgens de bal zonder aarzelen in de bovenhoek te jagen; 1-0.

Zeven minuten later had Christoph de kans om de score te vergroten, maar plaatste hij de bal uit een hoekschop van Foline Abauna naast het doel. De eerste tegenstoot kwam na 24 minuten. Na een scrimmage verwerkten de gasten de bal over het doel. Zeven minuten voor de rust werd Naldo Kwassi ongeoorloofd aangepakt in het strafschopgebied door een verdediger van St. Lucia.

De actie die tot deze strafschop leidde was prachtig. Limon pastte de bal naar Ives Vlijter (foto), waarbij deze met een hakbal Limon diep stuurde. Op zijn beurt bracht Limon de aanstormende Naldo Kwassie eveneens met een hakbal in stelling. Kwassie nam de bal mee en passeerde met een schijnbeweging de verdediger van St. Lucia. Deze haalde hem vervolgens neer.

Arbiter Ignatius Jon Baptiste was onverbiddelijk en Suriname mocht de bal op de elf meter stip leggen. Deze werd feilloos ingeschoten door Ives Vlijter. Direct daarna kon de score nog hoger worden getild, maar Rijssel schoot over, nadat hij zijn tegenstander had omgespeeld. Kwassie stond gunstiger, maar de jonge aanvaller ging voor eigen lof.

Een kwartier voor het einde van de wedstrijd kwam Suriname in de problemen toen de gasten de aansluitingstreffer maakten. Door een fout in de achterhoede kon Zacchaeus Polius inkoppen; 2-1. In de slotfase zag Suriname kans zich enigszins te herstellen. De wedstrijd werd rustig uitgespeeld en via de snelle SNL-aanvaller Galyta Talea over rechts had er zelfs een derde treffer ingezeten.

Captain Derrick Garden sprak na afloop van een mooi resultaat en een terechte zege: "Ja mang, twee overwinningen; van tevoren teken je daarvoor. Vanavond ging het na rust inderdaad een stuk minder; daar moeten we eerlijk in zijn. Het kan zijn dat er onbewust angst in de ploeg sluipt bij zo'n ruime voorsprong. Want het zou niet de eerste keer zijn dat we een 2-0 voorsprong weggeven. Tijdens de WK-kwalificatie hebben we uit op Haiti diep in blessuretijd een 2-0 voorsprong weggegeven en in de vorige Digicelcup hebben we met 3-2 van Barbados verloren na een 2-0 ruststand. Uiteindelijk hebben we ook van deze wedstrijd weer veel geleerd."

Eerder op de avond won Guyana met 3-2 van de Nederlandse Antillen. Met deze standen leidt zowel Suriname als Guyana in groep C met elk 6 punten en zijn zo goed als zeker van een plaats in de volgende ronde. Zondag om 19.00 uur spelen Suriname en Guyana voor de eerste plaats. Daarvoor om 17.00 uur spelen Antillen en St. Lucia tegen elkaar.

COMMENTS

BLOGGER: 4
  1. jully zijn de beste van de poule ik geef jully hierbij veel sucses tegen guyana groetjes uit holland groningen en beste mensen steun onze natio want ze hebben het ook nodig door dik en dun bless

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee,ik heb er totaal geen geloof in!Dit omdat de geschiedenis geleerd heeft dat een bestuur zonder lef en daadkracht het voetbalnivo never nooit niet op een behoorlijk nivo zal komen te liggen!Dat is nou eenmaal de traditie van Suriname,niet tot aktie en daadracht willen overgaan omdat BELANGEN spelen bij bepaalde figuren binnen de SVB.Ik weet dit uit zeer betrouwbare bronnen.

    De website van de SVB is bijvoorbeeld al maanden uit de lucht,nergens is er een update,hieraan kan je al zien hoe onprofessioneel ze te werk gaan.

    En daarom geloof ik ook niet dat Suriname dit een keer haald,bij de volgende ronde zal het land daarom weer zoals gewoonlijk hard op de bek gaan,het is nooit anders geweest!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik begrijp jou verhaal maar dat moet ons surinamers en andere fanatieke supporters van de wereld niet tegen houden zolang jou natio de support krijgt door dik en dun zou het een naam krijgen op de kaart en daar gaat het gewoon om ik ben zelf half suri en half nl maar ik vergeet niet waar mijn roots ook liggen behalve nl dan zo ben ik ook een supporter van oranje en weet je wat typies is ken je dat spreekwoord als je geld hebt heb je vrienden en als je blut bent kijkt niemand naar je om en dat gebeurt nu met de natio omdat ze niet goed bij kas zitten kijken we er niet naar om maar ik wel 1+1=3 ALS JE BEGRIJPT WAT IK BEDOEL BLESS

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Suriname wint van St. Lucia en is door
Suriname wint van St. Lucia en is door
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiB7gL2EOvV8MXpFOGstS5eCHspJwADfU0rAAteQ2Kq47V-s6cniwvEBWbdj34fCrx6tv-4AMBaFBjuaL-IlLRiESC2zhbCfaeGsYogL_r2cTM3xNweAvXVPf_2QG_GLYJXSagBJ100lck/s420/Ives+Vlijter,+Digicel+Caribbean+Cup+2010,+2010.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiB7gL2EOvV8MXpFOGstS5eCHspJwADfU0rAAteQ2Kq47V-s6cniwvEBWbdj34fCrx6tv-4AMBaFBjuaL-IlLRiESC2zhbCfaeGsYogL_r2cTM3xNweAvXVPf_2QG_GLYJXSagBJ100lck/s72-c/Ives+Vlijter,+Digicel+Caribbean+Cup+2010,+2010.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2010/10/suriname-wint-van-st-lucia-en-is-door.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2010/10/suriname-wint-van-st-lucia-en-is-door.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content