Suriname in Caribisch Kampioenschap voetbal

Nog maar een paar dagen en de strijd kan beginnen voor de nationale voetbalselectie van Suriname. Om precies te zijn nog 5 dagen totdat op ...


Nog maar een paar dagen en de strijd kan beginnen voor de nationale voetbalselectie van Suriname. Om precies te zijn nog 5 dagen totdat op 13 oktober de eerste wedstrijden uit groep C worden gespeeld. Het Caribische Kampioenschap voetbal is inmiddels al vol op aan de gang. In groep A heeft Puerto Rico zich al gekwalificeerd voor de tweede ronde en in groep B valt zondag de beslissing.

Volgende week zal Guyana tegen Saint Lucia de aftrap verrichten van de wedstrijden uit Groep C, waarna Suriname tegen de Nederlandse Antillen in actie komt. Het Surinaams elftal zal op volle sterkte de wedstrijden in moeten gaan, om uiteindelijk de volgende ronde te bereiken.

Guyana is de meest geduchte tegenstander uit de groep. Bijna een jaar geleden speelde Natio in de Independence Cup 2009 tegen de aartsrivaal. Er werd toen met 1-0 verloren in eigen huis. Op conditioneel en fysiek gebied waren de Surinamers toen machteloos tegenover de Guyanezen. Bondscoach Ricardo Winter zal een sterk Surinaams elftal op moeten trommelen om Guyana af te stoppen. Guyana heeft namelijk vorige maand een knappe prestatie geleverd door 1-1 gelijk te spelen tegen Trinidad en Tobago in een oefeninterland. Dit betekent dat de "Golden Jaguars" nog een zware klus wordt voor Suriname.

Ook de Nederlandse Antillen kwam Suriname voor het laatst op de Independence Cup tegen. Door het missen van een groot aantal kansen aan Surinaamse zijde eindigde die wedstrijd vorig jaar in een 1-1 gelijkspel. De Nederlandse Antillen kent een matige voorbereiding in aanloop naar de Digicel Caribbean Cup 2010. Het speelde immers geen vriendschappelijke wedstrijden. Suriname zal daarom na de lange voorbereiding 3 punten moeten boeken in deze confrontatie.

Saint Lucia moet geen probleem zijn voor het Surinaams elftal. De laatste ontmoeting dateert van maart 2000, in een WK-kwalificatieduel voor het WK van 2002. Welke wel na penalty’s werd gewonnen. Maar wanneer we de laatste wedstrijden van Saint Lucia er bij pakken, hebben ze de laatste 5 interlands verloren. De laatste 3 wedstrijden werden vorige maand gespeeld tegen Saint Vincent en de Grenadines (1-5), Trinidad en Tobago (3-0) en Antigua en Barbuda (5-0). Wel kan gesteld worden dat Saint Lucia goed heeft kunnen oefenen voor de eerste ronde in het Digicel toernooi. In tegenstelling tot Suriname dat alleen een wedstrijd speelde tegen Frans-Guyana.

Het worden moeilijke wedstrijden voor Natio. Met Guyana als favoriet in de groep moet Suriname gebruik maken van het thuisvoordeel. Een goed gevuld André Kamperveen Stadion zal onze jongens vertrouwen moeten geven. De wedstrijden worden op 13, 15 en 17 oktober gespeeld.

De groepswinnaar gaat door naar de volgende ronde samen met de twee beste nummers twee van in totaal vier groepen in de eerste kwalificatieronde.

Eindigt Suriname na drie wedstrijden als winnaar, dan zijn in de tweede ronde in elk geval Trinidad & Tobago en Haïti de tegenstanders. Beide landen zijn automatisch geplaatst op grond van de resultaten tijdens het vorige toernooi om de Digicel Caribbean Cup. De wedstrijden in de volgende ronde staan gepland voor de eerste week van november. De finale van het Caribisch Kampioenschap voor landenteams wordt op 5 december gespeeld op Martinique. De beste vier landen in het toernooi komen vervolgens medio volgend jaar uit in het CONCACAF-toernooi om de Gold Cup waar ook landen uit Noord- en Midden-Amerika aan meedoen.

COMMENTS

BLOGGER: 2
  1. Jongens Jongens, Ik wordt zo moe van deze amateuristische SVB. Al die miljoenen geinvesteerd de afgelopen decennias in het Surinaams voetbal is toch verloren kapitaal geweest. Professionalisme is de sleutel om de allerhoogste resultaten te bereiken. Zoals Venetiaan abrupt is afgewezen door het electoraat staat ook Louis Giskus te wachten. Surinaamse voetballiefhebber zullen een dagje ook in opstand komen. Mark my words!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Op 13 0ktober bestaat de Ned.Antillen niet eens meer! Dus?!? tegen wie spelen de Surinamers dan? de organisators van het toernooi konden allang hebben geweten of hadden moeten weten dat er op 13 okt. 2010 geen sprake meer zou zijn van een "Ned.Antillen". Het was bekend dat dat zou gebeuren, maar goed. De Surinamers zullen winnen van de Antillianen omdat voetbal in de Antillen niet zo populair is als in Suriname. (al wordt het de laatste jaren meer beoefend.) Bij ons gaat het voornamelijk om Baseball ofwel honkbal. Daar zijn wij Antillianen, m.n. de Curaçaoenaars en de Arubanen, verzot op enook echt goed in. Kortom, ik vermoed, dus gok ik op Suriname die met 3-1 van de Antillianen zal winnen.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Suriname in Caribisch Kampioenschap voetbal
Suriname in Caribisch Kampioenschap voetbal
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEglzZo2v2E1wwwsbps5-J7rJhDV50aGSVRVXTr6mBn8xbicD7Dt9r3rFyoe6GbfhjLu5MnJpq4cKfrO4SnOjfOlNOdhcUtnQe5-d6eZ-2lQhn0LGJd-Lv3cCfpghBqMb6HTEPuJXpUhl_s/s420/Digicel+Caribbean+Cup,+Player,+Trophy,+2010.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEglzZo2v2E1wwwsbps5-J7rJhDV50aGSVRVXTr6mBn8xbicD7Dt9r3rFyoe6GbfhjLu5MnJpq4cKfrO4SnOjfOlNOdhcUtnQe5-d6eZ-2lQhn0LGJd-Lv3cCfpghBqMb6HTEPuJXpUhl_s/s72-c/Digicel+Caribbean+Cup,+Player,+Trophy,+2010.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2010/10/suriname-in-caribisch-kampioenschap.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2010/10/suriname-in-caribisch-kampioenschap.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content