Golden Jaguars te sterk voor Suriname

Het Surinaams elftal heeft het toegestroomde publiek geen zege kunnen bezorgen. Met een goedgevulde André Kamperveen stadion ging Natio met...

Het Surinaams elftal heeft het toegestroomde publiek geen zege kunnen bezorgen. Met een goedgevulde André Kamperveen stadion ging Natio met 0-2 ten onder tegen aartsrivaal Guyana. Met deze overwinning pakken de 'Golden Jaguars' de groepswinst in groep C. Eerder op de dag speelde St. Lucia en de Nederlandse Antillen met 2-2 gelijk.

In de eerste minuten was de wedstrijd in evenwicht. Over en weer waren er kansen voor Suriname en Guyana. Stefano Rijssel werd na een kwartier in een doelrijke positie geplaatst, maar de Surinaasme spits schoot over.

Foline Abauna kwam in de 18e minuut ongelukkig in botsing met een Guyanees. De scheidsrechter uit Trinidad en Tobago beoordeelde deze actie onterecht als een overtreding en gaf Guyana een penalty. De strafschop werd vervolgens benut door Walter Moore.

Na het doelpunt leed Suriname veelvuldig balverlies, waardoor Guyana meerdere malen de aanval kon zoeken. Het regende verkeerde passes van voornamelijk Derrick Garden en Abauna.

Emilio Limon gaf even later een goede steekpas, maar de trage Wensley Christoph kon de actie niet promoveren tot een doelpunt. Ronson Williams, de keeper van Guyana, was hierdoor eerder bij de bal en kon op tijd ingrijpen.

De Surinaamse verdediging had handen vol werk. Marlon Felter en Obrendo Huiswoud kwamen een aantal keer goed in actie om een volgende tegentreffer te voorkomen.

Stefano Rijssel kreeg in de eerste helft nog een goede kans. Maar keeper Williams bracht een redding op het schot van Stefano Rijssel en vervolgens nogmaals op de rebound van Rijssel. Op prachtige wijze voorkwam hij de gelijkmaker van Suriname. Vlak daarna werd Christoph in positie gebracht, met alle vrijheid en niemand om hem heen wist hij de verkregen kans niet tussen de palen schieten.

In de laatste minuut van de eerste helft schoot Ives Vlijter ineens de bal achter de keeper in het net. Maar Stefano Rijssel gaf de bal te laat, waardoor de grensrechter kon vlaggen voor buitenspel en de gelijkmaker uitbleef.

De Surinaamse verdediging was aan de start van de tweede helft laks en leed steeds balverlies, waardoor Guyana steeds het balbezit had. Ook de lange voorzetten naar spits Stefono Rijssel kwamen niet aan, waardoor Guyana makkelijk kon overnemen.

Net als in de andere wedstrijden speelde Wensley Christoph een slechte wedstrijd. De aanvaller reageerde te traag en maakte de verkeerde beslissingen. Hij werd dan ook later gewisseld voor Galgyto Talea. Naldo Kwassie verhuisde door deze wissel naar de linker vleugel.

Het publiek keek raar op toen Emilio Limon werd gewisseld voor Germaine van Dijck. Met boe-geroep maakte hun zich blijken ontevreden te zijn met de wissel. Limon was zelf ook niet blij met de wissel en zocht direct de kleedkamer op. Bondscoach Ricardo Winter bracht al zijn troeven in met de bedoeling om de gelijkmaker te scoren. Zo viel Regillio Kemper nog in voor Stefano Rijssel.

Wat Winter ook probeerde, niets werkte. In de laatste minuut van de wedstrijd werd kreeg Suriname dan ook nog de 0-2 te verwerken. Huiswoud werd verrast door een schot van Devon Millington. Met nog 3 extra minuten op de klok kon het Surinaams elftal ook niet meer de eretreffer maken.

Met het verlies, gaat Suriname als Ă©Ă©n van de twee beste nummers 2 uit de eerste ronde door naar de tweede ronde. Met deze positie speelt Suriname de tweede ronde op Antigua tegen Antigua en Barbuda, Cuba en Dominica. De wedstrijden worden volgende maand gespeeld van 10 november tot 14 november.